Σοκολατόπιτα με… σκουλήκια !!!

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 05/05/2023 - 17:59

Πως ανεχόμαστε οι φοιτητές μας να τρώνε…σκουπίδια;

Συγνώμη που χαλάμε την… νιρβάνα, ειδικά των υποψηφίων μας Βουλευτών, αλλά μήπως και λόγω επικαιρότητος μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα σίτισης των φοιτητών μας;

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε βεβαίως ότι το Πανεπιστήμιο ψάχνει νέο χώρο να ενοικιάσει για τον σκοπό αυτό, αλλά ένα… χωριουδάκι είμαστε δεν μπορεί να βρεθεί, συνεπώς καταλήγουμε στο ελληνικά κλασσικό «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Ανεξάρτητα όμως από αυτό και αφού ουδείς ορίζει πόσες… τετραετίες θα κρατήσει αυτό το… ψάξιμο, δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουν το φώς καταγγελίες όπως η παρακάτω της «Πανσπουδαστικής».

Δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτικός χώρος της συγκεκριμένης παράταξης. Άλλωστε τα σκουπίδια και τα σκουλήκια δεν έχουν χρώμα. Αναρωτιόμαστε όμως, είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοιες τριτοκοσμικές καταστάσεις το 2023;

Η φωτογραφία της… σοκολαπόπιτας είναι δική τους και η καταγγελία ενδεικτική.

Διαβάζομε σ’ αυτήν, ανάμεσα στα άλλα:

«Καταγγελία των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα τμήματα της Χίου - Δεν ανεχόμαστε να τρώμε σκουπίδια.

Ντροπή, Αίσχος και Αηδία. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, αναφορικά με τη σίτιση μας στη φοιτητική λέσχη.

«Σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο» σημαίνει:

Εκατομμύρια σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες και προγράμματα. Σίτιση για τους φοιτητές με σκουλήκια στο φαΐ και... κατσαρίδες για παρέα.

Η σίτιση έχει γίνει παροχή για λίγους και εκλεκτούς, αφού η Χίος έχει από τους λιγότερους δικαιούχους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επομένως όσοι δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το καθημερινό τους φαγητό και αυτό που αντικρίζουν είναι:

• Ολοένα και μικρότερες μερίδες, κακής ποιότητας

• Παραλείψεις γευμάτων (πρωινού)

• Εγκαταστάσεις υγειονομική βόμβα με μουχλιασμένα κρέατα, χαλασμένα ψυγεία

• Ακατάλληλος και επικίνδυνος χώρος για τη λειτουργία της σίτισης, που είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο»

Τα περιστατικά βέβαια των τελευταίων ημερών είναι που ξεχειλίζουν το ποτήρι, αφού μετά τις αναφορές για τροφικές δηλητηριάσεις, φοιτητές βρίσκουν στη σοκολατόπιτα τους σκουλήκι (!!!) και σιτίζονται παρέα με... κατσαρίδες. Θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο!»...

Αυτά καταγγέλλει μια φοιτητική παράταξη, με φωτογραφικά πειστήρια μάλιστα και από θυμόμαστε καλά δεν είναι η πρώτη φορά.

Να ρωτήσω το Πανεπιστήμιο, πρώτα απ’ όλα τι ακριβώς περιμένει; Τις μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις των φοιτητών;

Να ρωτήσω αν εμάς σαν κοινωνία μας ευαισθητοποιεί το θέμα;

Τέλος είπαμε και λόγω επικαιρότητος να ρωτήσουμε αν το θέμα απασχολεί τους υποψήφιος και τα Κόμματα τους;

Υ.Γ.: Ειδική αναφορά προς τον υπουργό μας. Στα έργα της γενιάς μας μήπως μπορούνε να συμπεριλάβουμε ένα αναθεματισμένο χώρο φοιτητικής σίτισης για… ανθρώπους;

 

Σχετικά Άρθρα