650 αθλητές στην αφετηρία για τον 10ο Ημιμαραθώνιο Χίου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 26/08/2022 - 14:57

Περιμένοντας με ανυπομονησία και προσμονή την ημέρα γιορτής του Αθλητισμού για το νησί μας μέλη και προσκεκλημένοι αθλητές του Συλλόγου Αθλητών Χίου «Chios Running» καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου προσκαλώντας το κοινό να λάβει μέρος στον 10o Ημιμαραθώνιο Χίου την προσεχή Κυριακή 28 Αυγούστου στην περιοχή του Κάμπου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόφορος Μερούσης αναφερόμενος στην προσφορά των μελών, των χορηγών της εκδήλωσης και των τοπικών φορέων τόνισε ότι ο αθλητικός σύλλογος αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της χιακής κοινωνίας μέσω του έργου του και της προσφοράς του.

O ίδιος σε συνέχεια της συνέντευξης του δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ανάγκη αλλαγής της διαδρομής του αγώνα σε μελλοντικό χρόνο, καθώς όπως τόνισε υπάρχει η δυνατότητα ο κόσμος που τρέχει σε αυτή να γνωρίσει και άλλα σημεία της Χίου, περνώντας από το Κάστρο στη πόλη και την Δασκαλόπετρα στο Βροντάδο.

Από τη μεριά της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας σημείωσε την θέρμη στάση της Περιφέρειας απέναντι στην αθλητική δράση του Ημιμαραθωνίου θεωρόντας την συνδιοργάνωση ως μία πράξη υποχρέωσης απέναντι στο νησί.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Χίου, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός χαιρέτησε την εκδήλωση - θεσμό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  προσκαλώντας όλους τους χιώτες να συμμετέχουν σε αυτό.

Τον λόγο είχε και η Ανθίππη Σαραντή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού συλλόγου, υπογραμμίζοντας τον αυξημένο αριθμό συμμετοχών του αγώνα που ξεπερνάει τα 650 άτομα, καθώς όπως δήλωσε η ίδια φέτος εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 10 και 5 χιλιομέτρων στο αθλητικό πρόγραμμα προστίθεται και παιδικός αγώνας.

Με αφορμή τον μεγάλο αριθμό του κοινού που θα πάρει μέρος στους αγώνες θα υπάρχει διαθέσιμη επικοινωνία με τη γραμματεία του Συλλόγου σήμερα στις 4 με 8 το απόγευμα και αύριο Σάββατο 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι στο Δήμο Χίου.

Από εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από τους αρμόδιους, λαμβάνοντας το απαραίτητο σακίδιο για τη διαδρομή τους καθώς και τον αριθμό συμμετοχής τους.

Δηλώσεις παραχώρησε και η προσκεκλημένη του Συλλόγου αθλήτρια και influencer που γνωρίσαμε από το τηλεοπτικό survivor Ασημίνα Ιγγλέζου, τονίζοντας την αξία του χιώτη πρωταθλητή μας Χριστόφορου Μερούση, όπου σύμφωνα με την ίδια αποτελεί ένα σύμβολο για το νησί μας το οποίο οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε προάγοντας τον αθλητισμό στις νεότερες γενιές.

Κλείνοντας τη συνέντευξη τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αριέτα Ποδαρά, Φραγκάκης Δημητρίου και Λευτέρης Αϊβαλιώτης προσκάλεσαν με τη σειρά τους τον κόσμο να έρθει να τιμήσει με την παρουσία του τον αθλητικό θεσμό για τη Χίο.

Το πρόγραμμα του 10ου Ημιμαραθωνίου αναγράφεται αναλυτικά σε προηγούμενη δημοσίευση μας: https://www.alithia.gr/athlitismos/programma-toy-10oy-imimarathonioy-hioy

giorti_toy_athlitismoy_alla_kai_toy_ethelontismoy_tin_kyriaki

Σχετικά Άρθρα