Διεθνές τουρνουά πόλο Παίδων με Εθνικές Ομάδες τον προσεχή Ιούλιο

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Δευ, 24/04/2017 - 19:47
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Μια διοργάνωση στα πρότυπα του διεθνούς τουρνουά πόλο που αφορά τις υποδομές και γίνεται κάθε καλοκαίρι στο Βελιγράδι από τη σερβική Ομοσπονδία, θέλει να πραγματοποιήσει στο νησί μας η ΚΟΕ, σε συνεργασία με τον Ν.Ο. Χίου. Προγραμματίζεται ήδη για τα τέλη Ιουλίου και ο στόχος θα είναι να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Χίο, με τη συμμετοχή κορυφαίων Εθνικών Ομάδων από τις περισσότερες μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.
Μάλιστα σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η διοργάνωση της Χίου να είναι συνέχεια αυτής που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Σερβίας, έτσι ώστε οι Εθνικές Ομάδες που θα πάνε εκεί να συνεχίσουν μετά και να μετακινηθούν για να έρθουν στο νησί μας.
Κάθε χρόνο τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο η Ομοσπονδία της Σερβίας διοργανώνει το διεθνές τουρνουά σε επίπεδο υποδομών, δηλαδή εναλλάξ στις κατηγορίες Παίδων ή Εφήβων, μάλιστα αρκετές φορές έχει πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα μέσα στον ποταμό Δούναβη. Στο τουρνουά του Βελιγραδίου παίρνουν μέρος μέχρι 15 Εθνικές Ομάδες, ανάμεσά τους και της Ελλάδας και είναι ενταγμένο επίσημα στο πρόγραμμα της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου).
 
Ήδη υπάρχουν 3 συμμετοχές!
Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια διοργάνωση που λείπει από το ελληνικό πόλο και σαφώς θα είναι πολύ σημαντικό γεγονός να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και ιδιαίτερα στη Χίο με απώτερο στόχο να γίνει θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο εδώ.
Οι ιθύνοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας σε αυτή την «παρθενική» διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά που φέτος θα είναι για την κατηγορία Παίδων (γεννηθέντες 2002) προσδοκούν να φτάσουν σε μια συμμετοχή μέχρι οκτώ Εθνικών Ομάδων. Ήδη η ΚΟΕ έχει στείλει προσκλήσεις σε αρκετές Ομοσπονδίες ώστε μετά την παρουσία τους στο Βελιγράδι να έρθουν στη Χίο. Μέχρι τώρα έχουν απαντήσει θετικά τρεις χώρες ότι θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Είναι οι: Ιταλία, Καναδάς, Ισραήλ, σε αυτές προστίθεται φυσικά η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας και αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα, το αργότερο αρχές Μαΐου, να υπάρξει και θετική απάντηση από τη Σερβία.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο ενώ ήδη ο ΝΟΧ έχει έρθει σε επικοινωνία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου ώστε να λειτουργήσει και η ανοιχτή πισίνα τις ημέρες του τουρνουά, που θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο και για την προθέρμανση των ομάδων που θα συμμετάσχουν.
Η ΚΟΕ επίσημα ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση - γνωστοποίηση της διοργάνωσης, η οποία όμως έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ως επίσημο διεθνές τουρνουά Παίδων και οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο θα είναι από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου.
 
Καλύπτουν οι ομάδες τη διαμονή τους!
Να σημειωθεί ότι οι Εθνικές Ομάδες από τις διάφορες χώρες που θα έρθουν στο νησί μας θα καλύψουν οι Ομοσπονδίες τους τόσο τα έξοδα μετάβασης όσο και τα έξοδα διαμονής και διατροφής, όπως δηλαδή γίνεται και στη διοργάνωση του Βελιγραδίου. Κάτι πολύ σημαντικό, αφού το νησί μας θα φιλοξενήσει μια τόσο σπουδαία διοργάνωση χωρίς να χρειαστεί να γίνει χορηγία για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν με εξαίρεση την ελληνική αποστολή καθώς και τα στελέχη της ΚΟΕ, μαζί με τους διαιτητές που θα έρθουν.
Οι ιθύνοντες του Ν.Ο. Χίου είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ΚΟΕ ώστε να υπάρξουν όσο καλύτερα γίνεται οι προετοιμασίες για την οργάνωση του διεθνούς τουρνουά, με το οποίο θα βοηθηθεί και ο αθλητικός τουρισμός στο νησί μας, αφού εκτός από τις Εθνικές Ομάδες που θα αγωνιστούν θα υπάρχει και παρουσία αρκετών φιλάθλων, γονιών πιο πολύ που ακολουθούν μαζί με τα παιδιά τους τις διοργανώσεις, όπως συμβαίνει και στο Βελιγράδι. Ο Ν.Ο. Χίου ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με φορείς του νησιού μας για να στηρίξουν το αθλητικό γεγονός, που εάν μπορέσει και γίνει θεσμός, μέσω φυσικά της ΚΟΕ, το κέρδος θα είναι τεράστιο. Αφού είναι κάτι που λείπει από τα αθλητικά δρώμενα της Χίου, μια διοργάνωση με διεθνή χαρακτήρα που θα γίνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα άθλημα όπως το πόλο, που παραδοσιακά το νησί μας έχει ιστορία και επιτυχίες. Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου βλέπουν πολύ θετικά τη συγκεκριμένη εκδήλωση, απομένει φυσικά μόλις οριστικοποιηθεί και επίσημα η διοργάνωση από την πλευρά της ΚΟΕ να υπάρξει σχετική ενημέρωση και στην Περιφερειάρχη, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία έχει δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα νησιά, ώστε και η Περιφέρεια να είναι αρωγός του διεθνούς τουρνουά. Παράλληλα ο Ν.Ο. Χίου θα κάνει επαφές με το Δήμο Χίου και το Επιμελητήριο Χίου ώστε να στηριχτεί και από εκεί η διοργάνωση σε αυτή την «παρθενική» της παρουσία τον προσεχή Ιούλιο στο Ιωνικό Κολυμβητήριο του νησιού μας.

ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα