Γενέθλια του Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ 13 Μαρτίου 1988

Τετ, 13/03/2019 - 06:14
Λευτέρης Πυκνής

Σαν Σήμερα στις 13 Μαρτίου 1988 εκπέμπει στο νησί μας τη Χίο  το  ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Είναι το πρώτο ιδιωτικό Ραδιόφωνο στο Βόρειο Αιγαίο !

Στήν αρχή με έναν πομπό που κάλυπτε μόνο το κέντρο της πόλης της Χίου ! Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά στίς 8 Ιανουαρίου 1987 η έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας με τίτλο : ΑΛΗΘΕΙΑ : Νομίζω πώς δεν είναι τυχαία η 13 Μαρτίου γιατί την ίδια ακριβώς ημερομηνία το 1960 είδε και το πρώτο φώς του κόσμου ο νεογέννητος μικρός Γιαννάκης του Κωνσταντίνου Τζούμας ! Έχουμε διπλή γιορτή για τον Όμιλο των ΜΜΕ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!

Εύχομαι στο φίλο Γιάννη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! Μακροημέρευση όλων των μέσων επικοινωνίας που έχει αναπτύξει ο ΟΜΙΛΟΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ευόδωση του σκοπού τους!

Επίσης σε όλο το,προσωπικό ΥΓΕΙΑ να είναι καλά γεροί και δυνατοί !

Βέβαια δεν θα μπορούσα να μήν αναφέρω ότι στίς 13 Μαρτίου 1960 την ημέρα Γεννήσεως του στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Χίου η Δραστήρια και χειραφετημένη γυναίκα της εποχής Νηπιαγωγός που είχε ιδρύσει το πρώτο ιδιωτικό Νηπιαγωγίο στη Χίο τά Χελιδονάκια Αγγελική Μαυρώνη πραγματοποίησε ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου κυρίως από μανούλες την ομιλία με θέμα : ´Η Ψυχική ´Ανάπτυξη του παιδιού : Αυτό για την ιστορία των πεπραγμένων της Χιώτικης Κοινωνίας ! Καλή Σαρακοστή ! Και πάντα ελεύθερη Φωνή στον αέρα!

                  Λευτέρης Πυκνής ( Μαλλιάς ) Καλλιμασιώτης 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή