Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Η επίταξη έχει και τα καλά της ! Επιτέλους οι αιρετοί άρχοντες του Βορείου Αιγαίου θα βγουν από το αδιέξοδο που είχαν μπλοκαριστεί..

Δευ, 10/02/2020 - 20:16
Λευτέρης Πυκνής

Η Κυβέρνηση συνεπής στις υποχρεώσεις και τις εξαγγελίες της προχώρησε στην επίταξη των χώρων για τα κλειστά κέντρα κράτησης παράνομων αλλοδαπών.

Επί μήνες τώρα με τις παλινωδίες και την ανευθυνότητα των αιρετών είχε διχαστικές συνέπειες στην καθημερινότητα και την ζωή των πολιτών των νησιών μας .

Η παροιμία λέει φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη... Αυτό βλέπαμε να γίνεται σε ημερήσια βάση με καυγάδες με συλλαλητήρια με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ακόμη με αντιδικίες και ξυλοδαρμούς ανάμεσα σε Έλληνες και αλλοδαπούς αλλά και μεταξύ μας .

Ο κόμπος έφτασε στο Κτένι η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο .

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης πιστεύω ότι βάζει τέλος στις παλινωδίες και την ανευθυνότητα των αιρετών που άλλαζαν γνώμη σαν το δέρμα του φιδιού ή να μη πω καλύτερα σαν μανεκέν της πασαρέλας, που αλλάζουν πουκάμισα και ενδυμασία για να μοστράρουν ενώπιον του κοινού . Να γνωρίζουν όλοι ότι το ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων σε δεύτερο βαθμό του ασύλου φτάνει το 95% .... Άρα δεν δικαιούνται άσυλο.....

Τώρα πως έγινε η οργάνωση και ο ξεσηκωμός των λαθρομεταναστών;... Υπήρξε κάποια συγκεκριμένη ΜΚΟ όπου συγκεντρώθηκαν οι λαθρομετανάστες σαν μέλη μιας οικογένειας και ξεκίνησε η αντίδραση με τα συνθήματα και την διαδήλωση που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις . Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι περισσότεροι νεαροί να αλωνίζουν μέσα στις πόλεις και τα χωριά μας με θράσος και προκλητικότητα εχθρικοί απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και εμείς να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα . Από την στιγμή που μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας είναι λαθραίοι όπως και οι εχθρικές δυνάμεις ξένης χώρας . Μήπως κανείς γνωρίζει το τί καπνό φουμμάρουν και από πού κρατάει η σκούφια τους ; Εάν είναι εγκάθετοι του Σουλτάνου που βρίσκουν τα χρήματα που ξοδεύονται για τους διακινητές για κινητά πολυτελείας και λοιπά στοιχεία που δεν ξέρουμε ;

Άλλο οι πραγματικοί πρόσφυγες πολέμου με οικογένειες και παιδιά ανδρόγυνο κανονικό όχι μόνο η μάνα με τα παιδιά της γιατί δεν γνωρίζουμε αν ο άνδρας είναι μισθοφόρος της Τουρκίας και μάχεται στην Λιβύη ή ακόμη και εναντίον του Συριακού στρατού και ακριβοπληρώνεται .

Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση ευρισκόμενη πρό της ανεξέλεγκτης κατάστασης και της παλινωδίας των αιρετών να οριοθετήσουν συγκεκριμένο τόπο καλώς επιτάσσει τους χώρους για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προς αποφυγήν μεγαλύτερης καθυστέρησης για να τελειώνουν επιτέλους οι αντιδραστικές εκδηλώσεις και αντιδικίες μεταξύ των πολιτών και λύνει τα χέρια όλων των εμπλεκομένων φορέων .

Μπράβο στον Υπουργό και την Κυβέρνηση που επιτέλους βάζουν τέλος στις παλινωδίες .

Άντε να δούμε τις μπουλντόζες να ισοπεδώνουν τους βράχους τα λαγκάδια και τα βουνά !

Καλό βράδυ ! Χίος 10 Φεβρουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

.

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή