Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Συνεργασία Μουτζούρη – Καλογήρου ή… περιμένοντας να σοβαρευτεί η Ν.Δ.

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 20/08/2019 - 19:45

Για να φτιαχτούν λουκουμάδες χρειάζονται συγκεκριμένα υλικά. Απλά αλλά συγκεκριμένα.

Ο λαός μας λέει σοφά, πως με κάτι… άλλο λουκουμάδες δεν γίνονται.

Το αυτόν ισχύει και για τους Κομματικούς σχηματισμούς. Εκτός της οργανωτικής τους λειτουργίας, αν δεν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα, δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή διακυβέρνηση, τα οπίσθια του να χτυπάει κάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμαστε στην Ν.Δ. γιατί σάρκα από την σάρκα της αποτελούν οι δύο Συνδυασμοί της Χρ. Καλογήρου και Κ. Μουτζούρη, που διαγωνίστηκαν πρόσφατα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κέρδισε ο δεύτερος, έχασε η πρώτη. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο το έδωσε σχεδόν αμέσως ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τοποθέτησε την Χρ. Καλογήρου στην θέση της Γεν. Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτικής.

Χαμένος στις εκλογές δεν σημαίνει πας για πέταμα. Η πολιτική εμπειρία είναι πολύτιμη, η προσφορά αποδεκτή, άλλωστε ακόμα και ως εφεδρεία όλες οι μηχανές πρέπει να είναι αναμμένες.

Ποιοι έπιασαν το μήνυμα αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Πάντως όχι η Ν.Δ.

Έτσι την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε το θέατρου του παραλόγου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πετάει γέφυρα ο Μουτζούρης στον Χριστόφα, το συζητούν αλλά η δουλειά χαλάει.

Σιγά να μην άφηνε η Γεννηματά να … φτιάξει. Μα εδώ το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει ένα άλλο όνομα που μου διαφεύγει, αν δεν εμφανιστεί διαφοροποιημένο από την Ν.Δ. παντού και πουθενά, απλά δεν θα έχει λόγω ύπαρξης.

Τώρα έφυγε λέει η γέφυρα από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον Σύριζα. Είναι αυτό που λέμε απλά «Τώρα δέσαμε».

Και ενώ συμβαίνουν αυτά επανερχόμαστε στα… υλικά των λουκουμάδων. Το Κόμμα που κυβερνά δεν έχει την στοιχειώδη ικανότητα να φέρει σε επαφή τις δύο παρατάξεις της Ν.Δ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λες και τις χωρίζει άβυσσος.

Όντως άβυσσος η ψυχή του Νεοδημοκράτη. Η Καλογήρου, και καλώς, κρίθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χρήσιμη να συνεχίσει από άλλο πόστο, η Ν.Δ. θεωρεί ότι τα μισά της στελέχη δεν μπορούν να συνεργαστούν με τα άλλα μισά και ψάχνει να βρεί συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουμε έστω την ύστατη στιγμή να σοβαρευτούν.

Η λαϊκή ψήφος ανέδειξε Περιφερειάρχη τον Κ. Μουτζούρη.

Ας στοιχηθούν μαζί του και οι υπόλοιποι και ας αφήσουν τα πειράματα.

Αλλιώς τσάμπα προσπαθεί ο Κυριάκος. Τα…υλικά δεν βοηθούν.

Υ.Γ. Από το άρθρο του Παύλου Καλογεράκη στην επιφυλλίδα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τίτλο «Για τη Χίο μας, τα μανίκια πάνω». «Έχει ξεχειλίσει η… εξυπνάδα μας και βρίσκεται σε ανεπάρκεια η πολιτισμένη συμπεριφορά μας στους δημόσιους χώρους».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 23/02/2020 - 09:37
φωτο αρχείου

Παρακαλούμε στον προβληματισμό, που ακολουθεί να προστεθεί και ο Μανταμάδος, μπορεί και η Σάμος, κοντολογίς τα νησιά.

Σύγκρουση λοιπόν και μάλιστα τυφλή, χωρίς νόημα, χωρίς αποτέλεσμα, μόνο ζημιά και απρόβλεπτη. Απρόβλεπτη μέχρι θυμάτων.

Πριν γίνει λοιπόν, την ύστατη ώρα ας επικρατήσει η λογική.

Τι λέει αυτή; Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό – προσφυγικό αλλιώς. Στα πλαίσια αυτά κινείται ταχύτατα. Τη Δευτέρα βγαίνει ο εργολάβος, εγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ έργο, επιτάχθηκε ο χώρος στο Αίπος.

Ας σκεφτούν λίγο εδώ. Τα υπόλοιπα, που προηγούνταν των Ελεγχόμενων Κέντρων, πόσο ταχύτατα γίνονται;

Φύλαξη συνόρων. Άλλαξε κάτι; Αποσυμφόρηση νησιών. Άλλαξε κάτι; Επιστροφές στην Τουρκία. Άλλαξε κάτι; Δημιουργία Ελεγχόμενων Κέντρων στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Άλλαξε κάτι;

Και επειδή δεν άλλαξε, πως θα πεισθεί Χιώτης ότι δεν ανοίγει μια νέα ΒΙΑΛ, αφού τις ροές της καθορίζει άλλος, όπως καθορίζει και τις επιστροφές, αφού κανείς δεν λέει πως μπορεί αύριο το πρωί να μας πεί το αρχαιοελληνικό… «Ο γέγονε γέγονε» όποιος βγήκε από την Τουρκία δεν ξαναμπαίνει;

Άρα, άρα αρχίζουν από σήμερα οι σκοπιές στο Αίπος, ο Δήμος θα κάνει… δενδροφύτευση, μηχανήματα θα κλείσουν τους δρόμους, κόσμος θα πάρει τα… βουνά και οι Αστυνομικοί θα κληθούν να καθαρίσουν αυτό που δεν έχει νόημα.

Και δεν έχει νόημα γιατί από την σύγκρουση, γιατί θα γίνει σύγκρουση, δεν θα κερδίσει κανείς.

Στο Αίπος, αν τραβηχθεί το σχοινί, θα σπάσουν κεφάλια, χέρια, πόδια, το τρέξιμο πάνω στα κατσάβραχα είναι κίνδυνος θάνατος για πολίτες, που δεν ξέρουν και για Αστυνομικούς, που δεν ξέρουν σίγουρα και δεν έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό.

Που το πάει η κυβέρνηση; Μετά από τόσο φόρτο, μετά από τόσο Γολγοθά, θα αιματοκυλήσει τους Χιώτες;

Θα κερδίσει; Ποιά δομή θα γίνει πάνω στο αίμα; Πως θα αντιμετωπίσει την κοινή γνώμη, πανελλαδικά; Στα νησιά είναι χαμένη από χέρι.

Από την άλλη υπάρχουν και οι δικές μας ευθύνες.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

Αν η κυβέρνηση φυλάξει τα σύνορα, αν μεταφέρει κόσμο στην Ηπειρωτική Ελλάδα, αν επιστρέφει κόσμο στην Τουρκία, αν αδειάσει έτσι η ΒΙΑΛ, το πρόγραμμα της λέμε, θα χρειάζεται έναν χώρο τουλάχιστον γι’ αυτούς που θα επιστρέφονται, ένα ΠΡΟΚΕΚΑ δηλαδή, του επιπέδου ή διπλάσιου αυτού που είχε στο Μερσινίδι.

Αυτό κάπου πρέπει να γίνει. Είναι αυτό που της φωνάζουν και οι πέτρες στη Χίο. Μια ελεγχόμενη δομή 500 ανθρώπων. Αυτή πρέπει να την δεχτούμε, ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

Προσέξτε αν δεν υπάρξει η λογική θα υπάρξει πόλεμος. Και λογική σημαίνει αμοιβαία υποχώρηση.

Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Όσο το τραβάμε τόσο θα γίνεται χειρότερο.

Και επειδή άλλο το Κράτος άλλο οι… επιτροπές πολιτών, αυτός που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα καλής θέλησης είναι η Κυβέρνηση.

 

Υ.Γ. «Κερδίσαμε την μάχη έφαγαν το στράτευμα οι κοριοί». Ας ψάξει η κυβέρνηση αυτόν που το είπε. Μην αισθάνεται καβάλα στο άλογο. Η τυφλή σύγκρουση με τους νησιώτες μπορεί να την ρίξει απ’ αυτό.