Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Αναίτια αναβολή του αγώνα του ΒΑΟΛ με τον Λοκρό Αταλάντης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΧΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ
Δευ, 03/12/2018 - 17:57
Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΒΑΟΛ στη Γ' Εθνική για την περίοδο 2018-2019

Αναβλήθηκε την Κυριακή 2/12/18 το παιχνίδι μπάσκετ του ΒΑΟΛ με το Λοκρό Αταλάντης για την 7η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Γ’ Εθνικής Ανδρών, λόγω του απαγορευτικού απόπλου της… Παρασκευής 30/11/18. Η χιώτικη ομάδα ειδοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με e-mail από την Ομοσπονδία μπάσκετ ότι ο Λοκρός δεν θα έρθει στη Χίο γιατί το πλοίο δεν αναχώρησε λόγω των θυελλωδών βοριάδων στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το «Νήσος Σάμος» αναχώρησε 8 ώρες μετά, και η φιλοξενούμενη ομάδα, που είχε ειδοποιηθεί για την αλλαγή αυτή από τον αντιπρόεδρο του ΒΑΟΛ, Γιώργο Πατεράκη θα μπορούσε να είχε φτάσει στη Χίο το απόγευμα του Σαββάτου 1/12/18, δηλαδή 24 ώρες πριν τον αγώνα, που ήταν προγραμματισμένος για τις 5 μ.μ. της Κυριακής.

Όμως η ΕΟΚ προτίμησε να τον αναβάλει κι έτσι η ομάδα των Λιβαδίων δικαίως διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή της για το γεγονός.

Αναλυτικά ο ΒΑΟΛ αναφέρει:

«Το χρονικό μιας αναβολής χωρίς αιτία ή αλλιώς πώς ο αγώνας ΒΑΟΛ Χίου - ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης (Κυρ. 2/12 - 17:00) για τη Γ’ Εθνική έγινε ο μοναδικός αγώνας σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα αθλήματα που αναβλήθηκε λόγω απαγορευτικού απόπλου (!) το οποίο είχε λήξει από την Παρασκευή 30/11 στις 15:00...

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (1/12) η ΕΟΚ μας έκανε γνωστό μέσω e-mail ότι «ενημερώθηκε ότι το πλοίο από Χίο δεν έχει πάει Πειραιά και ως εκ τούτου ο Λοκρός Αταλάντης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει. Οπότε αναβάλλεται ο αγώνας…» Παραθέτουμε τα γεγονότα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ με το οποίο θα ταξίδευε στη Χίο ο ΛΟΚΡΟΣ δεν ματαίωσε το ταξίδι του αλλά, λόγω απαγορευτικού απόπλου, άλλαξε την ώρα αναχώρησής του από τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30/11 στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 1/12. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά με το πλοίο να αναχωρεί από τον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου (08:07) και να φθάνει στη Χίο στις 17:40, μία ολόκληρη ημέρα δηλαδή, πριν από την έναρξη του αγώνα ΒΑΟΛ Χίου – ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης (2/12 – 17:00). Για την αλλαγή της ώρας αναχώρησης του πλοίου είχε ενημερωθεί προσωπικά ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας της Αταλάντης κ. Σταύρος Σακελλαρόπουλος από τον Αντιπρόεδρο του ΒΑΟΛ Χίου κ. Γιώργο Πατεράκη, στα πλαίσια των διευκολύνσεων που προσπαθεί να παρέχει ο Βούρειος σε όλα τα φιλοξενούμενα σωματεία. Σε αίτημα του κ. Σακελλαρόπουλου για αναβολή του αγώνα ο κ. Πατεράκης απάντησε αρνητικά καθώς όπως εξήγησε δεν συνέτρεχε λόγος κούρασης (η αποστολή του ΛΟΚΡΟΥ θα είχε 24 ώρες στη Χίο για να ξεκουραστεί) ενώ πέρα από τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του αγώνα και τη γενικότερη αναστάτωση από την μη τήρηση του προγράμματος, ο Βούρειος θα επιβαρυρόταν από τα αεροπορικά εισιτήρια αθλητή του ο οποίος θα έρχονταν από την Αθήνα στη Χίο για τον αγώνα. Αντί οποιασδήποτε άλλης πληροφόρησης το πρωί του Σαββάτου ενημερωθήκαμε μέσω του ανωτέρω email ότι ο αγώνας έχει αναβληθεί!

Με βάση τα παραπάνω εκφράζουμε την έντονη και προς κάθε κατεύθυνση διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά μας για την άνευ λόγου αναβολή της αναμέτρησης καθώς το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά και η αντίπαλη ομάδα θα είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται στη Χίο 24 ώρες πριν την ορισμένη διεξαγωγή της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η αναστάτωση στο προγραμματισμένο ταξίδι της αντιπάλου ομάδας ανέδειξε περίτρανα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως και τα υπόλοιπα νησιωτικά σωματεία, κάθε 15 ημέρες για τις εκτός έδρας υποχρεώσεις μας. Τέλος δηλώνουμε πως, αν και έχουμε τη δυνατότητα, δεν θα κινηθούμε νομικά για τη συγκεκριμένη «αναβολή» αλλά και δεν θα ανεχθούμε άλλο ανάλογο εμπαιγμό. Αναμένουμε τους φίλους από την Αταλάντη στη Χίο, όποτε η ΕΟΚ ορίσει τον αγώνα να τους φιλοξενήσουμε όπως πέρυσι αλλά και όπως φέτος είχαμε προγραμματίσει, όμως απαιτούμε από όλους λίγο περισσότερο σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλει ένα ακριτικό σωματείο, μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, για την αξιοπρεπή εκπροσώπηση του ονόματος και του νησιού του...

Χιώτες φίλαθλοι συγνώμη... Μην πάτε στο Κλειστό δεν έχει αγώνα σήμερα...»

Σχετικά Άρθρα

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 7 & 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πέμ, 05/12/2019 - 10:29
Στο "Κύπελλο Χιόνων 2019" ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων

Ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων Χίου θα συμμετέχει στους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist που διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς την 7η και 8η Δεκεμβρίου 2019 με την επωνυμία "Κύπελλο Χιόνων 2019".

Τα έσοδα από το σύνολο των παραβόλων συμμετοχής θα δοθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Καλός Ποιμήν», η οποία αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ λειτουργεί στην έδρα του Εφετείου Πειραιά. Σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή στέγασης, πρόληψης και φροντίδας, με γνώμονα τη φυσιολογική ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων που φιλοξενεί.

Η 24ωρη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» υποδέχεται παιδιά που τελούν κάτω από δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, ύστερα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων ή αίτηση των γονέων τους ή κατόπιν δικαστικής απόφασης, χωρίς αυστηρό νομικό πλαίσιο καθορισμού ηλικίας των εισερχομένων ανηλίκων ηλικίας 4 έως 21 ετών.

Το Δ.Σ. του ΝΟΚ ευχαριστεί θερμά τη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries - Hellenic Seaways που παρέχουν έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη συμμετοχή της αποστολής του στον διασυλλογικό αγώνα και εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του.