Της Κόρης το γεφύρι

Πέμ, 07/09/2023 - 13:04

Καινούργια Αφεντικά Καινούργιες Κορδέλες και από ότι βλέπω θα ξανακάνουμε εγκαίνια γιατί το φράγμα θα το τελειώσει το καινούργιο αφεντικό αφού μαζί με τα ‘άλλα οι στύλοι και τα καλώδια της ΔΕΗ είναι ακόμη στη θέση τους χωρίς να φταίει η ΔΕΗ ενώ θα μπορούσαν να είχαν βγει εδώ και δυο χρόνια. Τώρα πώς γίνεται αυτό σε ένα νησί που διψάει για νερό, τέτοια αδιαφορία, ρωτήστε αυτούς που τώρα ζητούν πάλι την ψήφο σας.

Πρέπει επίσης να ξέρεται ότι δεν είναι η πρώτη αλλαγή έχει ουρά το μακαρόνι.

Το φράγμα Κόρης Γεφύρι ξεκίνησε με επιβλέπουσα υπηρεσία την Νομαρχία Χίου, μαζί με το φράγμα Κατράρη και μεταπήδησε ανορθόδοξα στο υπουργείο Γεωργίας εκεί υπερδιπλασιάστηκε το κόστος κατασκευής χωρίς να να τελειώνει και τώρα πάει στο υπουργείο υποδομών και βλέπουμε…

Το σίγουρο είναι ότι αν η επίβλεψη έμενε στη Νομαρχία το Κόρης Γεφύρι θα είχε τελειώσει εδώ και χρόνια όπως έγινε και με το φράγμα Κατράρη που τελείωσε κανονικά και στο κόστος του και στο χρόνο του. Το πώς το γιατί και ποιοι έκαναν αυτές τις αλχημείες ρωτήστε τους υπαλλήλους θα ξέρουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Και τώρα πάμε στη ουσία το ότι δεν έχουμε νερό δεν φταίνε μόνο οι βροχές κυρίως φταίνε τα μυαλά μας.

Και επειδή παρακολούθησα τις δηλώσεις των εγκαινιαστών του Φράγματος, φοβάμαι ότι δεν ξέρουν τις δυνατότητες αυτού που εγκαινίασαν για να τις μεταφέρουν στους καινούργιους θα κάνω μια σύντομη περιγραφή

Ξεκινώ με μια πραγματικότητα το φράγμα αν έκλεινε εφέτος και βρέξει κανονικά θα μπορούσε να δώσει στη ύδρευση το καλοκαίρι νερό όσο όλες οι αφαλατώσεις και περισσότερο.

1] Διότι έχει κατασκευασθεί ήδη προ δεκαετίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δίκτυο αξίας 650.000 χιλ. ευρώ που οδηγεί το νερό του φράγματος στο Διυλιστήριο της Ψαρόπετρας για επεξεργασία.

2] Έχουν κατασκευάσει δυο τεράστιες μεταλλικές Δεξαμενές σε ιδανικό υψόμετρο για να τροφοδοτούν με βαρύτητα ολόκληρη τη πόλη με δίκτυο που ήδη υπάρχει αξίας 1500.000 χιλ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι οι δυνατότητες του διυλιστηρίου της Ψαρόπετρας είναι 200 κυβικά ωριαίος και με μια δαπάνη 150 έως 200.000 ευρώ μπορεί να φτάσει τα 400 κυβικά.

Τώρα όσο αφορά την ποιότητα που κάποιοι θα προβληματιστούν τους γνωρίζω ότι όλη η Αθήνα υδροδοτείται από ανοικτά φράγματα Μαραθώνα κ.λπ. με ίδιου τύπου Διυλιστήριο και στο τέλος τον έλεγχο τον έχει πάντα το Χημείο του Κράτους.

Όσον αφορά το ποσοστό του 10% που στα χαρτιά δίνει το υπουργείο για ύδρευση ξέρουμε πως γίνεται με το αντίστοιχο του Κατράρη και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και κάτι τελευταίο: Αν κάποιος αμφιβάλει για κάτι από τα παραπάνω η θέλει να μάθει ακόμη περισσότερα είμαι στη διάθεση του κάθε ενός μετά χαράς για μια επί τόπου επίσκεψη και ενημέρωση.

Άλλες απόψεις: Του Μιχάλη Φυτούση