Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Αναίτια αναβολή του αγώνα του ΒΑΟΛ με τον Λοκρό Αταλάντης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΧΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ
Δευ, 03/12/2018 - 17:57
Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΒΑΟΛ στη Γ' Εθνική για την περίοδο 2018-2019

Αναβλήθηκε την Κυριακή 2/12/18 το παιχνίδι μπάσκετ του ΒΑΟΛ με το Λοκρό Αταλάντης για την 7η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Γ’ Εθνικής Ανδρών, λόγω του απαγορευτικού απόπλου της… Παρασκευής 30/11/18. Η χιώτικη ομάδα ειδοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με e-mail από την Ομοσπονδία μπάσκετ ότι ο Λοκρός δεν θα έρθει στη Χίο γιατί το πλοίο δεν αναχώρησε λόγω των θυελλωδών βοριάδων στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το «Νήσος Σάμος» αναχώρησε 8 ώρες μετά, και η φιλοξενούμενη ομάδα, που είχε ειδοποιηθεί για την αλλαγή αυτή από τον αντιπρόεδρο του ΒΑΟΛ, Γιώργο Πατεράκη θα μπορούσε να είχε φτάσει στη Χίο το απόγευμα του Σαββάτου 1/12/18, δηλαδή 24 ώρες πριν τον αγώνα, που ήταν προγραμματισμένος για τις 5 μ.μ. της Κυριακής.

Όμως η ΕΟΚ προτίμησε να τον αναβάλει κι έτσι η ομάδα των Λιβαδίων δικαίως διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή της για το γεγονός.

Αναλυτικά ο ΒΑΟΛ αναφέρει:

«Το χρονικό μιας αναβολής χωρίς αιτία ή αλλιώς πώς ο αγώνας ΒΑΟΛ Χίου - ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης (Κυρ. 2/12 - 17:00) για τη Γ’ Εθνική έγινε ο μοναδικός αγώνας σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα αθλήματα που αναβλήθηκε λόγω απαγορευτικού απόπλου (!) το οποίο είχε λήξει από την Παρασκευή 30/11 στις 15:00...

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (1/12) η ΕΟΚ μας έκανε γνωστό μέσω e-mail ότι «ενημερώθηκε ότι το πλοίο από Χίο δεν έχει πάει Πειραιά και ως εκ τούτου ο Λοκρός Αταλάντης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει. Οπότε αναβάλλεται ο αγώνας…» Παραθέτουμε τα γεγονότα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ με το οποίο θα ταξίδευε στη Χίο ο ΛΟΚΡΟΣ δεν ματαίωσε το ταξίδι του αλλά, λόγω απαγορευτικού απόπλου, άλλαξε την ώρα αναχώρησής του από τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30/11 στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 1/12. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά με το πλοίο να αναχωρεί από τον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου (08:07) και να φθάνει στη Χίο στις 17:40, μία ολόκληρη ημέρα δηλαδή, πριν από την έναρξη του αγώνα ΒΑΟΛ Χίου – ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης (2/12 – 17:00). Για την αλλαγή της ώρας αναχώρησης του πλοίου είχε ενημερωθεί προσωπικά ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας της Αταλάντης κ. Σταύρος Σακελλαρόπουλος από τον Αντιπρόεδρο του ΒΑΟΛ Χίου κ. Γιώργο Πατεράκη, στα πλαίσια των διευκολύνσεων που προσπαθεί να παρέχει ο Βούρειος σε όλα τα φιλοξενούμενα σωματεία. Σε αίτημα του κ. Σακελλαρόπουλου για αναβολή του αγώνα ο κ. Πατεράκης απάντησε αρνητικά καθώς όπως εξήγησε δεν συνέτρεχε λόγος κούρασης (η αποστολή του ΛΟΚΡΟΥ θα είχε 24 ώρες στη Χίο για να ξεκουραστεί) ενώ πέρα από τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του αγώνα και τη γενικότερη αναστάτωση από την μη τήρηση του προγράμματος, ο Βούρειος θα επιβαρυρόταν από τα αεροπορικά εισιτήρια αθλητή του ο οποίος θα έρχονταν από την Αθήνα στη Χίο για τον αγώνα. Αντί οποιασδήποτε άλλης πληροφόρησης το πρωί του Σαββάτου ενημερωθήκαμε μέσω του ανωτέρω email ότι ο αγώνας έχει αναβληθεί!

Με βάση τα παραπάνω εκφράζουμε την έντονη και προς κάθε κατεύθυνση διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά μας για την άνευ λόγου αναβολή της αναμέτρησης καθώς το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά και η αντίπαλη ομάδα θα είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται στη Χίο 24 ώρες πριν την ορισμένη διεξαγωγή της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η αναστάτωση στο προγραμματισμένο ταξίδι της αντιπάλου ομάδας ανέδειξε περίτρανα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως και τα υπόλοιπα νησιωτικά σωματεία, κάθε 15 ημέρες για τις εκτός έδρας υποχρεώσεις μας. Τέλος δηλώνουμε πως, αν και έχουμε τη δυνατότητα, δεν θα κινηθούμε νομικά για τη συγκεκριμένη «αναβολή» αλλά και δεν θα ανεχθούμε άλλο ανάλογο εμπαιγμό. Αναμένουμε τους φίλους από την Αταλάντη στη Χίο, όποτε η ΕΟΚ ορίσει τον αγώνα να τους φιλοξενήσουμε όπως πέρυσι αλλά και όπως φέτος είχαμε προγραμματίσει, όμως απαιτούμε από όλους λίγο περισσότερο σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλει ένα ακριτικό σωματείο, μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, για την αξιοπρεπή εκπροσώπηση του ονόματος και του νησιού του...

Χιώτες φίλαθλοι συγνώμη... Μην πάτε στο Κλειστό δεν έχει αγώνα σήμερα...»

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες