Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη στον φίλο από πολύ παλιά Γιάννη Ράλλη

Τετ, 29/04/2020 - 06:37
Λευτέρης Πυκνής

ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη στον φίλο από παλιά αείμνηστο Καθηγητή Μαθηματικών και πρόεδρο της μαθηματικής εταιρείας για πολλά χρόνια !

Όλοι θα αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με τον Γιάννη Ράλλη .... Έχω μάθει πάντα να καταγράφω γεγονότα και περιστατικά με χειροπιαστά στοιχεία έγγραφα και χαρτιά !

Στις 22 Αυγούστου 1983 παραλάβαμε και εγώ και ο Γιάννης με δικαστικό κλητήρα εξώδικο διαμαρτυρία για την ενοικίαση του ακινήτου επί της οδού Αγίων Αποστόλων 9 που ήταν εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας κατά το 1/3 της Ιουλίας και της αδελφής της από γονική παροχή και κατοχή του ισογείου από την δεκαετία του 1950 και το ενοικίασαν για φροντιστήριο στο Γιάννη !

Η κάτοχος των 2/3 αντέδρασε και έστειλε εξώδικο δίχως να είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και του ενοικιαστή Γιάννη Ράλλη ! Γιατί το αναφέρω αυτό ; Για τον λόγο ότι μπορεί να μην είχαμε συναδελφική σχέση.... είχαμε την γνωριμία και την φιλία

! Ντόμπρος και οξυδερκής με μεγάλη γνώση και εμπειρία της επιστήμης του μετά από χρόνια βρέθηκε στην δημόσια εκπαίδευση και μάλιστα είχε αξιολογηθεί και είχε προχωρήσει σε υψηλά επίπεδα της εκπαίδευσης !

Το 2018 αρχές καλοκαιριού βρεθήκαμε στην πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα και γινόταν μεγάλος ντόρος από συνδικαλιστές καθηγητές δημοσιοϋπαλληλικούς και αντιδρούσαν στο να μήν χορηγηθεί άδεια λειτουργίας του Ιδιωτικού Ναυτικού Λυκείου του ιδρύματος Τσάκου !

Τότε ο Γιάννης Ράλλης αντέδρασε και τους τα έψαλε από την καλή και την ανάποδη υπερασπίζοντας με σθένος και επιχειρήματα και την ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα τους προέτρεπε να παραδειγματιστούν και οι ίδιοι και να γίνουν πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί !

Αυτός ήταν ο Γιάννης Ράλλης ! Δυστυχώς όμως όπως έχω γράψει πολλές φορές ο μεγαλοδύναμος κόβει μεσσαριά και παίρνει νέους ανθρώπους που είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και την οικογένεια τους !

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους σου και τους φίλους σας ! Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα ! ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη !

Χίος 28 Απριλίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή