Άμεσα 3ο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Χίο... εχθές!

Δευ, 26/07/2021 - 12:45

Όταν ήρθαν στο νησί, τους κοιτούσαμε καλά, καλά. Στην αρχή κανείς δεν πήγαινε, μετά διστακτικά ο κόσμος άρχισε να τα επισκέπτεται και την τελευταία περίοδο να βρίσκεται κάθε μέρα εκεί. Ο λόγος φυσικά για τις γυναίκες των δύο κλιμακίων του ΕΟΔΥ που έχουν επιφορτιστεί, με την διενέργεια των rapid test.

Οι άνθρωποι αυτοί, που το τελευταίο διάστημα έχουν γονατίσει εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για τεστ. Οι άνθρωποι αυτοί που ανέχονται περίεργους ανθρώπους που αρνούνται να φορέσουν την μάσκα, που αρνούνται να τηρήσουν τις αποστάσεις. Άτομα, που τα βάζουν μαζί τους, λες και φταίνε εκείνες.

Όχι κύριοι, δεν φταίνε οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ που κάνουν, την ΔΟΥΛΕΙΑ τους, φταίνε αυτοί που μας κυβερνούν. Φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση που αρνείται τις ευθύνες που τις αναλογούν με το να βρουν ένα κατάλληλο χώρο για τεστ. Διότι κύριοι από αύριο με 35 βαθμούς κελσίου, στο νησί που θα στέκεται ο κόσμος στην Πλατεία;

Έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί, 3ο κλιμάκιο στο νησί, εχθές! Ακούτε; Ή είστε σε καλοκαιρινή ραστώνη και θα ξυπνήσετε απότομα, όταν αυξηθούν περισσότερο τα κρούσματα ζητώντας ξανά ατομική ευθύνη;

Τα πράγματα είναι απλά:

Άμεσα στο νησί 3ο κλιμάκιο για rapid test.  Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ εδώ θα πέσουν κάτω.

Άμεση κινητοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου για τους εμβολιασμούς, καθώς και στο νησί παρατηρείται πτώση στους νέους εμβολιασμούς.

Πιστή τήρηση ΟΛΗ την νύχτα, των υγειονομικών μέτρων.

Τεστ από όλους ειδικά κατά την άφιξη από διακοπές.

Το νησί, πλησιάζει τις επικίνδυνες ζώνες. Ας αναλάβουμε ΟΛΟΙ τις ευθύνες μας αλλά με ονοματεπώνυμα.  

 

Γιώργος Χάμπας - Κοινωνιολόγος

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Χάμπα