«Πέστα… Ανδρέα» !!!

Γιάννης Τζούμας
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/05/2023 - 20:34

Μαγεμένη τον κοίταζε στα μάτια και του φώναζε.

«Πέστα… Ανδρέα, πέστα… Ανδρέα».

Είχε φτάσει στην πρώτη σειρά, ως και οι Αστυνομικοί την είχαν αφήσει να πλησιάσει σε αυτό που λέμε επικίνδυνη απόσταση. Την έβλεπαν, ο Πρόεδρος δεν κινδύνευε, αγάπη ήταν, αγάπη από τα παλιά, η γιαγιά είχε πατημένες πολλές δεκαετίες και τότε το μυαλό, δικαιούται να κάνει λίγο… πίσω.

«Πέστα… Ανδρέα» φώναζε λοιπόν στην χθεσινή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη και όντως ο Πρόεδρος τα είπε όλα.

Ίσως όχι όπως θα τα περίμεναν οι αυτόχθονες σύντροφοι, αλλά τα είπε, αδειάζοντας τους κομψότατα, για το τοπικό αφήγημα τους στο μεταναστευτικό.

Ο λόγος απλός. Ο άνθρωπος δεν είναι… Τσίπρας, δεν έχει διγλωσσία, δεν μπορεί άλλα να λέει στην Ευρωβουλή και άλλα στην Απλωταριά της Χίου. Ξέρει πως οι της… Απλωταριάς, μπορούν να λένε ότι θέλουν, εκείνος όχι, τον άκουγε η Ελλάδα μέσω της ΕΡΤ που μετέδιδε την ομιλία του, τον ακούει η Ευρώπη έτσι κι’ αλλιώς, άρα ακόμα και όταν του φώναξαν από κάτω για τις Δομές, έκανε ότι δεν άκουσε.

Για του λόγου το αληθές ας ξαναδούν όσοι σύντροφοι του θέλουν να καταλάβουν το σχετικό βίντεο.

Διότι καλά να βγεί αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης, να συνεχίζει να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και εμείς να τσακωνόμαστε ποιος θα κάνει αντιπολίτευση ο «Ανδρέας» ή ό άλλος του Σύριζα, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι μετά και το δεύτερο στραπάτσο, ετοιμαστείτε να δείτε τον Σύριζα να χάνει άλλες πέντε μονάδες, άλλος που δεν θα λέγεται Αλέξης θα είναι στο τιμόνι του δεύτερου πόλου.

Αν όμως στραβώσει το πράγμα και ο «Ανδρέας» είναι υπουργός του Μητσοτάκη και μπορεί και υπουργός… Μετανάστευσης, τότε τι θα πεί για τις Δομές;

Αλήθεια η ΒΙΑΛ δεν είναι… Δομή; Αλλά ας μην ξαναπιάσουμε τα ίδια.

Το ΠΑΣΟΚ στην Χίο έκανε μια μεγάλη συγκέντρωση. Ο Σύριζα συνεχίζει να χάνει και η δυναμική του Σταύρου παραμένει, μόνο που είναι δυναμική από τα… δεξιά και το «δυστύχημα» για το τοπικό ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτή ήταν η επιλογή των ψηφοφόρων του.

Που αυτό αν το σκεφτούν είναι και το «δυστύχημα» όλου του χώρου της «Κεντροαριστεράς» για να της δώσομε ένα όνομα.

Διότι μπορεί να «πλακώνονται» Σύριζα και ΠΑΣΟΚ ποιός θα βγεί… δεύτερος, αλλά το μεν ΚΚΕ τους έχει «κατσικώσει» την αριστερά, ο δε Μητσοτάκης τους έχει «ρουφήξει» το Κέντρο, η επιλογή άλλωστε του Σταύρου Μιχαηλίδη, αυτή ακριβώς η έκφραση είναι.

Άρα τι μένει; Αυτό θα φανεί στις προσεχείς εκλογές, όπου θα γίνει και η ανώμαλη προσγείωση, διότι ο Μητσοτάκης ανεξάρτητα από το αφήγημα του, ότι δεν υπάρχει προηγούμενη κάλπη, ξεκινάμε από το μηδέν κ.λ.π. θα βρεθεί με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, για τον απλούστατο λόγο ότι κατάφερε να δημιουργήσει εκ του αποτελέσματος από την μέχρι σήμερα δουλειά του, την πεποίθηση πως ξέρει να καπετανεύει κυρίως στις φουρτούνες.

Και ο κόσμος στις εκλογές θα διαλέξει Καπετάνιο και όχι φωνακλά.

 

Υ.Γ.: Τελικά για άλλη μια φορά στο τέλος κυριαρχεί η αλήθεια. Με τόση ιστορία, τόση πολιτική πείρα, τόσα βιβλία στην ιστορία έμεινε για την πέρα για πέρα αληθινή ρήση του. «Μαζί τα φάγαμε». Και ας φάγαμε και λίγο… Οτσαλάν. Θεός σχωρέσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο τον νεότερο.

 

 

me_anafores_ston_a._papandreoy_megali_sygkentrosi_toy_pasok_stin_aplotaria

Σχετικά Άρθρα