Τα… κακάκια των σκύλων στην Απλωταριά και το No… κακά του Δήμου Μεγίστης

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 23/09/2020 - 20:47

Όπου Μεγίστη, όπως… μεγίστη είναι η κάθε πατημασιά αυτής της χώρας, το Καστελόριζο, τόσο μέγιστο όσο η απόσταση… Κονταρίου – Δασκαλόπετρας, που είναι το μέγεθος του νησιού, που επιτυχημένα ο αείμνηστος Πρύτανης της Ελληνικής Διπλωματίας Βύρων Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε ως το «Ακριθάκι στο μάτι της Τουρκίας».

Το Καστελόριζο λοιπόν, μαζί με τα ακόμα μικρότερα νησάκια, συναποτελούν τον Δήμο Μεγίστης, όπου και η φωτογραφία που μας έστειλε ο συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας, που βρίσκεται στο νησί, για να δεί το γιό του Κώστα, που είναι ΕΠΟΠ και ζήτησε εθελοντικά να υπηρετήσει στην Στρατιωτική Μονάδα Καστελορίζου.

Δείχνει λοιπόν ένα κάδο απορριμμάτων για τα… κακάκια των σκύλων από τους δεκάδες, που υπάρχουν στο Καστελόριζο. Μάλιστα αν παρατηρήσετε δίπλα στον κάδο υπάρχει και μια χάρτινη συσκευασία μιάς χρήσεως, με φαρασάκι μαζί με το κουτάκι, ώστε αφού το ζώο κάνει την φυσική του ανάγκη στη συνέχεια αυτή να καταλήξει πρακτικά, εύκολα και πολιτισμένα στον κάδο.

Δεν σας κρύβω ότι ζήλεψα σκεπτόμενος την εικόνα της Απλωταριάς, την αναφέρω ενδεικτικά ως το κεντρικότερο σημείο της αγοράς, όπου τα λερώματα των σκυλιών υπάρχουν μέρες που θυμίζουν το Κοντάρι, μετά την εισβολή στην Κύπρο, που για πολλά χρόνια ήταν… ναρκοθετημένο.

Δεν κρύβω δε ότι μένω με την απορία, αν πράγματι ο Δήμος Χίου πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία θα επιτύχει ή θα έχει την κατάληξη των τασακίων για τα αποτσίγαρα, δίπλα στις ζαρντινιέρες, πάλι της Απλωταριάς, όπου τα τασάκια… λάμπουν τα δε αποτσίγαρα βρίσκονται ή εντός του χώματος στην καλύτερη περίπτωση ή έξω από τις ζαρντινιέρες στην χειρότερη;

Γιατί η απορία παραμένει πως γίνεται να μπαίνεις σε ένα σπίτι, που λάμπει σε βαθμό… κακουργήματος, του στυλ βάλε παντόφλες για να μπείς, και έξω από την εξώπορτα να υπάρχει μια σκυλο…νάρκη να, μετά συγχωρήσεως και να περιμένουν οι νοικοκυραίοι να την μαζέψει ο… Δήμος!

Όπως παραμένει, γιατί μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας υπάρχουν συμπολίτες και μάλιστα αμέτρητοι, που τοποθετούν την σακούλα εκτός κάδου σκουπιδιών ή γιατί ο Δήμος έχει νυχθημερόν ένα συνεργείο να ισιώνει και να επισκευάζει τα σιδερένια  κολωνάκια που… κουτουλάμε.

Σταματώ εδώ για να προσθέσετε και τις δικές σας… απορίες.

 

Υ.Γ.: Η ένθετη φωτογραφία είναι από προειδοποιητική πινακίδα στην Αγγλία. Κακάκια αμάζευτα το σκυλάκι; 100 λίρες πρόστιμο το ανθρωπάκι, ήτοι για να το καταλαβαίνουμε πλήρως… ελληνικά, 125 ευρώ το σκυλο… έσιμο. Βρε μπας και οι Εγγλέζοι βρήκαν την λύση;

 

 

 

Σχετικά Άρθρα