Κυριακή 13 Μαρτίου... ήταν και πάλι Κυριακή

Παρ, 13/03/2020 - 06:21
Λευτέρης Πυκνής

Θα ξεκινήσω με τις πιο εγκάρδιες ευχές ... Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά....στον Γιάννη Τζούμα.... και στο Ράδιο Αλήθεια και σ'όλους τους συνεργάτες του για τα σημερινά δίπλα γενέθλια.

Δεν είναι τυχαίο το σημερινό μου κείμενο. Εδώ και αρκετά χρόνια και ειδικότερα μετά την Ιουλία έχουμε μια μεγάλη φιλική συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον σημερινό όμιλο της Αλήθειας

 Ήταν πραγματικά Κυριακή στις 13 Μαρτίου 1960 που η κυρία Χαρίκλεια έφερε στον κόσμο στο Μαιευτήριο Χίου ένα τρισχαριτωμένο ζωηρότατο αγοράκι !

Στον αστερισμό των Ιχθύων με Κυβερνήτη τον Ποσειδώνα...σε ένα Μεταβλητό ζώδιο που αποπνέει ευαισθησία... ρομαντισμό... φαντασία...διαίσθηση...καλλιτεχνία... διορατικότητα... και σε ζώδιο του νερού, που αυτό φαίνεται ολοκάθαρα από την πορεία του στην χειμερινή κολύμβηση... είναι στο ζώδιο που εύκολα νευριάζει με απότομες αντιδράσεις γιατί είναι αρκετά εύθικτος...

Άλλωστε γι'αυτό τον ακούμε συχνά πυκνά στις ραδιοφωνικές εκπομπές να επικαλείται την γιατρό του... αστειευόμενος την... ψυχίατρο του Νοσοκομείου όταν νευριάζει και βγαίνει έξω από τα ρούχα του !

Ίσως αυτό να του έμεινε από την ημέρα που γεννήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 1960, την ίδια μέραπου  η πρώτη ιδρυτής ιδιωτικού νηπιαγωγείου τα Χελιδόνια Αγγελική Μαυρώνη, Νηπιαγωγός από το βήμα του Φιλοτεχνικού  ανέπτυξε το θέμα : Η ψυχική ανάπτυξις του παιδιού...

Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι Κυριακή 13 Μαρτίου 1988 ξεκίνησε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό Χίου τότε με όλους τους πρώτους Δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

Επομένως έχουμε διπλά γενέθλια με διπλές τούρτες και δίπλα κεράκια 60 και 32 αντίστοιχα. Το 2016 την ίδια μέρα αυθόρμητα είχα μπουκάρρει στην πρωινή εκπομπή με την τούρτα και αναμμένα τα κεράκια !

Δυστυχώς την σημερινή συγκυρία για τα οικονομικά μου έβαλα την φαντασία μου να δουλέψει εφαρμόζοντας την ρήση του Δημοσθένη..΄.Ολυνθιακός α'... "Δεί δη χρημάτων ώ άνδρες Αθηναίοι και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι τών δεόντων".

Αντί λοιπόν να του προσφέρω ζωντανά τούρτα σκέφτηκα ότι στην σημερινή τρέλα του διαδικτύου νοερά θα μπορούσα να περιγράψω φανταστικές τούρτες είτε με φρούτα είτε με αμύγδαλα είτε με σοκολάτα κ.λ.π.

Ακούγοντας τις τελευταίες ημέρες από την περιρρέουσα παγκόσμια ατμόσφαιρα με τον Κορωνοϊό και τον μακαρονοϊό, που λέει και γράφει σχολιάζοντας την επικαιρότητα και το άδειασμα των ραφιών των Σουπερμάρκετ από τα μακαρόνια ότι θα μπορούσε να γίνει και τούρτα από μακαρονάδα που είναι η μεγάλη του αδυναμία μετά το... κοτόπουλο του στρατού ! 

Πράγματι η 13 Μαρτίου δηλαδή τρίτου ή τρίτη ή Παρασκευή, που είναι σήμερα δεν είναι γρουσούζικη μέρα και υπάρχουν πολλά ευχάριστα γεγονότα που έχουν συμβεί ! Π.χ . Σήμερα ορκίζεται η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως το ίδιο συνέβη και το 2015.. Στις 13-3-1913 γεννήθηκε ο μεγάλος Λάμπρος Κωνσταντάρας... το 1966 στις13 Μαρτίου Κυριακή γεννήθηκε η Βάνα Μπάρμπα ... Το 1978 στις 13 Μαρτίου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ψήφισε νόμο για την 35ετια και σύνταξη στα 58 χρόνια... και στις 13 Μαρτίου 1989 ο Ανδρέας διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ τον Αντώνη Τρίτση...τον Γεώργιο Μαγκάκη και την Ρούλα Κακλαμανάκη, γιατί ήταν απόντες στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης.. Επομένως η 13 Μαρτίου είναι μια μέρα με ζωντανά Γεγονότα !

Εύχομαι ολόψυχα τόσο στο φίλτατο Γιάννη όσο και στο Ραδιόφωνο που σήμερα έχουν τα γενέθλια τους μακροημέρευση Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά...σε όλους τους τομείς του Ομίλου και σ'όλους τους συγγενείς και συνεργάτες ανοιχτούς ορίζοντες και μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες με όλο τον επαγγελματισμό και την συνέπεια που διέπει την ομάδα !

Χίος 13 Μαρτίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Υ.Γ. Εάν δεν το δημοσιεύσεις επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο και μια από τις εξουσίες. ..θα το ανεβάσω στο Facebook 

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή