Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Πού είναι οι οργανωμένες γαλάζιες παραλίες της Χίου;

Κυρ, 09/06/2019 - 18:59
Λευτέρης Πυκνής

Απερχόμενη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !!! Μ´ Ακούς ;

 Προεκλογικά μας είχατε πρίξει με την αδειοδότηση για φέτος δεκαπέντε Γαλάζιων παραλιών σε όλη την ΧΙΟ !!!

Αύριο είναι 10 ΙΟΥΝΙΟΥ και τουλάχιστον οι πλησιέστερες στην πόλη βρίσκονται σε δραματική κατάσταση !

Βρώμικες ,χωρις ντουζεριες ,χωρις αλλαξιέρες, χωρις τα λεγόμενα fast track για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στίς παραλίες,χωρίς καμιά ψάθινη  ομπρέλα όπως καθε χρόνο ! Ευτυχώς σε μερικά σημεία υπάρχουν πλησίον κάποιες καφετέριες και επειδή οι καταστηματάρχες θέλουν να προσελκύσουν πελατεία έχουν τοποθετήσει κάποιες κινητές ομπρέλες και ξαπλώστρες φυσικά με το αζημίωτο ,γιατί άλλωστε δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ,ούτε φυσικά ο Δήμος της ΧΙΟΥ !

Θυμάμαι τα προηγούμενα χρονια από τις αρχές ΜΑΪ́ΟΥ και εγώ και τα ΜΜΕ που δημοσίευαν τα άρθρα μου και όλοι μαζί σας υποδεικνύαμε την καθυστέρηση της οργάνωσης των παράλιων έπαιρνε μπροστά η μηχανή και αξιοποιούσατε τις παραλίες !

Και ρωτώ σαν απλός πολίτης που πήγα σήμερα να κάνω το πρώτο μου μπάνιο στην Δασκαλόπετρα ( επί τη ευκαιρία ευτυχώς έπιασα τρια καλά χταπόδια ) δεν υπάρχει τίποτα από την οργάνωση της γαλάζιας παραλίας!

Ούτε face track που πέρσυ κάνατε παράτες  και δημοσιεύσεις ,ούτε ομπρέλες ούτε ντουζιερες,ούτε αλλαξιέρες ,ούτε κάδους απορριμμάτων ! Το ίδιο και στο τάγμα του Δεσπότη ,στην Μπελα Βίστα κλπ ! Δεν γνωρίζω εάν σε άλλες απο τις 15 παραλίες εχετε προβεί σε κάποια ενέργεια αξιοποίησης!

Εχετε ακόμη 83 μέρες μέχρι το τέλος της θητείας σας ! Ξέρω οτι ήπιατε το πικρό ποτήρι της τρίτης θεσης που σας εστειλε ο Χιώτικος Λαός και πάλι καλά που δεν βγήκατε πάτος! Οταν σας υποδεικνύαμε τα κακώς κείμενα και την αδιάφορη συμπεριφορά σας προς τους πολίτες μας γραφατε κανονικότατα στα παλαιά των υποδημάτων σας ,γι' αυτό τώρα και οι πολίτες σας έβαλαν στον πάγκο !

Βέβαια εξαγγείλατε ώριμες μελέτες και προγράμματα αλλα δεν αρκούν γιατι ο πολίτης σας ήθελε στην καθημερινότητα της ζωής του και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα ! Οταν όμως υπήρχαν εκδηλώσεις κοινωνικές και όχι μόνο για προβολή ήμαστε παρόν πρωτοκαθεδρία ! Φροντίστε άμεσα να τακτοποιηθούν οι γαλάζιες παραλίες όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και εάν δεν μπορείτε εσείς παραδώσετε τον Δήμο από τώρα στην ΝΕΑ Δημοτική ΑΡΧΗ που πιστεύω έχει τα κότσια και τα εχέγγυα να υλοποιήσει ολα τα προβλήματα του Δήμου και του Νησιού γενικότερα !

Τουλάχιστον δείξτε την επιστημονική σας και κοινωνική σας αξιοπρέπεια ! Γιατι σαν άτομο είστε αξιόλογος στην Χιακή κοινωνία ! Αλλα σαν δήμαρχος αδύναμος ! Στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα ! 

Χίος Απόγευμα 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Λευτέρης Πυκνής ( Μαλλιάς ) Καλλιμασιώτης 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή