Ξυπνήσαμε!

Κυρ, 28/04/2019 - 08:13
Λευτέρης Πυκνής

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Ξημέρωμα ΛΑΜΠΡΗΣ ! Η ώρα ειναι 05.00 ακούω ΣΚΑΪ και οι σκέψεις, το μυαλό και οι εικόνες των τελευταίων ημερών μου δίνουν το έναυσμα να καταγράψω το συνοθύλευμα της επικαιρότητας ,γεγονότων ,προσώπων,αισθήσεων και ψευδαισθήσεων!!!

Και συμπερασματικά καταλήγω πάλι να αναφερθώ στις ανθρώπινες γενικώς συμπεριφορές!

Ειναι γνωστόν σε όλους οτι καθημερινά περπατώ στους διάφορους δρόμους της ΧΙΟΥ για εξάσκηση των γονάτων μου και φυσικά βλέπω ,ακούω ,οσφραίνομαι και αφουγκράζομαι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην τοπική μας κοινωνία αλλά και απο την συνεχή παρακολούθηση των διεθνών γεγονότων αντιλαμβάνομαι τα παγκόσμια τεκτενόμενα !

Έρχεται Πρωτομαγιά και τα περιβόλια της ΧΙΟΥ καθώς και οι ανθισμένοι κήποι των σπιτιών ευωδιάζουν λεμονανθούς ,πασχαλιές και το πράσινο μετά τις πολλές βροχοπτώσεις που είχαμε φέτος ειναι πολύ έντονος!

ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ ο τόπος μας σε συνδυασμό με την Θαλασσινή ΑΥΡΑ και το καθαρό θαλασσινό οξυγόνο και το δροσερό αεράκι !

Μεγάλο Σάββατο πρωί καθήσα για δυο τρεις ώρες στην πλατεία για καφέ και να μιλήσω με γνωστούς και φίλους που είναι πολλοί πάρα πολλοί !

Τα ακούσματα από τούς θαμώνες στα τραπεζάκια δεν είναι άλλη πάρα αυτή των πολιτικών αντιπαραθέσεων και πεποιθήσεων όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων ! Ανακατεμένος ο ερχόμενος ! Γαλάζια ...Κόκκινα...Πράσινα....Κίτρινα ......Πρασινογαλαζοκοκκινοκίτρινα ......Μαύρα και λευκά !

Έκανα κάποιες συζητήσεις με γνωστούς και αγνώστους γιατί υπάρχουν και οι επισκέπτες στο νησί λόγω ΠΑΣΧΑ και Ρουκετοπόλεμου ! Κατά γκρούπ και ομάδες .....ομάδες το συνοθύλευμα των συνδυασμών και των υποψηφίων δήλωναν με την παρουσία τους και το ψεύτικο χαμόγελο τους με τα γλυκανάλατα αστεία τους και τις ψεύτικες μπαρούφες τους βγήκαν πρός ΑΓΡΑΝ ψήφων και σταυρών !

Αλλά το ωραιότερο απ' όλα τα ακούσματα ήταν η αδιαφορία του κόσμου για την όλη πολιτική και την ΑΘΛΙΑ συμπεριφορά που τις τελευταίες μέρες είδαμε ακούσαμε ,βιώσαμε και σχολιάσαμε απο υποτιθέμενους ανθρώπους Ζώα πού τούς εμπιστευόμαστε τίς τύχες μας την ζωή μας την ΥΓΕΙΑ μας και την ασφάλεια της Πατρίδος μας !

Πιστεύουν οι καραγκιόζηδες οτι ο κόσμος συνεχίζει να τρώει ακόμη κουτόχορτο και να ειναι κοπάδι στο μαντρί ! Θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους γιατί μετά τήν όλη καταπίεση την μιζέρια την απαξίωση την πείνα την ανεργία και την φτώχεια που μας φέρει όλα αυτά τα χρόνια.

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ! αυτό τουλάχιστον κατάλαβα από τα ακούσματα μου ! Γιά να δούμε τί θα δούμε ! Κοντός ψαλμός Αλληλούια ! Αυτές τις λίγες σκέψεις και προσωπικές μου απόψεις καταγράφω ξημερώματα Πασχαλιάς ! Εύχομαι σε όλο τον Κόσμο ΥΓΕΙΑ και,Χαμόγελο στα χείλη !

Χίος 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019     Λευτέρης Πυκνής ( Μαλλιά) Καλλιμασιώτης 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή