Για ποιο επίδομα 400 ευρώ μιλάμε;

Τετ, 07/12/2016 - 07:08

Αγαπητή Αλήθεια,
στο ρεπορτάζ για τη στελέχωση των ιατρείων της Αμανής γράψατε:
"Την ίδια στιγμή μάλλον χαμηλές έως ανύπαρκτες κρίνονται οι προσδοκίες για την τοποθέτηση γενικού γιατρού στο κατά τ’ άλλα πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού, αφού κατά τα λεγόμενα του κου Θεοδωρόπουλου δεν υπάρχουν πολλοί γενικοί γιατροί, άρα εκλείπει το ενδιαφέρον για την ακριτική Βολισσό, παρά το κίνητρο των 400 ευρώ."
Να επισημάνω λοιπόν ότι το περίφημο επίδομα των 400 ευρώ του Υπουργείου Υγείας μεταφράζεται σε 260 ευρώ περίπου μετά τις κρατήσεις και το "καλύτερο" είναι ότι δίδεται σε αγροτικούς γιατρούς αλλά ΟΧΙ σε γενικούς γιατρούς. Δηλαδή το Υπουργείο δίνει 400 ευρώ (260 καθαρά) για να προσελκύσει ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς σε απομακρυσμένα ιατρεία αλλά δεν δίνει το ίδιο επίδομα σε ειδικευμένους γενικούς γιατρούς που θα επιθυμούσαν να επανδρώσουν τα ίδια ιατρεία!!
Κλείνοντας, να υπενθυμίσω ότι κανένα από τα ιατρεία της Αμανής δεν περιλαμβάνεται στην επιδότηση στέγης ή/και σίτισης μέχρι το ποσό των 500 ευρώ ανά μηνά που έχει θεσπίσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (το μόνο επιδοτούμενο ιατρείο στο νομό Χίου από την Περιφέρεια είναι αυτό των Ψαρών) ενώ στη γειτονική Λέσβο υπάρχει πλήθος επιδοτούμενων, από την Περιφέρεια, ιατρείων.

Άλλες απόψεις: Του Αδαμάντιου Σκούφαλου