Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Συνεργασία Μουτζούρη – Καλογήρου ή… περιμένοντας να σοβαρευτεί η Ν.Δ.

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 20/08/2019 - 19:45

Για να φτιαχτούν λουκουμάδες χρειάζονται συγκεκριμένα υλικά. Απλά αλλά συγκεκριμένα.

Ο λαός μας λέει σοφά, πως με κάτι… άλλο λουκουμάδες δεν γίνονται.

Το αυτόν ισχύει και για τους Κομματικούς σχηματισμούς. Εκτός της οργανωτικής τους λειτουργίας, αν δεν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα, δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή διακυβέρνηση, τα οπίσθια του να χτυπάει κάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμαστε στην Ν.Δ. γιατί σάρκα από την σάρκα της αποτελούν οι δύο Συνδυασμοί της Χρ. Καλογήρου και Κ. Μουτζούρη, που διαγωνίστηκαν πρόσφατα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κέρδισε ο δεύτερος, έχασε η πρώτη. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο το έδωσε σχεδόν αμέσως ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τοποθέτησε την Χρ. Καλογήρου στην θέση της Γεν. Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτικής.

Χαμένος στις εκλογές δεν σημαίνει πας για πέταμα. Η πολιτική εμπειρία είναι πολύτιμη, η προσφορά αποδεκτή, άλλωστε ακόμα και ως εφεδρεία όλες οι μηχανές πρέπει να είναι αναμμένες.

Ποιοι έπιασαν το μήνυμα αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Πάντως όχι η Ν.Δ.

Έτσι την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε το θέατρου του παραλόγου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πετάει γέφυρα ο Μουτζούρης στον Χριστόφα, το συζητούν αλλά η δουλειά χαλάει.

Σιγά να μην άφηνε η Γεννηματά να … φτιάξει. Μα εδώ το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει ένα άλλο όνομα που μου διαφεύγει, αν δεν εμφανιστεί διαφοροποιημένο από την Ν.Δ. παντού και πουθενά, απλά δεν θα έχει λόγω ύπαρξης.

Τώρα έφυγε λέει η γέφυρα από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον Σύριζα. Είναι αυτό που λέμε απλά «Τώρα δέσαμε».

Και ενώ συμβαίνουν αυτά επανερχόμαστε στα… υλικά των λουκουμάδων. Το Κόμμα που κυβερνά δεν έχει την στοιχειώδη ικανότητα να φέρει σε επαφή τις δύο παρατάξεις της Ν.Δ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λες και τις χωρίζει άβυσσος.

Όντως άβυσσος η ψυχή του Νεοδημοκράτη. Η Καλογήρου, και καλώς, κρίθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χρήσιμη να συνεχίσει από άλλο πόστο, η Ν.Δ. θεωρεί ότι τα μισά της στελέχη δεν μπορούν να συνεργαστούν με τα άλλα μισά και ψάχνει να βρεί συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουμε έστω την ύστατη στιγμή να σοβαρευτούν.

Η λαϊκή ψήφος ανέδειξε Περιφερειάρχη τον Κ. Μουτζούρη.

Ας στοιχηθούν μαζί του και οι υπόλοιποι και ας αφήσουν τα πειράματα.

Αλλιώς τσάμπα προσπαθεί ο Κυριάκος. Τα…υλικά δεν βοηθούν.

Υ.Γ. Από το άρθρο του Παύλου Καλογεράκη στην επιφυλλίδα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τίτλο «Για τη Χίο μας, τα μανίκια πάνω». «Έχει ξεχειλίσει η… εξυπνάδα μας και βρίσκεται σε ανεπάρκεια η πολιτισμένη συμπεριφορά μας στους δημόσιους χώρους».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 13/12/2019 - 17:29

Καθομολόγηση, η τελετή κατά την οποία οι φοιτητές ανώτατων ιδρυμάτων παίρνουν το πτυχίο τους και διαβάζουν τον όρκο που προβλέπεται από τη σχολή τους.

Επειδή μάλιστα η όλη ορκωμοσία περιλαμβάνει μια ιερότητα τόσο οι Καθηγητές όσο και οι αυριανοί Ακαδημαϊκοί πολίτες φορούν τηβέννους, όπως τον μακρύ εξωτερικό μανδύα ή χλαμύδα που φορούσαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, κυρίως οι ανώτεροι αξιωματούχοι και ο αυτοκράτορας.

Ένα μακρύ, ριχτό σκουρόχρωμο ένδυμα με φαρδιά μανίκια και διακοσμητικές ταινίες γύρω από τα μανίκια και τον λαιμό, που φορούν δικαστές και πανεπιστημιακοί σε επίσημες τελετές ή περιστάσεις.

Αυτά… εγκυκλοπαιδικά, γιατί στην πράξη είναι εκ των πραγμάτων μια γιορτή, που προσαρμοζόμενη στα ειωθότα της χώρας του… χαβαλέ, έχει και ολίγον από αυτόν.

Έτσι σήμερα το πρωϊ, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιούνταν ποιοί είναι αυτοί οι παλαβοί με τα… ράσα, που χοροπηδούν έξω από το Ομήρειο, με ροκάνες, σφυρίχτρες, με καπνογόνα, με κανόνια χαρτοπολέμου, με κόρνες και μαρσάροντας με θόρυβο μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Βεβαίως οι εμπειρότεροι εξηγούσαμε ότι οι φοιτητές έπαιρναν τα… πτυχία τους και στα πρόσωπα σχηματίζονταν τουλάχιστον έκπληξη για την εξήγηση.

Και επειδή μπορεί και να είμαστε τίποτα… γεροπαράξενοι ας εξηγηθούμε.

Τους φοιτητές τους αγαπάμε, είναι ένα με τη ζωή μας, είναι νέοι άνθρωποι «βράζει το αίμα τους» και φυσικά δεν περιμένουμε σε μια γιορτή, γιατί αυτό είναι για εκείνους και τους συγγενείς τους η τελετή καθομολόγησης να επικρατούν συνθήκες Ιερού Ναού.

Επίσης αναγνωρίζουμε ότι αυτά στα οποία αναφερόμαστε, αφορούν μια μειοψηφία, ικανή όμως, όπως πάντα όσοι κάνουν θόρυβο, να τραβήξει την προσοχή και να φτιάξει το κλίμα.

Αυτό λοιπόν που έγινε σήμερα στο Ομήρειο, δεν ήταν επιεικώς απαράδεκτο, ήταν από αυτά που δεν πρέπει να επαναληφθούν, όχι μόνο γιατί το Ομήρειο είναι για τους Χιώτες ένας Ναός του πνεύματος, αλλά και γιατί φάνηκε πως σε αυτούς που παραχωρήθηκε δεν τον σεβάστηκαν στο ελάχιστο, ακόμα και ως απλό χώρο συναθροίσεως, αφήνοντας κατά μέρος τους κανόνες ασφαλείας, που κατά παραβιάστηκαν.

Και επειδή το Πανεπιστήμιο, ζωή να έχει η Χία… χορηγία, διαθέτει μεταξύ άλλων και ένα ωραιότατο Αμφιθέατρο, ας διοργανώνει εκεί και τις τελετές καθομολογήσεως.

Αν δε, για λόγους όγκου των παρευρισκόμενων, αυτός δεν φτάνει, το… γήπεδο, δίπλα είναι.

Άλλωστε για μερικούς εκ των αυριανών Ακαδημαϊκών πολιτών, όπως φάνηκε από την συμπεριφορά τους στο Ομήρειο, μάλλον ο χώρος των… κερκίδων θα είναι πιο οικείος.

 

Υ.Γ. Δήμαρχε Χίου αν δεν είσαστε παρών στην τελετή θα είχατε μια δικαιολογία να παραχωρήσετε το χώρο και του χρόνου αν ζητηθεί. Επειδή όμως είσαστε, να δούμε με τι καρδιά και τι εγγυήσεις θα το κάνετε. Αν το… κάνετε.

Τα σκαλιά του Ομηρείου μετά την... τελετή