Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις!

Πέμ, 04/04/2019 - 18:06
Βασίλης Μαυρέλος

Προχωράμε μαζί. Δεν θα γράψουμε τη ζωή μας με ήττα!

'' Η δική μου αριστερά ξεχώριζε πάντα για την επιμονή της στις ιδέες της. Η δική μου αριστερά δεν θέλησε τις θέσεις και τα αξιώματα. Προτίμησε το είναι από το έχειν. Γι’ αυτό και είναι ταπεινά υπερήφανη για την ανιδιοτελή προσφορά της. Η δική μου αριστερά ήταν ρηξικέλευθη, ανατρεπτική, αιρετική, μα πάνω απ’ όλα δημιουργική, ακόμη κι όταν αστοχούσε. Η δική μου αριστερά αγαπούσε τον τόπο μου και μοχθούσε γι’ αυτόν. Για ένα καλύτερο μέλλον. Η δική μου αριστερά είναι σαν τον ορίζοντα, όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Σε κάνει, παρόλα αυτά, να προχωράς πάντα μπροστά.'' Τάσος Λειβαδίτης

Η οικονομική-συστημική κρίση στην Ε.Ε κι η περίοδος των τριών μνημονίων, που ακολούθησε στην χώρα, με τις αντιλαϊκές-νεοφιλελεύθερες συνταγές απ' όλο το κυβερνητικό φάσμα, έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό. Έστρωσαν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και την φασιστική απειλή.Το πολιτικό κατεστημένο εκμεταλλεύεται και καπηλεύεται τους υπαρκτούς φόβους,τις ανησυχίες και τις αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Απέναντι σ' αυτόν τον ζόφο, στη συντηρητική, κυνική και ισοπεδωτική αντίληψη ότι ''όλοι ίδιοι είναι'' και ''τίποτα δεν αλλάζει '', η στήριξη και η ενίσχυση της πολιτικής συμμαχίας και εκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιβεβλημένη.
Ένα πολιτικό και εκλογικό μέτωπο συνεργασίας αριστερών, αντισυστημικών, δημοκρατικών, προοδευτικών αντιμνημονιακών, λαϊκών δυνάμεων που θα είναι η φωνή κι ο γνήσιος εκφραστής των αγώνων, των ελπίδων και των οραμάτων μας.
Με αισθητή ριζοσπαστική παρέμβαση και δράση για την ανατροπή των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων πολιτικών, του ''ακραίου κέντρου'' και της ''κεντροαριστεράς''. Για να πείσει πως αυτές οι πολιτικές δεν αποτελούν μονόδρομο.

Για τη δημοκρατία, τη ζωή και το μέλλον δίνουμε μαζί την κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών στις 26 Μάη με το ψηφοδέλτιο Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής. Και θα τα καταφέρουμε.

'' Είμαι πεισμένος πως, ακόμα κι όταν όλα έχουν χαθεί ή μοιάζουν να έχουν χαθεί, πρέπει ήρεμα να ξαναρχίζουμε το έργο μας από την αρχή. Είμαι πεισμένος πως πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις. Να μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν και έτσι να μη συσσωρεύουμε απογοητεύσεις. Πως πρέπει να προγραμματίζουμε, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε, και να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας.'' Αντόνιο Γκράμσι

O Βασίλης Μαυρέλος είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο ''Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής''

Άλλες απόψεις: Του Βασίλη Μαυρέλου