Μαρία Μίχαλου το γένος Λιβανού

Παρ, 20/03/2020 - 15:11

 

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Χίου επιθυμεί να καταθέσει δυο λόγια αγάπης και εκτίμησης στη μνήμη της αρχόντισσας Μαρίας Μίχαλου το γένος Λιβανού συζύγου του αειμνήστου Λεωνίδα Μίχαλου.

Ένα τραγικό γεγονός, αυτό της ηρωικής πτώσης του υποσμηναγού Στυλιανού Παναγυφτόπουλου με το μαχητικό του αεροπλάνο στην αυλή του σπιτιού της, συνέδεσε τον Σύνδεσμο με την σεμνή, χαροκαμένη και εκείνη ως μάνα, Μαίρη Μίχαλου.

Όταν ο Σύνδεσμος ανήγειρε την αναθηματική στήλη απέναντι από το σπίτι της, στην παραθαλάσσια λεωφόρο Ενώσεως, ήταν εκείνη που μας είπε ότι θα έχει καθημερινή έγνοια, σαν να φροντίζει τον τάφο του παιδιού της. Και ανελλιπώς, μαζί με το προσωπικό της, τούτο έπραττε, όπως και χίλιες –δυο άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικής δράσης, τις οποίες ελάχιστοι γνώριζαν. Και πάντα παρούσα στις ετήσιες επιμνημόσυνες δεήσεις

Απλή, καλόδεχτη, με χίλια αυτιά για κάθε συνομιλητή της που τον άκουγε με ιδιαίτερο σεβασμό παρά την τεράστια εμπειρία της, ευγενική αρχόντισσα στην συμπεριφορά της, υπομονετική παρά τις θλίψεις της ζωής της, σεμνότατη παρά την οικονομική άνεσή της. Παράδειγμα ζωής!  Νάναι η μνήμη της αιώνια.

 

                                                                                    

Άλλες απόψεις: Του Παύλου Καλογεράκη