Γράμμα στον αγαπητό Δήμη για το υδρευτικό

Τρί, 22/01/2019 - 19:13

Εκεί που του βγάζω το καπέλο, είναι η σφαιρική του ενημέρωση, η αστείρευτη ενέργειά του και η τεχνική του κατάρτιση.

 Όλα αυτά όμως διαχρονικά, υποδαυλίζονται από την εμμονή του στο αλάθητο των θέσεών του, πράγμα που πρέπει να αλλάξει, για να μπορέσει να προσφέρει στα κοινά. Γιατί πράγματι έχει γνώσεις, δυνατότητες, εμπειρία, όρεξη για δουλειά όσο λίγοι.

 Για το υδρευτικό επικεντρώνεται από παλιά, στην κατασκευή ενός φράγματος στο Σαραπειό με στόχο την αξιοποίηση των νερών της Ρήνας & του Ναγού.

 Για την υλοποίηση αυτού του έργου, θα χρειαστούν: ένα φράγμα, ένα διυλιστήριο, τρία αντλιοστάσια & 20 χιλ. δίχτυα. Για την χρηματοδότηση, τις μελέτες & την κατασκευή, τόσο μεγάλων έργων, με την μέχρι σήμερα εμπειρία που έχουμε (ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΙΝΑ κ.λπ.) θα χρειαστούμε min. 20-30 χρόνια.

Δεν νομίζω ότι αντέχουμε τόση δίψα & αφήνω έξω το κόστος λειτουργίας που είναι απαγορευτικό.

 Η λύση του υδρευτικού είναι ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ακούει στο όνομα “ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ” & για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη ολοκληρωθεί & περιμένουν έργα αξίας περίπου 3 εκ. € εκτός του υπάρχοντος διυλιστηρίου.

Ποια είναι αυτά :

  1. ο αγωγός μεταφοράς ακατέργαστου νερού, από το Κόρης Γεφύρι στο διυλιστήριο της Ψαρόπετρας.
  2. δυο τεράστιες μεταλλικές Δ/Ξ αποθήκευσης του καθαρού νερού σε ιδανικό υψόμετρο, ώστε ολόκληρη η πόλη να υδρεύεται με βαρύτητα.
  3. αγωγός μεταφοράς καθαρού νερού από τις παραπάνω Δ/Ξ στην πόλη.

Δεν αναφέρομαι στο διυλιστήριο, διότι αυτό προΰπαρχε.

Είναι απορίας άξιο & ξεπερνά την δική μου λογική, πως όλα αυτά έχουν μπει στον καταψύχτη χωρίς κανείς να ασχολείται με αυτά.

 Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι που προβλέπουν ότι η ποιότητα του νερού, θα είναι ακατάλληλη λόγω σκουπιδότοπου, τους υπενθυμίζω ότι την ποιότητα του νερού, θα την αξιολογήσει το Γενικό Χημείο του κράτους & όχι οι προφητείες του καθενός από μας.

 Το νερό σίγουρα θα είναι απόλυτα ασφαλές & πόσιμο για τους εξής λόγους.

  1. διότι ο σκουπιδότοπος έχει πλήρως εξουδετερωθεί
  2. διότι βαρέα μέταλλα στα απορίματα της Χίου δεν υπάρχουν.
  3. το μικροβιακό φορτίο που είναι αναμενόμενο αντιμετωπίζεται πλήρως & παντού με χλωρίωση.

Ένα παράδειγμα για τους πιο ΔΙΣΠΙΣΤΟΥΣ, όταν κάποτε λειτούργησε το φράγμα Αγ. Αρτεμίου, που βρισκόταν σε επαφή με τον παλαιό σκουπιδότοπο & έδινε νερό στην πόλη, οι οξυμμένες πολιτικές αντιπαράθεσης της εποχής, ανάγκασαν το Γ.Χ.Κ. να κάνει καθημερινές αναλύσεις & ουδέποτε βρέθηκε κάτι ανησυχητικό.

 Στον αντίλογο, όσοι μπερδεύουν την προβλεπόμενη στην Μ.Π.Ε. πενταετή χρήση του νερού για άρδευση με τον σκουπιδότοπο, τους ενημερώνω ότι η σχετική αναφορά υπάρχει σε όλες τις Μ.Π.Ε. (ΚΑΤΡΑΡΗ, ΦΥΡΟΛΑΚΑ κ.λ.π.) και σκοπό έχει την κατοχύρωση της χρήσης στον φορέα υλοποίησης, εν προκειμένω στο Υπ. Γεωργίας για άρδευση & μόνο γι΄ αυτό. Καμιά σχέση δεν έχει με τον σκουπιδότοπο.

Το ίδιο ακριβώς προβλεπόταν & στο φράγμα Κατράρη & με μια απλή τροποποίηση της Μ.Π.Ε. η ύδρευση ξεκίνησε πριν την άρδευση.

 

Υ.Σ.: Αγαπητέ Δήμη

Για ο,τιδήποτε από τα παραπάνω έργα αμφιβάλεις, καθώς & οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί να με επισκεφτεί & να πάμε παρεϊτσα΄για μια επιτόπου επιβεβαίωση & συζήτηση. Παράλληλα θα δεις πόσες χιλιάδες m3 νερού από το φράγμα της Ψαρόπετρας, πάνε στην θάλασσα & ταυτόχρονα δίπλα ένα διυλιστήριο κλειστό. Αυτό συμβαίνει από τις αρχές Δεκεμβρίου & θα συμφωνήσεις μαζί μου, ότι με τέτοιες πρακτικές εκμετάλλευσης των υφιστάμενων πηγών υδροδότησης, όσα φράγματα & ημερίδες να κάνουμε, δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε το ΝΕΡΟ – ΝΕΡΑΚΙ

                        

 

Άλλες απόψεις: Του Μιχάλη Φυτούση