Προσοχή, τα… παθιάρικα τηλεφωνήματα κοστίζουν

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 23/11/2022 - 18:58

Ας αφήσουμε την… Κιβωτένια επικαιρότητα για κάτι πιο πεζό, που το σημείωσε συμπατριώτης μας, ώριμης ηλικίας και γνωστού προσοδοφόρου εισοδήματος.

Ας πούμε γιατρός ή δικηγόρος.

Δέχτηκε λοιπόν ένα άγνωστο τηλεφώνημα από μια… παθιάρικη γυναικεία φωνή, που του εξήγησε ότι τον… θέλει πολύ εδώ και καιρό, ότι την εξιτάρουν οι γκρίζοι κρόταφοι του, ότι… τρελαίνεται τέλος πάντων και ότι δεν έχει πρόβλημα να βρεθούν για… διευκρινίσεις.

Ο δικός μας, δεν τσίμπησε, της είπε ότι είναι παππούς, αλλά δεν είναι και βλάκας.

Επειδή όμως δεν βάζει το χέρι στη φωτιά για τα επόμενα τηλεφωνήματα, που ίσως ακολουθήσουν και σε άλλους, κοινοποίησε το θέμα και μας ζήτησε να το… ψάξουμε.

Την συνέχεια μας την περιέγραψε Αστυνομικός που συμβουλευτήκαμε.

Παλιά την δουλειά μας είπε την έστηναν… τσιγγάνοι. Είχαν ένα κύκλωμα και έδινε παραγγελίες για προμήθειες σε επαγγελματίες στο όνομα του… τάδε (υπαρκτό πρόσωπο) Αντιδημάρχου. Στη συνέχεια ζήταγαν λογαριασμό για να καταθέσουν τα χρήματα. Για να μην κουράζουμε αντί για κατάθεση γίνονταν… ανάληψη και επειδή πολλοί έχουν απορία ποιος αφελής την πάτησε, αυτοί μετριούνται σε… δεκάδες.

Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε, μας εξήγησε ο Αστυνομικός.

Τώρα το κόλπο άλλαξε. Η… παθιάρικη φωνή αν συνεχίζει ο… γόης, καταλήγει σε ένα ραντεβού, όπου εν αγνοία του βιντεοσκοπούνται τα πάντα.

Η συνέχεια δεν είναι μια κι’ έξω. Οι… παθιάρες είναι… φιλεύσπλαχνες. Δεν ζητούν υπέρογκα πράγματα. Μια μικρή μηνιαία ενίσχυση ζητούν κάτι σαν… ενοίκιο, για να κρατούν τα βίντεο κλειστά. Αν η δόση του… ενοικίου καθυστερήσει ή το χειρότερο κοπεί υπάρχει και το… Facebook, όπου ανά πάσα στιγμή οι… προσωπικές στιγμές μπορούν να γίνουν… θέαμα.

Η γνώμη του Αστυνομικού μας; Στη Χίο θα πέσουν πολλά… ενοίκια.

Εμείς πάντως το κοινοποιήσαμε το κόλπο, όπως το κοινοποίησε αυτός που δέχτηκε το… παθιάρικο τηλεφώνημα.

Η συνέχεια στην κρίση του καθενός.

Από τα… οπωρολαχανικά πάντως, τα ψωμιά και τα κρέατα, περάσαμε στα… παθιάρικα τηλεφωνήματα και τα ραντεβού παγίδες.

Το έγκλημα κάθε μορφής εντυπωσιάζει για την… φαντασία του.

Η αφέλεια των ανθρώπων παραμένει διαχρονικά σταθερή. Επίσης… εντυπωσιακό.

 

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε για την αγάπη σας. Τα καλούδια αυτά, στην ένθετη φωτογραφία, έφτασαν πριν λίγες μέρες στα γραφεία μας. Δράστης η μητέρα της Γεωργίας Χούλη του «Φάρου». Γλυκό κυδώνι, λικέρ καϊσί και φοινίκια που τα φωτογραφήσαμε πριν… εξαφανιστούν. Η Μικρασία όχι μόνο στις γεύσεις αλλά και στις ευγενικές χειρονομίες.  

Σχετικά Άρθρα