Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Άξιοι της μοίρας μας...

Πέμ, 13/02/2020 - 18:43
Λευτέρης Πυκνής

Τελευταίο κείμενο μου σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό... έχω πλέον αηδιάσει από τα άβουλα ανδρείκελα που επιλέξαμε και τους δώσαμε τις τύχες μας στα χέρια τους .

Δεν θα αναφέρω ούτε ονόματα ούτε πολιτικούς σχηματισμούς.... ό νοών νοητό! Ζούμε σε μια γαϊδουροκηλίστρα και δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο! Δεν βλέπουμε μπροστά μας ούτε μισό μέτρο μακριά! Λες και έχουμε όλοι μα ς(καταρράκτη) και χρειαζόμαστε όχι έναν αλλά πληθώρα οφθαλμιάτρων!

Κουράστηκα επί πέντε χρόνια βλέποντας καθημερινά την ανεξέλεγκτη κατάσταση του λαθρομεταναστευτικού να γράφω και να φωνάζω! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει τα κλειστά κέντρα κράτησης παράνομων αλλοδαπών . Αλλά κυβερνητικές αποφάσεις ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, μας έφεραν τον κατακλυσμό του Νώε και ξεχείλισαν τα νησιά μας από την μαύρη μαυρίλα πλάκωσε!

 Σήμερα γίνεται συλλαλητήριο για την επίταξη συγκεκριμένων χώρων για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά μας. Γιατί έγινε η επίταξη; Ποιος φταίει, ποιοι είναι οι αρμόδιοι; Ποιοι έπρεπε να αποφασίσουν; Γιατί δεν αποφασίζουν;

Πρώτος φταίχτης ο εκλογικός νόμος έκτρωμα που έδωσε την ακυβερνησία στην αυτοδιοίκηση και δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις έστω και κατά πλειοψηφία .

Δεύτερον και το κυριότερο η παλινωδία και η ανευθυνότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων που δεν τόλμησαν να υποδείξουν έναν συγκεκριμένο σημείο και δίχασαν την τοπική κοινωνία! Υπάρχουν πολλές παράμετροι σχετικά με το εάν θέλουμε τους λαθρομετανάστες ή όχι και εάν πλήττονται ιδιαίτερα συμφέροντα.

Εύχομαι να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα και παρατράγουδα.

Και κλείνω με την παροιμία: όπως στρώσεις θα κοιμηθείς!

Καλά ξεμπερδέματα! Από αύριο θα γράφω μόνο χιουμοριστικά ψυχαγωγικά θέματα πιπεράτα του Τριωδίου λόγω απόκρεω! Καλημέρα με πολύ Αγάπη!

 

Χίος 13 Φεβρουαρίου 2020

 

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή