Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Τα κατά φύσιν φύλα και οι παρά φύσιν... αλλαγές... τους

Δευ, 13/11/2017 - 18:02

 Πολύς λόγος έγινε, πρόσφατα, για το νέο νομοθέτημα που ήλθε στην επικαιρότητα και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων “περί αλλαγής φύλου”.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, όπως έχουμε πολλές φορές καταδείξει δημόσια, έχουν μετατραπεί στο βασικότερο μοντέλο, που επιδίδεται σε πολιτισμικές ισοπεδώσεις, εμπνεόμενες από τον χαώδη νεοταξικό κοσμοπολιτισμό. Από τη μια η ροζ αριστερά του Τσίπρα, που έκλινε γόνυ στη Γερμανία και από την άλλη η ροζ πατριωτική δεξιά του οσφυοκάμπτη Καμμένου, που έχει ξεπουλήσει κάθε έννοια πατριωτισμού και αγάπης στο Έθνος “ελέω καρέκλας”, λειτουργούν ως σύγχρονοι ολετήρες, επιζητώντας να αφανίσουν οτιδήποτε θυμίζει Χριστό, Ορθοδοξία και Ελληνική παράδοση από τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.
            Ο νόμος, για την ταυτότητα του φύλου, όπως και ο προηγούμενος για το σύμφωνο συμβίωσης, συνεντάσσονται σε ένα σχέδιο προώθησης -με έντεχνο και συστηματικό τρόπο- της θεσμοποίησης νέου ανθρωπολογικού τύπου, δίχως πολιτικό, βιογενετικό, βιοηθικό, θρησκευτικό και εθνοτικό προορισμό. Και της μετάλλαξης της κοινωνίας σε ένα σύνολο μονάδων, χωρίς αρμοδεσία και συνεκτικούς δεσμούς. Δηλαδή, σε ένα άθροισμα ατομικοτήτων κατευνασμένων, ιδιοτελών, εγωκεντρικών και χειραγωγήσιμων που, σταματούν μπροστά σε κάθε εξεγερτική και αντιδραστική διεργασία. Οι φασίστες (δήθεν δημοκράτες!) της εποχής μας, ως λύκοι ενδεδυμένοι το πρόσχημα του προβάτου, μπορούν να καμαρώνουν το νέο επίτευγμά τους, της αλλαγής της ανθρώπινης φύσης, του αυθαίρετου και επιλεκτικού δικαιωματισμού, σε μια λαϊκή υποταγή, κοινωνική αποσύνθεση και ολοένα διευρυνόμενη ανισότητα υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών.
            Σημειωτεόν ότι, ακόμη και εάν κάποιος κάνει εγχείρηση “αλλαγής” φύλου, το φύλο του δεν αλλάζει. Έτσι, ένας που γεννήθηκε άνδρας να γίνει γυναίκα (και το αντίστροφο) δεν γίνεται. Η φύση δεν το επιτρέπει. Το χρωμόσωμα ΧΨ (άνδρας) θα μείνει εκεί ΧΨ, και το ΧΧ (γυναίκα) θα μείνει ΧΧ. Συνεπώς, προσδιορισμός φύλου δεν νοείται γιατί το φύλο είναι προσδιορισμένο από τη σύλληψη κάποιου στη μήτρα της μητέρας του.
            Κανένας δεν αντιλέγει ότι, υπάρχουν άνθρωποι, που για διάφορους λόγους (βιολογικούς, γενετικούς, περιβαλλοντικούς, βιοηθικούς, κ.α.) ενώ ανήκουν στο φύλο ΧΨ (άνδρας) αισθάνονται να θέλουν να ζουν ως φύλο ΧΧ (γυναίκα) και αντίστροφα. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε μια διαρκή πάλη με τον εαυτό τους, καθώς και το ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, βιώνοντας μια κατάσταση έντονης ψυχικής οδύνης. Εδώ και εκατονταετίες η κοινωνία τους απαξιώνει, τους χλευάζει, τους λοιδορεί. {Όσοι, βέβαια, εμπαίζουν οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους, θα πρέπει να θυμηθούν τα λόγια του Χριστού: “Ο αναμάρτητος υμών πρώτον τον λίθον βαλέτω” (Ιωάν. Η΄, 8). Ποιος νομίζει ότι είναι σε θέση να κρίνει, επικρίνει, κατακρίνει, κάθε άνθρωπο, μάλιστα εμπερίστατο-διότι στην περίπτωσή μας είναι σαν τον ασθενή που κανένας δεν μπορεί να τον κατακρίνει επειδή είναι άρρωστος, αλλά τον πηγαίνεις στον ιατρό για θεραπεία. Κανένας δεν διώκει τον ασθενή, αλλά πολεμά την ασθένεια}. Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι, ακόμη και στις περιπτώσεις που είχαμε “αλλαγή φύλου” με χειρουργική επέμβαση, η αλλαγή του ονόματος στα δημόσια έγγραφα, κ.α., ήταν πολύ δυσχερής διαδικασία και σίγουρα όχι αυτομάτως συνεπακόλουθη της μεταβολής που είχε επέλθει. Ο μέχρι πρότινος Δημήτρης που έγινε “Δημητρούλα”, εξακολουθούσε στην ταυτότητά του και σε όλα τα δημόσια έγγραφα να εμφανίζεται ως Δημήτρης. Τούτο, ασφαλώς, δημιουργούσε τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στον ίδιο. Αυτό το γεγονός, ειδικά για τις μικρές κοινωνίες, έπρεπε να αλλάξει για λόγους, εκτός των άλλων, σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να επιλέγει κάποιος στα 15 ή στα 18 του την “αλλαγή” του φύλου του, η οποία αντιστρατεύεται πλήρως στην ανθρώπινη φύση και τούτο να γίνεται απλά με μια αίτηση. Επομένως, στο βαθμό που ο νόμος έρχεται να θεραπεύσει και να διαμορφώσει ανάλογα τη στάση της Πολιτείας και της κοινωνίας ευρύτερα απέναντι στα πρόσωπα αυτά, δεν νομίζω ότι γεννάται ζήτημα.
            Όμως, επειδή το όλο θέμα συνιστά πρόβλημα και είναι πολυπαραγοντικό, απαιτείται σφαιρική και πλήρης διερεύνησή του, κάτι που η κυβέρνηση δεν φρόντισε να γίνει και ιδιαίτερα με την βιασύνη της να περάσει το Άρθρο 3 του συγκεκριμένου νομοθετήματος, αναφορικά με τα ανήλικα άτομα.
            Η αναγόρευση σε δόγμα του “δικαιώματος” να αποφασίζω για τον εαυτό μου ό,τι θέλω, είναι απαράδεκτη. Μια τέτοια αντίληψη τίθεται στη βάση του ατομισμού, της ιδιοτέλειας, ακόμη και κατ΄επέκταση του καπιταλισμού, με την πιο χυδαία μορφή του, του νεοφιλελευθερισμού!
            Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι, δεν είναι δικαίωμα, με μια μάλιστα απλή υπεύθυνη δήλωση, να αιτείται κάποιος την “αλλαγή” του φύλου του, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της απόφασής του επί των οικείων του και επί των ανθρώπων που εξαρτώνται άμεσα από τον ίδιο, αλλά και που εκείνος τους έχει άμεση ανάγκη, κυρίως ψυχική και συναισθηματική. Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο δεν είναι δημοκρατική (ή “αριστερή”… εάν θέλετε!) μια τέτοια αντίληψη, αλλά βαθιά συντηρητική και αντορθόδοξη.
            Ο υπό αναφορά νόμος ψηφίστηκε, όχι τόσο για να καλύψει νομικά τις υπαρκτές και σεβαστές ανάγκες κάποιων συμπολιτών μας, όσο για να υπηρετήσει βασικούς στόχους και επιδιώξεις της Νέας Τάξης πραγμάτων, όπως η αποδόμηση της οικογένειας και η απαξίωση θεσμών και αρχών διαχρονικής και πανανθρώπινης αξίας. Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, της συγκεκριμένης κατηγορίας, μια κοινωνία δικαίου και πολιτισμού, οφείλει να τα επιλύσει. Όμως, όταν ο τρόπος αντιμετώπισής τους δημιουργεί –εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών από ακατάλληλους ανθρώπους, με πολιτικές και κομματικές, ταξικές, αγκυλώσεις– άλλα μείζονα προβλήματα στο σύνολο της κοινωνίας, όπως τελικά και στα ίδια τα άτομα που πλήττονται, τότε είναι ξεκάθαρο ότι, επιχειρείται η υπεράσπιση ενός άλλου είδους συμφερόντων, μακριά από τον ανθρώπινο παράγοντα. Ανοίγει η κερκόπορτα για τα επόμενα βήματα, όπου θα ακούσουμε για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, για την μη αναγραφή φύλου στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και την αναγραφή του φύλου από τον ίδιο τον αιτούντα γονέα (ή και το ίδιο το παιδί όταν εκείνο κρίνει!!!), για την κατάργηση της έννοιας και του όρου Πατέρας και Μητέρα, κλπ. Αυτά και πολλά άλλα θα τύχει να ιδούν τα μάτια μας, εάν ο λαός δεν αντιδράσει σθεναρά απέναντι στην καλοστημένη αυτή παγίδα των νεοφιλελεύθερων κατσαμπλιάδων ψευτοπολιτικάντηδων, που κυβερνούν τη χώρα μας! Τίποτα δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο από συγκεκριμένους ανθρώπους, που την δημαγωγία και τον λαϊκισμό έχουν ανάγει σε επιστήμη και θρησκεία! Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε “Χωρίς Θεό τα πάντα επιτρέπονται”! Το βλέπουμε, το ζούμε και το βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά από τους σύγχρονους Μπολσεβίκους!
            Είναι ηλίου φαεινότερο, πλέον, ότι η όλη πολιτική της ληστρικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό. Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε έννοια αρχής και ιδεώδους, που υποτίθεται ότι πρέσβευαν επί δεκαετίες. Ποδοπάτησαν τα πάντα, προσκυνώντας τους δημίους της πατρίδας μας, όσους μας αφαιμάσσουν και μας έχουν οδηγήσει στα συσσίτια της Εκκλησίας και τα κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ έχουν το θράσος να μιλούν ταυτόχρονα για δικαιώματα πολιτών και μειοψηφιών! Κατέστρεψαν την μεσαία τάξη, στην οποία ανήκε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και διαμόρφωσαν δυο ειδών πολίτες: Τους πλούσιους (που δεν ελέγχουν και δεν πιάνουν…) και τους φτωχούς (που κυνηγούν με ζήλο, όπως ομολόγησαν πρόσφατα κυβερνητικά στελέχη). Δηλαδή, μας κυβερνούν όπως κυβέρνησαν οι κομμουνιστές όπου γης, με “αριστερούς έχοντες δεξιά τσέπη” και τον λαό να λιμοκτονεί, δίνοντας του “μερίσματα” για να καλύψει την ένδεια στην οποία οι ίδιοι τον οδήγησαν…! Λατρεία των δεσμών σου με κάλυμμα δημοκρατίας! Θεωρία Στάλιν και Γκέμπελς! Πολιτική Τσίπρα και Καμμένου!
Στην ιστορία αποδεικνύεται ότι, τα πολιτικά άκρα έλκονται και συμπίπτουν!
            Ελλάδα, είναι για να κλαις, έτσι που σε κατάντησαν!- 
 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου