Χίος, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Σας βαραίνει η πέτρα στα… νεφρά;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 08/03/2019 - 17:44
Το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Κυκλοφορεί ως ανέκδοτο αλλά εγώ παλιά την είχα δεί. Ηταν μια υπερμεγέθης γυάλα στην Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, που συγκέντρωναν μέσα τις πέτρες, που έβγαζαν απ’ τα… νεφρά των ασθενών.

Μετά ή πήραν άλλη γυάλα, ή άρχιζαν να βάζουν τις πέτρες σε… βαρέλι ή μπορεί και απλά να σταμάτησαν την… συλλογή.

Γιατί τα σημειώνουμε αυτά;

Γιατί θέλουμε να γίνουμε κουραστικοί.

Δεν ξέρω αν φταίει η χρονιά, που είναι προεκλογική, ίσως και να είναι φυσιολογικό αφού ό καθένας θέλει να έχει ή να δείξει κουράγια στον τερματισμό, αλλά έχουμε πήξει στα έργα.

Τελειώνει ο Περιφερειακός, μπαίνουν μπροστά ενεργειακά κτήρια, πέφτουν οι υπογραφές για την Παθολογική κ.λ.π.

Ναι, πολύ ωραία αλλά διψασμένος πεθαίνεις, εκτός ότι μπαίνεις στο Χειρουργείο, γιατί κάποια στιγμή η πετρούλα γίνεται σαν τσιμεντόλιθος του Κώττη.

Συνεπώς κουραστικά θέλω να σημειώσουμε. Το Φράγμα Γαδουρά που θα πνίξει τη Ρόδο στο νερό τελείωσε. Το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου που θα δώσει νερό στην Πάτρα και σε όλη την Δυτική Αχαϊα, τελειώνει τέλος του μήνα. Και αυτό πέρασε από μύρια –κύματα και αυτό κράτησε 14 χρόνια αλλά τελειώνει. Το δικό μας Φράγμα ΦΑΝΤΑΣΜΑ πότε θα τελειώσει;

Καλή η εξαγγελία του Δημάρχου ότι το 2020 θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε για πότισμα το νερό του Βιολογικού, που πάει στη θάλασσα, αλλά αυτό το ακούω από την εποχή του Γιάννη Μπουμπάρη.

Ε, έφτασε η στιγμή να γίνει.

Αλήθεια; Μας τιμά δηλαδή να περνάμε τα 30 χρόνια και μετά να αξιοποιούμε τις δυνατότητες ενός πράγματος; Εδώ θα αντιτείνει κανείς ότι μέχρι και χθες η παρούσα Δημοτική αρχή πάσχιζε και τα κατάφερε να νομιμοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές στον Βιολογικό, το νερό για πότισμα μας μάρανε και θα έχει δίκιο αλλά δεν αλλάζει η ουσία. Η ζωή κυλάει κι’ εμείς αντί να προηγούμαστε την κυνηγάμε από πίσω.

Επανερχόμαστε λοιπόν. Σε όλη  την Ελλάδα τα Φράγματα τελειώνουν, στη Χίο έχει κολλήσει σε μια έκθεση ενός Τεχνικού Συμβούλου.

Ρωτάμε λοιπόν για να μην τρελαθούμε. Ο Δήμος Χίου τοποθετεί σωλήνες μεταφοράς νερού από το Φράγμα, για πότισμα στον Κάμπο (για να ποτίζουμε τις… πατάτες, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο) ταυτόχρονα προγραμματίζει μεταφορά του νερού του Βιολογικού πάλι στον Κάμπο. Στο τέλος ξέρετε τι μπορεί να γίνει; Το… βιολογικόνερο να πηγαίνει στον Κάμπο, εμείς να «πίνουμε» νερό αφαλάτωσης και να μας μείνουν και οι σωλήνες του φράγματος αμανάτι, να της πάρει ο κυρ- Μιχάλης του μέλλοντος να μεγαλώσει τις κερκίδες στο Θέατρο Καστρομηνά.

Συνεπώς επανερχόμαστε προς Βουλευτές και ήδη ή αυριανούς αιρετούς. Άλλη μια μέρα πέρασε και δεν έχετε νέα για το Φράγμα Κόρης γεφύρι.

Γιατί δεν απειλούμε όλοι να μην συμμετάσχουμε στις εκλογές αν μέχρι την προκήρυξη τους δεν μας έχουν δώσει απάντηση πότε θα εγκαινιαστεί το Φράγμα;

Αλλιώς τι νόημα έχουν όσα θα ακολουθήσουν; Εκτός αν οι αιρετοί έχουν να διαχειριστούν τσιβίκια, που δεν έχουν ανάγκη ύδατος.

 

 

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθούν τα νεφρά, βγαίνουν μπόλικες πέτρες και από τα στομάχια.

Τις άλλες της χολής τις πετούν μαζί με την χολή.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 17/10/2019 - 21:31

Επιτέλους η… νομιμότητα εξασφαλίστηκε αφού η Κτηματική υπηρεσία μίλησε και ο Δήμος Χίου συνεμορφώθη με τις υποδείξεις και ξήλωσε λέει την ράμπα, που οδηγούσε από τον δρόμο, στον μπαζωμένο εδώ και μισό αιώνα (!) χώρο, έναντι του «Ελληνικού Κάστρου».

Έτσι ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου, με την εμφύτευση άνυδρων ντοματακίων, δεκτές και άλλες προτάσεις να βγάλει και κανένα φράγκο το Κράτος.

Μετά ταύτα, με τα μυαλά αυτά στη Δημόσια Διοίκηση, ας περιμένει σε 400 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνουμε κανονική χώρα.

Με τη μόνη διαφορά ότι είναι Πρωθυπουργός και ως τέτοιος δικαιούμαστε μερικές… χαζές ερωτήσεις.

Πρώτη και καλύτερη, η Κτηματική υπηρεσία και άλλοι δυνάστες, προϊσταμένους έχουν;

Έχουν και έχουν και πολιτικούς προϊσταμένους. Τους… ξέρει ο Πρωθυπουργός;

Κατά τα άλλα έχομε και λέμε, για όσους δεν κατάλαβαν. Ελλείψει αντικειμένου προφανώς, η Κτηματική του Δημοσίου στη Χίο, με την κάλυψη των προϊσταμένων της πουλάει τρέλα.

Ανακαλύπτει μετά από 50 χρόνια ότι ο Αιγιαλός και η παραλία βρίσκονται έξω από το «Ελληνικό Κάστρο». Ωραία, να ξεμπαζωθεί και να βάλουμε και μια μπουλντόζα μόνιμα, να πετάει τα βότσαλα πίσω στη θάλασσα όταν έχει θαλασσοταραχή. Ή καλύτερα να κλείνουμε το δρόμο τον χειμώνα.

 Επειδή παρομοίως, παράνομο είναι και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ, λίγο πιο κάτω στο γεφύρι της Φάρκαινας, να γκρεμιστεί, και τα σκατά, όπως τα κάνει στο νησί το Δημόσιο, περί αυτών πρόκειται, να χύνονται στη θάλασσα και να μην πηγαίνουν στον Βιολογικό, που επίσης είναι παράνομος, άρα να γκρεμιστεί και αυτός και να κουβαλάμε τα σκατά, μη μας σοκάρουν οι λέξεις, αλλά οι πράξεις των κατά τα άλλα Δημόσιων λειτουργών, στον Τσεσμέ.

Μπορεί να συμμαζέψει η κυβέρνηση στη Χίο τα ασυμμάζευτα, με τους δυνάστες που σπάνε του κόσμου τα νεύρα και υπάρχουν μόνο για ένα λόγο, να κλείνουν τις επιχειρήσεις που τους ταϊζουν;

Διότι σας καλώ να δούμε πρακτικά το αποτέλεσμα. Το «Ελληνικό Κάστρο» ήδη έκανε πάρκιγκ πίσω από το Ξενοδοχείο, άρα σκασίλα του μεγάλη. Δίπλα όμως έχει μια πιτσαρία. Του ανθρώπου του κλείνουν το μαγαζί. Δυό αυτοκίνητα που μπορούσαν να παρκάρουν στο… ντοματοχώραφο, τώρα  δεν μπορούν. Του πήγε και ο Δήμος τους κάδους, που πήρε επίσης από τον χώρο, να μην εμποδίζει τις… ντομάτες, και τους έβαλε δίπλα στα τραπέζια του μαγαζιού, ας του δώσουν και ένα λουκέτο του Χριστιανού να μην ξοδευτεί άλλο.

 Το αυτόν ισχύει και για έτερη  Καφετέρια λίγο πιο κάτω. Αφήστε τους δεκάδες περιπατητές, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο για τα οχήματα τους.

Αποτέλεσμα της ηλιθιότητας; Ο κόσμος θα καβαλάει το πεζοδρόμιο και θα βάζει εκεί τα Ι.Χ. του αφού δεν μπορεί να τα φάει. Όποιος σχεδιάζει εκεί να κάνει αναπλάσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι το χειμερινό κύμα θα τα σαρώσει όλα.

Κοντολογίς με ευθύνη της Κυβέρνησης και των προϊσταμένων της Κτηματικής στη Χίο, κυριαρχεί η τρέλα, δεν υπάρχει συνεννόηση, ο τόπος πάει κατά διαόλου και εμείς κυνηγάμε την ουρά μας.

Κατά τα άλλα οι τέσσερις αιρετοί προχωρούν τα μεγάλα έργα του τόπου.

Θα προτιμούσαμε να μας απαλλάξουν από την τρέλα του Δημοσίου και να βρούν μια δεύτερη βάρδια στο ασθενοφόρο.

Υ.Γ. Το Κράτος διακρίνεται διαχρονικά για την βλακεία του, ειδικά σε θέματα επικοινωνίας.  Δεν άφησαν σήμερα στην ΒΙΑΛ να μπεί μέσα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Π. Καλογεράκης και οι δημοσιογράφοι. Ο πρώτος μόνο το ηλίθιο μυαλό τους ξέρει και οι δεύτεροι για να μην βγάλουν φωτογραφίες!!! Δηλαδή οι εκατοντάδες που ανεβάζουν με τα κινητά τους οι μετανάστες – πρόσφυγες και κυκλοφορούν στο Facebook δεν πιάνονται;

Τόσο ΒΛΑΚΕΣ!!!