Σε μια γερή διακοπή ρεύματος, μπορεί να… φτιάξει ο πίνακας στο Κολυμβητήριο;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 25/11/2024 - 21:13

Λέω εγώ τώρα… διότι οι διακοπές έχουν και τα «καλά» τους. Κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα ας πούμε στο Κολυμβητήριο, τυχαίο το παράδειγμα, διακόπτεται η προπόνηση, μπήγουν τα παιδάκια τις στριγκλιές στα αποδυτήρια, τρέχουν οι μαμάδες αλλόφρονες, αλλά… μόλις αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση, δουλεύει ολόκληρος ο ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων, που φυσιολογικά δουλεύει κατά το… 1/3. Είσαι τυχερός δηλαδή, βλέπεις το αποτέλεσμα σου, δεν είσαι έχασες.

Άνευ πλάκας τώρα, στην νήσο της πλάκας, το Κολυμβητήριο θα φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες αλλά έχει χαλασμένο πίνακα αποτελεσμάτων και φυσικά δεν διαθέτει γεννήτρια ρεύματος. Βεβαίως αν η χώρα αυτή δεν ήταν… χώρος, θα απαγορεύονταν η λειτουργία του, αλλά τώρα τι ψάχνομε. Εδώ σταμάτησε το έργο της επέκτασης ελλείψει πετρών, αφού οι «πετριές» που φύτεψε ο κύριος… Βραδυάος, δεν επέδωσαν τα αναμενόμενα.

Πάντως σύμφωνα και με την σχετική ομιλία του δικού μας Νότη, αλλέως και Παναγιώτη στην Βουλή, στην διάρκεια της συζητήσεως για το προϋπολογισμό του νέου έτους, αυτός θα είναι… Διαγενεακός, δηλαδή δεν αφορά μόνο την σημερινή γενιά αλλά και για τις επόμενες. Κάτι όπως τα έργα της γενιάς μας. Τα οποία πηγαίνουν τόσο καλά και γίνονται τόσο… ταχυάος, που είναι λογικό να επεκτείνονται και στις επόμενες.

Στο μεταξύ εκτός από τα… Διαγενεακά, γίνεται να κάνει κάτι η Κυβέρνηση να μην μπαίνεις στα μεγαλομπακάλικα, ελληνικώς super market, κάτι όπως το Chios Christmas Shopping Festival του Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου και να μην σου παίρνουν ένα... 20άρικο από την είσοδο; Διότι δεν μπορεί, έτσι όπως τα βλέπει η Κυβέρνηση και δια της ομιλίας του Νότη Μηταράκη, θα ζούμε σε διαφορετική χώρα.

Στην οποία δεν φτάνουν τα γενικότερα, που μας κατατρώγουν, έχουμε και αδυναμία... αντίληψης και αυτό κοστίζει. Για παράδειγμα, όση μπουμπουνοσύνη και να υπάρχει, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουμε ότι κάτι άλλαξε στο κάψιμο των κλαδιών και πέφτουν τα διχίλιαρα των προστίμων βροχή; Είναι τόσο δύσκολο να επικοινωνούμε με την Πυροσβεστική και να μας λένε κάτω από ποιές προϋποθέσεις καίμε; Και ότι το κάψιμο δεν αφορά, ούτε τα λάστιχα, ούτε τις μελαμίνες;

Εδώ βέβαια μπαίνει και άλλο ένα θέμα, στο οποίο δεν ξέρω ποιός είναι αρμόδιος. Εγώ το μόνο που ξέρω, είναι τους καρκίνους, που θερίζουν. Για παράδειγμα, με το που άρχισαν στο νησί οι… πολικές θερμοκρασίες, δηλαδή οι 10 βαθμοί, τα τζάκια πήραν μπροστά. Μόνο που εκτός από ξύλα καίνε από φορμάικες μέχρι παλιόλαδα και δεν υπερβάλω καθόλου. Αλήθεια, αυτό το ντουμάνι ποιός θα το ελέγξει;

Στο μεταξύ, δεν κρύβω τον… ενθουσιασμό μου για τα επιχειρήματα όσων εκπαιδευτικών δεν συμφωνούν με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου, να γίνει πρότυπο το Α’ Γυμνάσιο. Μισή ώρα επιχειρήματα για το πώς θα... συνταξιοδοτηθούν οι άνθρωποι χωρίς να αλλάξει τίποτα. Δεν μπορούν, στα πρότυπα και στην αξιολόγηση βγάζουν καντήλες.

Γενικώς είμαστε υπέρ της στατικότητος, αλλά μετά αναρωτιόμαστε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Όπως θα αναρωτηθούμε γιατί θα αυξηθούν στον Θεό τα δημοτικά τέλη, την ώρα που τα ρολόγια της ΔΕΗ των αφαλατώσεων τρέχουν σαν τον… Χριστόφορο Μερούση. Την ίδια ώρα κοιμόμαστε όρθιοι για την συνεχή και διαχρονική και διακομματική κοροϊδία του φαντάσματος Φράγμα Κόρης γεφύρι.

 

Υ.Γ: Άλλη μια παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών πέρασε. Μαζί της πήρε δυό μανάδες και έξι παιδάκια στην θάλασσα της Σάμου, που οι δουλέμποροι τα φόρτωσαν στα καρυδότσουφλα για να τους πνίξουν. Γιατί βία αδέλφια δεν είναι μόνο το ξύλο, είναι και ο χάρος, που έχει... προτιμήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα