"Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπέλια σου"

Τετ, 14/06/2023 - 19:03

 

Ένας καλός φίλος κατέβασε από το διαδίκτυο και μου παρέδωσε μια Εγκύκλιο Οδηγία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την διάθεση στο εμπόριο πολιτικών χαρτών με «εσφαλμένη» γεωγραφική απεικόνιση της Επικράτειας της Ουκρανίας.

Όπως είναι φυσικό, για μια νατοϊκή χώρα, σαν την Ελλάδα, το εσφαλμένη αφορά την απεικόνιση της Ουκρανίας πριν την επέμβαση της Ρωσίας και πριν τα τοπικά δημοψηφίσματα τα οποία είχαν αναλάβει να διεξαγάγουν οι εγγυήτριες δυνάμεις, Γερμανία και Γαλλία, αλλά απέφυγαν να τα διεξαγάγουν με εντολή των ΗΠΑ, έτσι ώστε το ΣΩΣΤΟ να συνεχίσει να φαίνεται εσφαλμένο…

Η Εγκύκλιος Οδηγία του Ελληνικού Υπουργείου ανάπτυξης με αφορμή την Ρηματική Διακοίνωση της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, καταλήγει: «Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας υπόψιν τις διατάξεις του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, σας καλούμε όπως αποσύρετε άμεσα τους επίμαχους χάρτες που απεικονίζουν την Χερσόνησο της Κριμαίας, είτε με διαφορετικό χρώμα, είτε με διαφορετική απόχρωση χρώματος από εκείνο της λοιπής εδαφικής επικρατείας της Ουκρανίας. Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μην διαταραχθούν οι φιλικές διπλωματικές σχέσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας με την Ουκρανία»…

Εγώ προσωπικά που γνωρίζω το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία και μάλιστα έχω αρθρογραφήσει επί του θέματος, το παραπάνω κείμενο με έκανε να νοιώσω οργή αλλά και θλίψη γι’ αυτούς που μας κυβερνούν. Οργή για τα τσιράκια των Αμερικανών στο Κίεβο και θλίψη για αυτά των Αθηνών τα οποία δεν λένε τίποτα, για το γκριζάρισμα του χάρτη του Αιγαίου από την Τουρκία και την εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Αν είχαμε διακόψει τις διπλωματικές μας σχέσεις με την Τουρκία σταθερά και αμετακίνητα, τώρα το Κυπριακό πρόβλημα θα είχε λυθεί διότι αλλιώς η Νοτιο-Ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα είχε διαλυθεί.

Τώρα οι Τούρκοι μας τρίβουν καθημερινά, στην μάπα τους χάρτες που αποδεικνύουν τον ακρωτηριασμό της Κύπρου για τον οποίο δεν έχουν τιμωρηθεί ΠΟΤΕ και από κανέναν, ενώ εμείς αποβλακωμένοι, βλέπουμε την Τουρκία σαν μια φίλη και σύμμαχο χώρα επειδή έτσι γουστάρει η Αμερική, ενώ αυτή η χώρα είναι ο ορισμός της εχθρικής χώρας για εμάς τους Έλληνες.

Οι Αμερικάνοι μας διώξανε από τα Ίμια, τα νησιά μας και μας τα γκριζάρανε. οι Αμερικανοί έδωσαν όπλα στην Τουρκία για να τα χρησιμοποιήσει στην εισβολή που έκανε στην Κύπρο, ενώ εμάς μας απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουμε τα αμερικανικά μας όπλα, (υποβρύχια, αεροπλάνα κ.λ.π._ που είχαμε για να υπερασπιστούμε τους Κύπριους αδελφούς μα, διότι έτσι θα κηρύτταμε τον πόλεμο στο ίδιο το ΝΑΤΟ... Ακόμα και οι σφαίρες με τις οποίες σκότωναν οι Τούρκοι τα αδέλφια μας στην Κύπρο ήταν Ελληνικής – Νατοϊκής κατασκευής. Μας έχουν ξεφτιλίσει εντελώς.

Άκουσα στην Τ.V. ότι πέντε ελληνοαμερικανοί βουλευτές κατέθεσαν διαμαρτυρία ενάντια στην πώληση νέων F16 στην Τουρκία αν δεν εξασφαλιστεί πρώτα ότι αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στην Ελλάδα… Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, διότι η εμπειρία μας έχει δείξει ότι συμβαίνει πάντα το εντελώς αντίθετο και συμβαίνει διότι η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά κάτι το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζουμε και εμείς: Οι ΗΠΑ έχουν χάσει όλους τους πολέμους στους οποίους έχουν εμπλακεί, δηλαδή στην Κορέα, το Βιετνάμ το οποίο τους έχει ξεφτιλίσει, το Αφγανιστάν από το οποίο έφυγαν κακήν κακώς, το Ιράκ και η ίδια μοίρα τους περιμένει στην Ουκρανία και παντού. Έτσι η Τουρκία βομβαρδίζει τους συμμάχους της Αμερικής, δηλαδή τους Κούρδους, μέσα στο Ιράκ και μέσα στην Συρία. Η Συρία είναι η πρώτη και καλύτερη σύμμαχος της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά η Αμερική δεν μας το επιτρέπει, ενώ για την Τουρκία που βομβαρδίζει τους συμμάχους της δεν βγάζει άχνα. Η Συρία είχε προθυμοποιηθεί να στείλει στρατό στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τους νατοϊκούς εισβολείς, δηλαδή τους Τούρκους, ενώ η Ελλάδα αγρόν ηγόραζε…

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι το κτήνος είναι χρεωκοπημένο και ετοιμοθάνατο, και κανονίζουν την νέα τους πορεία. Ωστόσο η Τουρκία συνεχίζει να ζητάει μερδικό και να εκβιάζει για περισσότερο πολιτικά και οικονομικά οφέλη με την πρόσκαιρη επέκταση του Νάτο, σε Ουκρανία και Σκανδιναβικές χώρες, από τις οποίες οι ΗΠΑ ελπίζουν να ξελασπώσουν πουλώντας τους όπλα, τα οποία όμως θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν μόνο ενάντια στους εχθρούς των ΗΠΑ. Έτσι και η φτωχή Ελλαδίτσα θα αγοράσει τα F16 και τα F35 για να τα χρησιμοποιήσει όχι ενάντια στους Τούρκους αλλά μόνο ενάντια στη Ρωσία, δηλαδή την χώρα που απαίτησε από τον Σουλτάνο να αναγνωρίσει την ύπαρξη Ελληνικού Κράτους όταν ακόμα η Ελληνική Επανάσταση του 1821 βρισκόταν σε εξέλιξη μόνο στην Πελοπόννησο. Την Ρωσία, την περήφανη σημαία της οποίας έφεραν, επί τουρκοκρατίας, όλα τα Χιώτικα καράβια ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ για να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε Αιγαίο, Βόσπορο και Μαύρη Θάλασσα φέροντας αμύθητα πλούτη στο νησί. Κανένας άλλος δεν είχε αυτό το δικαίωμα. Ένα ταξίδι, ενός τέτοιου πλοίου από την Χίο, φορτωμένο με πορτοκάλια μέχρι την Ρωσία, δηλαδή την Οδησσό την Μαριούπολη και τις άλλες ελληνικές πόλεις στην Κριμαία, έφερνε πίσω τόσο χρυσάφι, με το οποίο μπορούσες να κτίσεις ένα από τα περίφημα αρχοντικά του Κάμπου τα οποία τα καμαρώνουμε μέχρι σήμερα.

Τώρα έρχεται ο πουλημένος στην Monsanto Ζελένσκι,το τσιράκι των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ και μας στέλνει Ρηματική, λέει Διακοίνωση για να διορθώσουμε, λέει, το σφάλμα που κάναμε με το χάρτη της Ρωσίας. Δηλαδή, έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπέλια σου. Το καζάνι βράζει. Το Σωστό θα επικρατήσει και οι αδικίες θα διορθωθούν. Εκείνο που δεν βλέπω ακόμα να διορθώνεται είναι η δουλοπρέπεια και η αχαριστία των Ελληνικών ανεγκέφαλων Κυβερνήσεων.

Ελπίζω ο Μιχάλης Ιγνατίου, του οποίου θα του το στείλω αυτό το κείμενο, να το δώσει σ’ αυτούς τους Ελληνοαμερικανούς βουλευτές, αν μπορούν φυσικά να το διαβάσουν και να το κατανοήσουν… Ακούς Μιχάλη;;

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη