Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Το χαμόγελο και το ευχαριστώ

Πέμ, 07/11/2019 - 15:50

«Ακατάλληλο» για τους μη Ιατρούς[1]

 

 

Συνέβη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του «Δρομοκαϊτείου» τελείως προσφάτως (24/10/2019).

Απροειδοποίητα, λόγω σοβαρών προβλημάτων στην υπηρεσία μας (έλλειψις προσωπικού), μας επεσκέφθησαν εκπρόσωποι του Σωματείου των Εργαζομένων, για να μας εκφράσουν τους φόβους τους, λέγοντας ότι λόγω της ελλείψεως προσωπικού μπορούν να γίνουν πράγματα που θα μας εκθέσουν και εκτός νοσοκομείου, και ότι ακόμα κινδυνεύει και η σωματική τους ακεραιότητα!...

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ήσαν οι συνήθεις, εκτός από 2-3 «παθόντες» που ήλθαν να εκθέσουν το τι συνέβη στη βάρδια τους! Μεταξύ των τελευταίων ήταν και κάποιος[1], κάποιας ηλικίας, ο οποίος διηγούμενος το περιστατικό του, ανέφερε ότι υπηρετεί το «Δρομοκαΐτειο» τα τελευταία 34(!) χρόνια, και ότι προσελήφθη κατά την περίοδο που ήμουν εγώ Πρόεδρος του (πενταμελούς τότε) Δ.Σ.[2] Λέγοντας την τελευταία φράση γύρισε και με κοίταξε με ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης, που… μου ράγισε την καρδιά!

Επειδή ως γιατρός έχω αρκετές τέτοιες «αμοιβές»[3], αναφέρω αυτό το γεγονός, πρώτον διότι «έχω το μέτωπό μου καθαρό», δεύτερον επειδή ως ιατροί «βαλλόμεθα πανταχόθεν», και τρίτον επειδή – επιτέλους – και «η πολλή σεμνότης κάνει κακό», όπως και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος έχει ειπεί, και έχω κι εγώ γράψει, πολλές φορές!

 

Αγαπητοί αναγνώστες,

Αρκετά πράγματα δεν κοστίζουν τίποτα κι επιπλέον… δεν έχουν – ακόμη – φορολογηθεί! Μεταξύ αυτών είναι και το «χαμόγελο» και το «ευχαριστώ». Χαμογελάτε λοιπόν και λέτε Ευχαριστώ συχνότερα!... ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

 

 

 

 

[1]     Τα στοιχεία του διαθέσιμα σε όποιον ενδιαφέρεται.

[2]     Υπηρετώ στο Δ.Σ. του «Δρομοκαϊτείου» (πάντα άμισθος) τα τελευταία 39 χρόνια!...

[3]     Μόνο όσοι έχουν αισθανθεί έτσι (συνήθως ιατροί) μπορούν να με καταλάβουν!...