Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Η καύση των νεκρών ανά τους αιώνες

Σάβ, 12/10/2019 - 10:10
Λευτέρης Πυκνής

Θά ξεκινήσω με την δική μου επιθυμία και δημόσια λέω σε όλους συγγενείς και φίλους ότι εάν φύγω ξαφνικά από τον μάταιο τούτο κόσμο θέλω να μου γίνει αποτέφρωση, που επί τέλους μετά από τόσα χρόνια δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα !

Είμαι πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος πιστεύω και λατρεύω την Παναγία και τόν Χριστό με τον δικό μου τρόπο ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου το Αγαπάτε Αλλήλους !

Δεν είναι τυχαία η επιλογή και η απόφαση μου αυτή, αλλά μετά από ώριμη σκέψη μετά από όσα έχουν δει τα μάτια μου και έχω βιώσει τα τελευταία χρόνια, δεν θέλω με κανέναν τρόπο να γίνει το σώμα μου βορά των σκουλικιών που θα δημιουργήσει η ίδια η σάρκα μο.  Δεν θέλω να ταλαιπωρούνται συγγενείς και φίλοι για καντήλια και μνημόσυνα!

Θέλω να τελειώσω μια κι έξω. Κάψιμο και η τέφρα μου στην θάλασσα της Δασκαλόπετρας.

Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι μου Ιερείς, άλλωστε γνωρίζουν τις απόψεις μου ! Τώρα εάν θέλουν να με λειτουργήσουν πριν την αποτέφρωση δικαίωμα τους. Ξέρουν άλλωστε ότι ποτέ μου δεν κρατώ κακία ούτε για τον μεγαλύτερο μου εχθρό !

Ανασκαφές στην Αττική γη έχουν ανακαλύψει ότι τον 6ον και 5ον αιώνα παράλληλα υπάρχουν αποδείξεις ότι γινόταν και καύση, όπως και ενταφιασμός των νεκρών πρωτίστως για το θέμα της υγείας του λαού !

Γι'αυτό γίνεται και ο ενταφιασμός περίπου σε βάθος δύο μέτρων !

Πιστεύω βέβαια ότι αυτό θα αργήσει να συμβεί γιατί έχω κτυπήσει πολλές φορές την πόρτα του Αγίου Πέτρου και με έδιωξε για να μην του χαλάσω την πιάτσα είτε στην κόλαση είτε στον παράδεισο !

Γιατί ένα τραγούδι λέει ότι εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ ! Όπως στρώνετε θα κοιμηθείτε !

Καλό Σαββατοκύριακο ! Με όλη μου την αγάπη από καρδιάς !

Χίος 12 Οκτωβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή