Χίος, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

H εκκλησία έτσι δυστυχώς θα μείνει μόνη

Κυρ, 14/01/2018 - 06:50
Διαχρονικό έγκλημα στα αναδασωτέα της Σιδηρούντας!!!

Γιάννη έγραψες: "Καλώς ή κακώς η Εκκλησία δεν δέχεται τις προγαμιαίες σχέσεις. Μα, έτσι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Συμφωνώ, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη θέση της. Ετσι πιστεύει, έτσι πορεύεται, αυτό πρεσβεύει, αυτό διδάσκει, άρα, άρα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία και εγώ αυτό δεν θέλω, την υποκρισία."

 

H εκκλησία έτσι δυστυχώς θα μείνει μόνη. Η αύρα της νιότης, το  μέλλον το δικό της και αυτού του τόπου  θα περνά απ' έξω και θα προσπερνά στα καλέσματα των ταγών της. Θα απομείνουν μαζί της  κάποιοι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας που αγωνιούν λίγα τέρμενα πριν από τη δύση της ζωής τους τη σωτηρία της και δεν τους ενδιαφέρουν οι προγαμιαίες σχέσεις και κάποιοι φανατικά θρησκευόμενοι που η σκέψη και τα θέλω τους βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, ίσως μερικές εκατονταετίες μετά τη Σταύρωση του Χριστού, όπως συμβαίνει και σε άλλες θρησκείες. 

Ευτυχώς όμως που ο Θεός δεν μας έκανε όλους ίδιους και  η Εκκλησία του Χριστού αναδεικνύει κάθε τόσο κορυφαίους πνευματικούς άνδρες οι οποίοι την καθοδηγούν στο δρόμο που χάραξε ο Χριστός, τη στηρίζουν, τη λαμπρύνουν και προσαρμόζουν, χωρίς να αλλοιώνουν το λόγο του Χριστού, στις περιστάσεις και τις ανάγκες κάθε εποχής. 

Άλλες απόψεις: Του Σαράντου Πιτσιλαδή