Tα… μαζεύει η ΔΕΗ από το Χωρέμικο;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 12/08/2021 - 18:11

Η είδηση είναι καλή, θέλει δρόμο ακόμα αλλά είναι καλή και έτσι θέλω να σας τη μεταφέρω.

Κατ’ αρχήν δεν μου αρέσει και το ξέρετε ο μηδενισμός, αλλά παράλληλα θα πρέπει να ξορκίσουμε όλοι την αργούρα, είναι χθες, και μας χρειάζεται το αύριο και όχι το… σήμερα.

Δεύτερον δεν είναι όλοι αδιάφοροι. Στην ουσία κανένας δεν είναι, αλλά πολλές φορές ο συντονισμός των υπηρεσιών, μπορεί να… σκοτώσει.

Ένα παράδειγμα είναι η γειτνίαση των καλωδίων με το Κτήμα του Χωρέμη και κυρίως ο Υποσταθμός της ΔΕΗ, που βρίσκεται πάνω στον μαντρότοιχο επί της Πασπάτη και «γλύφει» τα κυπαρίσσια.

Δεν φαντάζεστε πόσοι είναι οι εμπλεκόμενοι, αλλά ας το αφήσουμε για να δούμε το καλό.  Θέλετε τα δημοσιεύματα, θέλετε η φωτιά στην Εύβοια, έτρεξαν όλοι και ο Δήμος και ο ΔΕΔΔΗΕ και οι Χωρέμηδες και οι γείτονες και η Πυροσβεστική, μπορεί και ο… Εισαγγελέας γιατί εδώ που τα λέμε… μεταξύ μας, με προβλημάτισε η ταχύτητα, αλλά… δεν το γράφω.

Αποτέλεσμα. Πάρθηκε η απόφαση απομάκρυνσης του υποσταθμού κατ’ αρχήν, γιατί τα γειτνιάζοντα καλώδια είναι μονωμένα, ο οποίος θα μεταφερθεί στην Πλατεία στο Παζάρι, για να το δούμε λίγο τοπογραφικά, γιατί στην ουσία ούτε Πλατεία είναι, ούτε Παζάρι υπάρχει.

Υπάρχει ένας τόπος που μπορεί να γίνει όνειρο, αλλά σήμερα είναι κάτι μεταξύ χώρου στάθμευσης, κατουρητήριο, με συγχωρείται, αλλά όσο και να με συγχωρείται η κατρουλίλα είναι αφόρητη και σκουπιδότοπου.

Αυτά είναι τα κακά γιατί υπάρχει και το καλό. Το αφεντικό είναι σχεδόν ένα, καθώς το περισσότερο μέρος είναι δωρεάν των Χωρέμηδων, ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο Χίου, συν εννοείται οι ελεύθεροι, κοινόχρηστοι χώροι.

Τι θα το κάνει λοιπόν ο Δήμος; Ακούστηκε Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος, ακούστηκε ενοικίαση των κλειστών σήμερα μαγαζιών, που μπορεί να γίνει κάτι όπως τα «Λαδάδικα» της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, ακούγονται πολλά.

Αυτό που πρέπει να ακουστεί τώρα είναι υπεύθυνα η Δημοτική αρχή, που σαφώς έχει στόχους και ειδικά ο Δήμαρχος έχει την αντίληψη του χρόνου, με την έννοια ότι γνωρίζει ότι για το Δημόσιο, ο χρόνος είναι μια…σχετική έννοια, που ακούσει σε…τετραετίες.

Άρα ας εκθέσει δημοσίως τα όνειρα της και τους στόχους της η Δημοτική αρχή, να το χαρούν οι δημότες να το χαρεί και ο… ΔΕΔΔΗΕ, γιατί η καλή είδηση, που τόση ώρα προσπαθώ να γράφω είναι από εκεί.

Για την ακρίβεια οι  πληροφορίες μας είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε την απομάκρυνση και υπογειοποίηση του Υποσταθμού στο Παζάρι, ζητώντας από την Δημοτική αρχή να συμπεριλάβει στην υπό διαμόρφωση μελέτη ανάδειξης του χώρου, αυτή ακριβώς την πρόθεση.

Απλοελληνικά, όσο γρηγορότερα ο Δήμος Χίου, αναδείξει το Παζάρι, τόσο γρηγορότερα θα φύγει και η ΔΕΗ, υποσταθμοί, καλώδια κ.λ.π. από το Χωρέμικο.

Εν αναμονή των εξελίξεων,  πριν πάρουμε φωτιά. Άλλωστε όπως λέει ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και μετά η… παροιμία. «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 

Υ.Γ.: Έπρεπε να καεί η Εύβοια για να πάνε τα Δασαρχεία στο υπουργείο Περιβάλλοντος, γιατί μέχρι τώρα ήταν λέει στις… Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Πως λέμε στον… «αυτόματο»; Καμιά σχέση.

 

Σχετικά Άρθρα