Προτείνω από την ερχόμενη εβδομάδα κλείσιμο Σχολείων λόγω… ηλιοφάνειας

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 26/01/2022 - 18:00

Να μην σας πω ότι το προεκτείνω παραπέρα, για αποζημίωση 2000 ευρώ ανά μαθητή, όπως θα γίνει και με τους… χιονοπαθείς στην Αττική οδό, να είναι η… μίμηση μας τέλεια.

Έτσι μετά την απόφαση του Δημάρχου μας, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα του Αντιπεριφερειάρχη μας, που το προέκτεινε και παραπέρα, λόγω εμβέλειας βλέπετε, και έτσι εκεί που πήγαιναν μια χαρά τα παιδιά Σχολείο σε Ψαρά και Οινούσσες, τώρα μπορούν να… αράξουν επί διήμερο και με το… Νόμο.

Βεβαίως εδώ χρειάζεται λίγο σοβαρεύοντας το, να το εμβαθύνουμε, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η απόφαση τόσο του Δημάρχου Χίου, όσο και του Παντελή Βρουλή έχουν λαϊκό έρεισμα. Πατούν στο έδαφος, που λέγεται, εθνική σημασία στην Παιδεία.

Δείτε για παράδειγμα την Γαλλία. Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της, που θέλει να έχει μέλλον, μια χώρα που αντιλαμβάνεται τι σημαίνει Παιδεία με το Π κεφαλαίο, λύγισε μόνο όταν ο κορωνοϊός έστειλε Καθηγητές εκτός μαθήματος, οι άνθρωποι έκλεισαν τα Σχολεία με πόνο ψυχής, έφτασαν στο σημείο να πούν σε συνθήκες ορυμαγδού, ότι η Παιδεία τους είναι πάνω από την πανδημία.

Δείτε τι κάνουμε εμείς στην Ελλάδα. Για ψύλλου πήδημα κλείνουμε τα Σχολεία. Κακοκαιρία τα κλείνει ο Δήμαρχος. Απεργία τα κλείνουν οι εκπαιδευτικοί, μέχρι πρότινος τα έκλειναν για να κάνουν γενικές Συνελεύσεις, για να μην χάνουν απογευματινές ώρες από τα φροντιστήρια τους. Αιτήματα, κάνουν κατάληψη οι μαθητές. Φτάσαμε σαν χώρα να είμαστε υπερήφανοι, που σταματήσαμε κατάληψη Αίθουσας Πανεπιστημίου, που ήταν «απαλλοτριωμένη» επί 35ετία!

Προχθές διάβασα κάτι στον Ανδρέα Δρυμιώτη στην «Καθημερινή». Το μεταφέρω για να δείτε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως σε μια άλλη κανονική χώρα, δεν θα βρίσκονταν αιρετός να κλείσει Σχολείο.

Σημειώνει ο καλός αρθρογράφος, αφού μας καλεί να κάνουμε εικόνα το εσωτερικό ενός ελληνικού Πανεπιστήμιου, εξαιρείται ευτυχώς το Αιγαίου.

«Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στην Κύπρο, πέρασα από το «Τράστ» κάτι σαν την Αθηναϊκή Λέσχη. Ντράπηκα όταν είδα στον πίνακα ανακοινώσεων μια αφίσα με τρείς φωτογραφίες με τίτλο «Και διερωτώμεθα τι δεν πάει καλά» Οι φωτογραφίες έδειχναν την είσοδο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Σκωτία) και του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ (ΗΠΑ). Στο Μπέρκλεϊ, η είσοδος κοσμείται με το ελληνικότατο «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Στο Εδιμβούργο επίσης ελληνικά «Διπλούν ορώσιν οι μαθόντες γράμματα» και στο δικό μας Πανεπιστήμιο «Χασίς αλκοόλ και τέζα». Αυτή είναι η εικόνα των Πανεπιστημίων μας στο εξωτερικό! Με τις υγείες μας».

Υπό το πρίσμα αυτό και της σημασίας που δίνουμε στην Παιδεία, με τα Σχολεία κλειστά σε πρώτη ευκαιρία, γιατί μας κάνει εντύπωση, που δεν έχουμε λύσει το… Κυπριακό της δρομολόγησης ενός Λεωφορείου από το Πανεπιστήμιο για την εξυπηρέτηση των φοιτητών στις Εστίες τους; Μήπως μας έχει απασχολήσει ότι το Πανεπιστήμιο και μετά από δωρεές, κρατά εδώ και 20 χρόνια δεσμευμένα 22 στρέμματα φιλέτο στα Ταμπάκικα υποτίθεται για να κάνει Εστίες και έχει κάνει μια τρύπα στο νερό;

 

Υ.Γ.: Tι λέει ο λαός μας ότι είναι μισό χέ…μο; Ε, μετά το συγνώμη του υπουργού, αν δεν κάνω λάθος λέγεται… Πολιτικής Προστασίας, για τα συμβάντα στην Αττική οδό και όχι μόνο, ήρθε και το συγνώμη του Πρωθυπουργού, οπότε το χέ…μο ολοκληρώθηκε.  

 

Σχετικά Άρθρα