Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Συνεργασία Μουτζούρη – Καλογήρου ή… περιμένοντας να σοβαρευτεί η Ν.Δ.

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 20/08/2019 - 19:45

Για να φτιαχτούν λουκουμάδες χρειάζονται συγκεκριμένα υλικά. Απλά αλλά συγκεκριμένα.

Ο λαός μας λέει σοφά, πως με κάτι… άλλο λουκουμάδες δεν γίνονται.

Το αυτόν ισχύει και για τους Κομματικούς σχηματισμούς. Εκτός της οργανωτικής τους λειτουργίας, αν δεν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα, δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή διακυβέρνηση, τα οπίσθια του να χτυπάει κάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμαστε στην Ν.Δ. γιατί σάρκα από την σάρκα της αποτελούν οι δύο Συνδυασμοί της Χρ. Καλογήρου και Κ. Μουτζούρη, που διαγωνίστηκαν πρόσφατα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κέρδισε ο δεύτερος, έχασε η πρώτη. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο το έδωσε σχεδόν αμέσως ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τοποθέτησε την Χρ. Καλογήρου στην θέση της Γεν. Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτικής.

Χαμένος στις εκλογές δεν σημαίνει πας για πέταμα. Η πολιτική εμπειρία είναι πολύτιμη, η προσφορά αποδεκτή, άλλωστε ακόμα και ως εφεδρεία όλες οι μηχανές πρέπει να είναι αναμμένες.

Ποιοι έπιασαν το μήνυμα αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Πάντως όχι η Ν.Δ.

Έτσι την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε το θέατρου του παραλόγου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πετάει γέφυρα ο Μουτζούρης στον Χριστόφα, το συζητούν αλλά η δουλειά χαλάει.

Σιγά να μην άφηνε η Γεννηματά να … φτιάξει. Μα εδώ το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει ένα άλλο όνομα που μου διαφεύγει, αν δεν εμφανιστεί διαφοροποιημένο από την Ν.Δ. παντού και πουθενά, απλά δεν θα έχει λόγω ύπαρξης.

Τώρα έφυγε λέει η γέφυρα από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον Σύριζα. Είναι αυτό που λέμε απλά «Τώρα δέσαμε».

Και ενώ συμβαίνουν αυτά επανερχόμαστε στα… υλικά των λουκουμάδων. Το Κόμμα που κυβερνά δεν έχει την στοιχειώδη ικανότητα να φέρει σε επαφή τις δύο παρατάξεις της Ν.Δ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λες και τις χωρίζει άβυσσος.

Όντως άβυσσος η ψυχή του Νεοδημοκράτη. Η Καλογήρου, και καλώς, κρίθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χρήσιμη να συνεχίσει από άλλο πόστο, η Ν.Δ. θεωρεί ότι τα μισά της στελέχη δεν μπορούν να συνεργαστούν με τα άλλα μισά και ψάχνει να βρεί συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουμε έστω την ύστατη στιγμή να σοβαρευτούν.

Η λαϊκή ψήφος ανέδειξε Περιφερειάρχη τον Κ. Μουτζούρη.

Ας στοιχηθούν μαζί του και οι υπόλοιποι και ας αφήσουν τα πειράματα.

Αλλιώς τσάμπα προσπαθεί ο Κυριάκος. Τα…υλικά δεν βοηθούν.

Υ.Γ. Από το άρθρο του Παύλου Καλογεράκη στην επιφυλλίδα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τίτλο «Για τη Χίο μας, τα μανίκια πάνω». «Έχει ξεχειλίσει η… εξυπνάδα μας και βρίσκεται σε ανεπάρκεια η πολιτισμένη συμπεριφορά μας στους δημόσιους χώρους».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 04/08/2020 - 19:14

Ο Σταύρος Κουτρής Αντιστράτηγος ε.α. είναι ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που επισκέφθηκε προχθές το νησί μας, είδε τις αρχές και ακριτικά Φυλάκια.

Μετά από το τέλος μιας μικρής συνέντευξης του, ο παλιός καταδρομέας και πάντα… καταδρομέας, ο πρώην Στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου, ο οξυδερκής Αξιωματικός, σου λέει αφού άκουσα τα… επίσημα ας ρωτήσω τώρα και την… πιάτσα.

Αν σας ρωτούσα το πιο σοβαρό πρόβλημα του νησιού, τι θα μου απαντούσατε, με ρώτησε;

Το δημογραφικό, του απάντησα, κάτι που προκάλεσε εντύπωση στην συνοδεία του, μέλη της Ένωσης αποστράτων στην Χίο, που παρατήρησαν. Είναι ο μόνος που το επισημαίνει.

Ο Στρατηγός κούνησε με νόημα το κεφάλι του, σαν να τους έλεγε, ξέρω που ρωτάω, αλλά εγώ δεν τελείωσα και με την ευκαιρία ολοκληρώνω αρθρογραφώντας.

Και το δεύτερο πρόβλημα είναι η μαλθακότητα και η τεμπελιά, απότοκο του δηλητήριου του αείμνηστου για πολλούς λόγους Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, που θέλοντας να φτιάξει την ΠΑΣΟΚ Α.Ε. έκανε τον μισή Ελλάδα δημοσίους υπαλλήλους, αφού την άλλη μισή την είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Ε, στο ενδιάμεσο για να δούμε την δική μας περίπτωση… ξέφυγαν μερικοί ναυτικοί και μαστιχοπαραγωγοί.

Το απότοκο αυτής της διάβρωσης της ελληνικής κοινωνίας το ζούμε σήμερα. Ολόκληρες δεκαετίες φτάσαμε στο σήμερα. Γενιές που με διάφορες δικαιολογίες, η πιο βολική είναι οι… σπουδές, απέχουν της εργασίας και κυρίως αυτής του πρωτογενούς τομέα.

Βεβαίως η στρεβλή νοοτροπία έχει την κάλυψη της Πολιτείας και είναι από αυτά που… ξέχασε να αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ΟΑΕΔ είναι… ΟΑΕΑ. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού λειτουργεί κατ’ ουσίαν ως Οργανισμός Απασχόλησης Επιδοτούμενων Ανέργων.

Η… Αμερική έχει ανακαλυφθεί σε όλο τον κόσμο προ πολλού, μόνο η Ελλάδα δεν ξέρει… που είναι. Σε πολλές χώρες του κόσμου οι αντίστοιχοι ΟΑΕΔ ειδοποιούν τους ανέργους για εργασία, δίνοντας τους δύο ευκαιρίες. Αν αποτύχουν τους εύχονται… καλή τύχη και σταματάει να τους πληρώνει το κοινωνικό σύνολο.

Ας σταθούμε όμως στα δικά μας. Σήμερα δίνεται επιτέλους η δυνατότητα στους ναυτικούς να μπαρκάρουν με ξένες συμβάσεις. Μα, να μπαρκάρουν με μισθούς… Φιλιππίνων; Όχι ας κάθονται να τους ταϊζουν οι υπόλοιποι και να κλαίνε όλοι μαζί γύρω από μια κουβαδιά… φραπέ.

Η μαστίχα πάλι θεριεύει, όποιος δεν το βλέπει είναι εκτός τόπου και χρόνου. Με την φαρμακευτική έρευνα και το Ινστιτούτο που δημιουργείται η… πολυεθνική αύριο ΕΜΧ, τα είπε ο Πρόεδρος της Γιώργης Τούμπος θα φυτεύει σχίνους μέχρι και σε γλάστρες.

Βεβαίως το χωράφι δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά πιά είναι; Άντε λοιπόν και τα υπόλοιπα μαγαζιά που κλείνουν στην αγορά να γίνουν… καφετέριες να κερνάει ο ένας… μαγαζάτορας τον άλλον.

 Αν κάποιος πάει στους σχίνους, είπε ο Γιώργης Τούμπος (5 ευρώ την ώρα και ασφάλιση) αποκτά το κυριότερο, τεχνογνωσία. Σήμερα είναι εργάτης αύριο ενοικιάζει σχίνους και γίνεται μαστιχοπαραγωγός. Με 300 κιλά μαστίχα έχει 30.000 ευρώ εισόδημα, λίγα είναι;

Να συμπληρώσω εγώ τον Τούμπο, που τα γράφω πιο… μαλακά;

Οι Αλβανοί ήρθαν πριν 20 – 30 χρόνια ξυπόλητοι στα μαστιχοχώρια. Ας τους δεί κανείς σήμερα. Τι διαφορά είχαν με μας; Ήταν από.. την μάνα τους μαλωμένοι με την τεμπελιά.

Και επειδή όλα δεν είναι μαύρα, καμαρώνομε σήμερα όλοι δεκάδες νέους στα μαστιχοχώρια, που δηλώνουν νέοι αγρότες. Νέοι και νέες με διπλώματα και σπουδές, αυτές δεν πάνε ποτέ χαμένες, που πήραν τα χέρσα χωράφια και τους σχίνους των παππούδων τους και βγάζουν τώρα… αγγέλους.

Θέλουν δουλειά και οι υπόλοιποι; Ας ακολουθήσουν.

 

Υ.Γ. Θυμάμαι παλιά τι αγώνα δώσαμε όλοι μαζί, να βάλομε στο ρημάδι το κεφάλι των νέων οδηγών κράνος. Ένα από τα πιο επιτυχημένα συνθήματα ήταν «Το κράνος είναι… μαγκιά»

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική