Ποιοί τυχεροί θα φάνε στο κεφάλι τα Αλμυρίκια;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 02/08/2019 - 20:07

Κατά τη γνώμη μου η Λεωφόρος Ενώσεως, βαπτισμένη επειδή πάνω της, χωματόδρομος εννοείται τότε, βάδισε ο απελευθερωτής Στρατός το 1912, που μας ένωσε με την Ελλάδα, είναι η απόδειξη ότι αρνούμαστε αυτή την συμβολική διαδικασία εμμένοντας στην παραμονή μας στην βαθιά Ανατολική φυσική ενδοχώρα μας.

Και λέω βαθιά γιατί εννοείται ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με την Δυτική ακτή της Τουρκίας, όπου οι άνθρωποι βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η εικόνα στην εν λόγω οδού έχει τον συμβολισμό της αφού δείχνει ότι τουλάχιστον μέχρι τώρα το νησί έχει μαλώσει με την αισθητική.

Ας μην κουράζουμε με επαναλήψεις. Χθες έβαζα βενζίνη συμπτωματικά στο πρατήριο της REV OIL  και απόρησα πως αυτοί οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι, έχει και σπίτια εκεί, δεν καταθέτουν μια ομαδική αγωγή κατά του Δήμου Χίου και της ΔΕΥΑΧ, ζητώντας το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην… αναπνοή για να μην πούμε το μαρτύριο να έχουν στα ρουθούνια και τα πνευμόνια τους τη σκατίλα  της μισής Χίου.

Αυτή λοιπόν η… μυροβόλος υποδοχή βρίσκεται στην Αεροπορική είσοδο της πόλης, η άλλη… σκατοείσοδος βρίσκεται στο Λιμάνι.

Μετά αρχίζουν τα άλλα σχιζοφρενικά. Τα σύρματα της περίφραξης της επέκτασης, το τοιχίο στη μέση του δρόμου με τις μολόχες, η είσοδος στον Περιφερειακό με την ταυτότητα στο στόμα, με αυτές τις απίθανες νησίδες, με σβηστά ακόμα φανάρια, να μην τα πολυλογάμε, εδώ χρειάζεται μια νέα αρχή και είναι ευκαιρία να το τολμήσουν οι νέες αρχές.

Στα πλαίσια λοιπόν μιας μελέτης και της ταχύτατης εφαρμογής της με τον τίτλο… «Ποιότητα ζωής ρε γαμώτο, σε νησί του Αιγαίου ζούμε και όχι σε παραλιακό προάστιο της Λιβύης» ας δεί κάποιος και την βουδιά που γίνεται με τα Αλμυρίκια.

Αυτό γιατί οι… ειδικοί έχουν μπερδέψει αυτό το δένδρο με τα… πεύκα.

Δείτε τι έχουν κάνει για παράδειγμα σε όλο το μήκος της Λεωφόρου… Λέρας.

Έχουν κόψει όλα τα μικρά περιμετρικά κλαδιά στους κορμούς με αποτέλεσμα τα δένδρα να παίρνουν ύψος.

Το Αλμυρίκι όμως είναι από την φύση του θαμνοειδές, αν του δώσεις με το κλάδεμα ύψος επειδή δεν είναι… πεύκος, στο πρώτο δυνατό φύσημα του αέρα θα σπάσουν τα κλαδιά και θα ρθούν σωρός κουβάρι, στην καλύτερη περίπτωση πάνω στα αυτοκίνητα, που βρίσκονται σταθμευμένα  και στην χειρότερη πάνω στα κεφάλια διερχομένων περιπατητών.

Το… μοιραίο, όσον αφορά τα αυτοκίνητα έχει ξαναγίνει αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Ελπίζουμε σε αλλαγή… αυτιών.

 

Υ.Γ. Προφανώς κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι υπάρχει οδηγός, που δίνει σημασία στα πανό, που είναι κρεμασμένα στους φοίνικες έξω από του Χανδρή, τους οποίους δεν προστατεύει ως οφείλει το Λιμενικό Ταμείο.

Τουλάχιστον όσοι τα βάζουν αυθαίρετα και παράνομα ας τα κατεβάζουν αφού τελειώσει η εκδήλωση τους. Είναι που είναι κουρελαρία ας είναι τουλάχιστον ενημερωμένη.

Σχετικά Άρθρα