Συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής ή ενίσχυση της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης για τα λαϊκά συμφέροντα;

Πέμ, 25/05/2023 - 15:01

“Ισχυρή εντολή για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων”, έσπευσε να δηλώσει η Νέα Δημοκρατία “ερμηνεύοντας” το αποτέλεσμα των εκλογών ως έγκριση της πολιτικής της, που φόρτωσε επί 4 χρόνια το λαό μας με φόρους και βάρη.

Με το καλημέρα λοιπόν, επιβεβαιώνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη όπως και “κάθε επόμενη” που προσθέτει αντιλαϊκούς νόμους σε αυτούς που έχουν ήδη ψηφιστεί, γεμίζοντας το σακούλι της κερδοφορίας των λίγων.

Στη Χίο, αυτό μεταφράζεται επίσης σε προχώρημα βασικών κατευθύνσεων αφού όλοι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της βρίσκονται και εδώ. Θα επανέλθουν επιχειρώντας να δημιουργήσουν υπερδομή - φυλακή στο Θόλος, στα πλαίσια της στρατηγικής συμφωνίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που δεν αμφισβητεί κανένα αστικό κόμμα.

Η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η ανεργία, οι ελλείψεις στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, η τραγική κατάσταση όπως καταγράφεται στις ευπαθείς ομάδες, στα ΑμεΑ, η εκπαίδευση με τα γερασμένα και αθωράκιστα σχολεία, οι πλειστηριασμοί, το πρόβλημα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού, οι πανάκριβες και υποβαθμισμένες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα απλησίαστα αεροπορικά εισιτήρια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η φορολογία και το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, και πολλά άλλα θα εξακολουθούν να τσακίζουν τις λαϊκές οικογένειες, που υποτίθεται “θα τελούν υπό τη λαϊκή έγκριση”. Ειδικά σήμερα, που επίκειται νέα κρίση και όλοι ορκίζονται σε νέα “ματωμένα πλεονάσματα”, τα προβλήματα αυτά όχι μόνο θα διαιωνίζονται αλλά θα πολλαπλασιαστούν αφού “δεν θα περισσεύουν χρήματα” για το λαό.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ

Ο “ανένδοτος αγώνας” και η “στιβαρή αντιπολίτευση” απέναντι σε ένα “παντοδύναμο και ανεξέλεγχτο ηγεμόνα”, που κηρύσσουν στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι μια νέα κοροϊδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, την προηγούμενη τετραετία, ψήφισε τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ του «θα λογαριαστούμε μετά» στην πανδημία και στην κρίση, της εφαρμογής των διαλυτικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη στα συνδικάτα, του «δεν χρειάζονται οι απεργίες, αφού υπάρχουν οι εκλογές», της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και της υλοποίησης του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για να έχει η μεγαλοεργοδοσία φτηνούς και ανυπεράσπιστους εργαζόμενους, φοράει καλοκαιριάτικα την αποκριάτικη μάσκα του «εκφραστή των κοινωνικών συμφερόντων» και του υπερασπιστή «του κόσμου της εργασίας» απέναντι στη ΝΔ! Πάει πολύ σήμερα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την εκλογική συντριβή του, να ενοχοποιεί το ΚΚΕ γιατί τάχα αρνήθηκε να γίνει «σκαλοπάτι» για την αναρρίχησή του στον κυβερνητικό θώκο!

 Εκείνος με την αντιλαϊκή του πολιτική έφερε τη ΝΔ στην κυβέρνηση το 2019 και ως «αξιωματική συμπολίτευση», εδραίωσε τη ΝΔ όταν σταθερά το ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική, κόντρα στα συμφέροντα του λαού. Άλλωστε ψαρεύει ψήφους και «παρασυρμένους» ψηφοφόρους, όπως τους παρουσιάζει, της Χρυσής Αυγής, ενώ γνωστά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, καλούν σε ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω διαδικτύου!

Το ΠΑΣΟΚ, επίσης παίζει με τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι είναι ο «πραγματικός και γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ» αφού συγκυβέρνησε μαζί της ψηφίζοντας 3 μνημόνια (το τελευταίο μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ) για να σωθεί το κεφάλαιο και να χρεοκοπήσει ο λαός. Την περασμένη τετραετία ψήφισε τα 7 στα 10 νομοσχέδια της ΝΔ! Προβάλλονταν προεκλογικά ως ο «ρυθμιστής» του πολιτικού συστήματος, ο οποίος μπορεί να συγκυβερνήσει και με τον έναν και με τον άλλον! Άλλωστε εξέλεξε το πρώην στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, που “αγκάλιασε” στο ψηφοδέλτιό του, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για «συγκοινωνούντα δοχεία».

Όσο για το αμερικανικό ΥΠΕΞ κατέθεσε άλλη μια κατηγορηματική επιβεβαίωση του κοινού τους προγράμματος, αυτήν τη φορά στην εξωτερική πολιτική, στην εμπλοκή δηλαδή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, λέγοντας: «η διμερής σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας έχει την ισχυρή στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα και ενισχύθηκε μέσω της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ διαδοχικών αμερικανικών και ελληνικών κυβερνήσεων (...) Οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ».

Με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι «σταθερές» της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής και της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αλλάξουν όπως φυσικά και τα σχέδιά τους για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην πολιτική που θα ασκήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, συναίνεση στα κρίσιμα, στα σημαντικά και καθοριστικά θα ξαναβρεί από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι διαφωνίες τους θα αφορούν στο ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος από το Ταμείο Ανάκαμψης, όχι όμως για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενά του.

Στο αν τα ΝΑΤΟικά εξοπλιστικά προγράμματα θα υλοποιηθούν από γερμανικά ή γαλλικά μονοπώλια, όχι όμως για τη ΝΑΤΟική δέσμευση να συνεχίσει να δίνει η Ελλάδα πάνω από 2% του ΑΕΠ σε αυτά τα εξοπλιστικά.

Στο αν θα μειωθεί ή θα αυξηθεί ο ένας ή ο άλλος φορολογικός συντελεστής, αλλά όχι για το ότι το 95% των φορολογικών βαρών θα συνεχίσουν να το σηκώνουν οι μισθωτοί, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα απολαμβάνουν φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές.

Τέτοια «αντιπολίτευση» δεν την έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, που γνωρίζουν ότι μόνο το ΚΚΕ στάθηκε στρατηγικά, μαχητικά, ξεκάθαρα και αταλάντευτα απέναντι στην αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ, όπως και σε κάθε άλλη κυβέρνηση του συστήματος και των Κομμάτων που τη στήριξαν από την αντιπολίτευση. Και ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει από τις 26 Ιούνη.

Γι' αυτό, όποιοι αγανακτούν, βλέπουν αυτές τις συγκλίσεις τους, ακόμα κι αν στήριξαν κάποιο άλλο Κόμμα, να κάνουν το βήμα για ένα ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ παντού και στη Χίο! Αυτό θα είναι η μοναδική, γνήσια και δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση. Οι 654 νέοι ψήφοι του ΚΚΕ στη Χίο να γίνουν πολλοί περισσότεροι, για να συνεχιστεί και η ελπιδοφόρα άνοδος της Κυριακής στις επόμενες εκλογές, για να συμβάλλουμε στην εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Αιγαίο! Για να είναι ακόμα πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

 

*O Άρης Μιχαλάκης είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στη Χίο