Εκτεθειμένη η ΚΟΕ που απέρριψε την πληρέστερη πρόταση του Ν.Ο. Χίου!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΤΩΝ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 14/07/2016 - 11:37

Η ΚΟΕ έδρασε ως Πόντιος Πιλάτος και όρισε να γίνει στην Αθήνα η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πόλο Μίνι Παίδων, απορρίπτοντας την πρόταση που κατέθεσε ο Ν.Ο. Χίου για να φιλοξενηθούν οι αγώνες (15-17 Ιουλίου) στο νησί μας και στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Ουσιαστικά η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν θέλησε να «σπάσει αβγά», σε αντίθεση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιατιοπλοΐας και να δώσει τη δυνατότητα σε μια περιοχή όπως είναι το νησί μας, που έχει «πληγωθεί» από το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα να ανασάνει λίγο οικονομικά μέσα από δράσεις αθλητικού τουρισμού, όπως είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Την ώρα που έγινε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Όπτιμιστ και η Χίος ετοιμάζεται τέλη Αυγούστου να υποδεχτεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης, με δεδομένη πλέον τη στήριξη που έδωσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στη Χίο, η ΚΟΕ προκλητικά, για να κρατήσει ισορροπίες και να μην χαλάσεις τις «καρδιές» της με το Ν.Ο. Χανίων και τον ΠΑΟΚ, απέρριψε την πρόταση του Ν.Ο. Χίου καθώς και του Ν.Ο. Πατρών που είχε καταθέσει για τη φιλοξενία των αγώνων στην αχαϊκή πρωτεύουσα και τους όρισε να γίνουν στην Αθήνα.

Άλλωστε στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία έχουν αδυναμία στην πρωτεύουσα, αφού φέτος όλες οι τελικές φάσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων έγιναν στην Αθήνα, με εξαίρεση μόνο μία. Αυτή της κατηγορίας των Παίδων, που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή σε οκτώ διοργανώσεις, έχουμε επτά να γίνονται στην Αθήνα!

«Εμείς πάντα διεκδικούμε κάποια φάση να γίνει στη Χίο, γιατί είμαστε από τις λίγες ομάδες που μετακινούμαστε συνέχεια σε όλες τις κατηγορίες, οπότε το κόστος αυτό, που πληρώνουν μάλιστα οι γονείς, είναι τεράστιο», ανέφερε στην «Αλήθεια TV» ο έφορος του τμήματος πόλο του Ν.Ο. Χίου, Τάκης Σκαπινάκης, που επεσήμανε μάλιστα: «όταν μάθαμε ότι πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η τελική φάση των Μίνι Παίδων να γίνει στην επαρχία, κινηθήκαμε άμεσα, ετοιμάσαμε έναν πλήρη φάκελο με παροχές και τον καταθέσαμε, έχοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα πάρουμε κι εμείς μια διοργάνωση».

 

Παροχές υψηλού επιπέδου

Χωρίς αμφιβολία ο φάκελος υποψηφιότητας που κατέθεσε ο Ν.Ο. Χίου στην ΚΟΕ ήταν ο πληρέστερος σε όλους τους τομείς. Όμως αυτό όπως φάνηκε δεν μετράει για τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, οι οποίοι για ακόμη μια φορά έδειξαν με τον «καλύτερο» τρόπο ότι μπορεί και να θεωρούν... βάρος τη Χίο και γενικά τις νησιωτικές περιοχές!

Η Χίος λοιπόν πρόσφερε την τιμή των 25 ευρώ το άτομο για τη διαμονή σε ξενοδοχείο Α’ Κατηγορίας (με πλήρη διατροφή) για τις αποστολές των ομάδων. Η μετακίνηση των εννέα συλλόγων ακτοπλοϊκά θα είχε 50% έκπτωση, ενώ επίσης ο ΝΟΧ αναλάμβανε και τις εσωτερικές μετακινήσεις των ομάδων (ξενοδοχεία - κολυμβητήριο). Ειδικότερα για το Ν.Ο. Χανίων, στην περίπτωση που ερχόταν στο νησί μας μια ημέρα νωρίτερα (εάν χρησιμοποιούσε την απευθείας αεροπορική πτήση Χανιά - Χίος) τότε θα του καλυπτόταν δωρεάν σε ξενοδοχείο η επιπλέον ημέρα!

Ακόμη ο ΝΟΧ στην πρότασή του είχε ότι καλύπτει τη μετακίνηση και διαμονή - διατροφή των διαιτητών, κριτών, στελεχών της ΚΟΕ που θα ερχόντουσαν για το πρωτάθλημα (15 άτομα) καθώς επίσης και τις αμοιβές διαιτητών - κριτών που ανέρχονταν στις 3 χιλιάδες ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόταση που κατέθεσε ο ΝΟΧ, σημαντική συμβολή έπαιξαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Επιμελητήριο Χίου που θα ήταν από τους χορηγούς - υποστηρικτές της διοργάνωσης ενώ ο Όμιλος είχε εξασφαλίσει και αρκετούς χορηγούς από τον ιδιωτικό τομέα. «Θα έρχονταν στο νησί μας, για 4 ημέρες, περίπου 400 άτομα. Προσπαθήσαμε να πάρουμε αυτή τη διοργάνωση ώστε να κινηθεί και λίγο η τοπική αγορά. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο που ήταν αρωγοί στην προσπάθειά μας και στην πρόταση που καταθέσαμε», είπε ο Τάκης Σκαπινάκης.

 

Η Πάτρα και οι αντιδράσεις

Ο Ν.Ο. Πατρών, που διαθέτει ομάδα που θα χτυπήσει τον τίτλο στην τελική φάση των Μίνι Παίδων, στην πρόταση που κατέθεσε στην ΚΟΕ πρόσφερε για τις ομάδες που θα πηγαίνανε στην αχαϊκή πρωτεύουσα από μακρινές αποστάσεις (χρησιμοποιώντας και πλοίο), δηλαδή Ν.Ο. Χίου και Χανιά, διαμονή δωρεάν των αποστολών τους σε ξενώνες του Πανεπιστημίου, ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες πρόσφερε διαμονή σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πάτρας με 35 ευρώ το άτομο την ημέρα (με πλήρη διατροφή). Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ξενώνες που πρόσφερε δωρεάν διαμονή σε Χίο και σε Χανιά ο Ν.Ο. Πατρών, βρίσκονται περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από το κολυμβητήριο που θα γίνονταν οι αγώνες. Παράλληλα οι ομάδες που θα πήγαιναν στην Πάτρα, εκτός από τις εσωτερικές μετακινήσεις (ξενοδοχείο - κολυμβητήριο) θα έπρεπε να καλύψουν και τη μετακίνηση από την Αθήνα έως την πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Εκτός όμως από την Πάτρα υποψηφιότητα για να διοργανώσει τους αγώνες είχε θέσει και η Βουλιαγμένη, όμως πριν από τη συνάντηση που έγινε στην ΚΟΕ, την περασμένη Τετάρτη, απέσυρε την υποψηφιότητα, με τον εκπρόσωπό της να αναφέρει ότι προχωράει ο Όμιλος σε αυτή την απόφαση για να ενισχύσει την πρόταση του ΝΟΧ, συνηγορώντας να πάει η διοργάνωση στη Χίο.

 

18 μετακινήσεις εκτός Χίου!

Δύο ημέρες πριν τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΚΟΕ με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, για να αποφασιστεί πού θα γίνει η τελική φάση των Μίνι Παίδων, ο Ν.Ο. Πατρών αντέδρασε έντονα προς την ΚΟΕ για το γεγονός ότι υπήρχε φημολογία ότι οι αγώνες θα γίνονταν στη Χίο. Μάλιστα προέβαλε τη μετακίνηση για το νησί μας, κάτι που δεν ευσταθούσε, αφού στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ο Ν.Ο. Πατρών διοργάνωσε την 1η και 2η φάση στην πόλη του, σε αντίθεση με τη Χίο που έχει ταξιδέψει στην Αθήνα ήδη 3 φορές για την κατηγορία αυτή. Το ίδιο ισχυρίστηκαν και τα Χανιά, τα οποία όμως κι αυτά έχουν παίξει τις 2 από τις 3 φάσεις στην Κρήτη! Στη σύσκεψη και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ (σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.pisina.net) ανέφερε ότι δεν θέλει η ομάδα του να παίξει αλλού εκτός Αθηνών.

Φυσικά κανείς δεν στέκεται στο γεγονός ότι ο Ν.Ο. Χίου μέχρι τώρα έχει ταξιδέψει 18 φορές στην Αθήνα για να συμμετάσχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (προκριματικές, ημιτελικές, τελικές φάσεις), κάτι που σημαίνει σε αριθμούς ότι έχει δώσει περίπου για μετακινήσεις και διαμονές ένα ποσό που ανέρχεται στις 35.000 με 40.000 ευρώ, το οποίο επιμερίζεται στους γονείς των αθλητών και αθλητριών, που ματώνουν για να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

«Η Ομοσπονδία ως Πόντιος Πιλάτος για 1η φορά, δεν το έχει ξανακάνει αυτό, πήρε την απόφαση να ορίσει τους αγώνες στην Αθήνα», τόνισε στην τηλεόραση της Αλήθειας ο κ. Σκαπινάκης, σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ στη συνάντηση ανέφεραν: «αφού το πρωτάθλημα το διεκδικείτε δύο ομάδες και δεν κάνει στην άκρη κανένας, τότε πάει στην Αθήνα». Ο παράγοντας του ΝΟΧ θύμισε τι έγινε πέρσι όταν και πάλι υπήρχε παραπάνω από μια πρόταση για ηλικιακό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο φέτος η Ομοσπονδία δεν έκανε. «Πέρσι διεκδικήσαμε την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, μαζί με τον ΠΑΟΚ, είχαμε και πάλι καλύτερους όρους και προϋποθέσεις, όμως η Ομοσπονδία το πήρε πάνω της και είπε ότι γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ένιψε τας χείρας της, προχώρησε σε μια μεσοβέζικη λύση», υπογράμμισε ο έφορος του Ν.Ο. Χίου.

 

Διαμαρτύρεται και ο Ν.Ο. Πατρών!

Έντονα αντέδρασε ο Ν.Ο. Πατρών στην απόφαση της ΚΟΕ να ορίσει την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μίνι Παίδων στην Αθήνα. Σε ανάρτηση στη σελίδα του Ομίλου στο facebook, η διοίκηση του ΝΟΠ αναφέρει: «Καμία από τις τελικές φάσεις της υδατοσφαίρισης στην Πάτρα! Απογοήτευση από την απόφαση της ΚΟΕ, που αγνοεί τις προσφορές φιλοξενίας του ΝΟΠ». Πρέπει να σημειωθεί ότι η πατρινή ομάδα διεκδίκησε να φιλοξενήσει και τα πλέι οφ ανόδου της Α2 Ανδρών, τα οποία επίσης η ΚΟΕ όρισε να γίνουν στην Αθήνα! Στην ανάρτηση τονίζεται: «Η απόφαση αυτή δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά τις προσπάθειες και την ιστορία του Ν.Ο. Πατρών και της πόλης των Πατρών. Παρά τις γενναιόδωρες προσφορές φιλοξενίας του ΝΟΠ με τη βοήθεια πατρινών επιχειρηματιών, καθώς και τον σχεδιασμό πολλαπλών παράλληλων εκδηλώσεων στην διάρκεια των αγώνων, τίποτα δεν στάθηκε ικανοποιητικό για να πεισθεί η ηγεσία της ΚΟΕ να αναθέσει μετά από πολλά χρόνια μια διοργάνωση στο ΝΟΠ».

 

«Αδυναμία» με την Αθήνα έχει η ΚΟΕ!

Σε αντίθεση με την ΚΟΕ που διοργανώνει όλες τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων πόλο στην Αθήνα (με εξαίρεση μόνο αυτή των Παίδων που έγινε στη Θεσσαλονίκη) στα υπόλοιπα αθλήματα έχουν «ψηφίσει» φέτος περιφέρεια. Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ πραγματοποίησαν τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων τους στις ηλικιακές κατηγορίες σε πόλεις της επαρχίας και μάλιστα αρκετές διοργανώσεις έγιναν σε πόλεις με μικρότερο πληθυσμό κατοίκων. Η Ομοσπονδία Μπάσκετ, από τις 4 τελικές φάσεις που διοργάνωσε, μόνο μια έκανε στην Αθήνα, ενώ καμία δεν φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα σε Βόλεϊ και Χάντμπολ.

Αναλυτικά, η Ομοσπονδία Μπάσκετ έκανε τις τελικές φάσεις σε Καστοριά (Έφηβοι), Βούλα (Νεάνιδες), Τρίκαλα (Παίδων), Θεσσαλονίκη - κλειστό ΠΑΟΚ (Κορασίδες). Στο Βόλεϊ οι πόλεις που φιλοξένησαν τις τελικές φάσεις ήταν: Ναύπακτος (Έφηβοι), Παλαμάς Καρδίτσας (Νεάνιδες), Αιδηψός Εύβοιας (Παίδες), Ζάκυνθος (Κορασίδες).

Η Βόρεια Ελλάδα είχε την τιμητική της στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στο Χάντμπολ, αφού από 8 διοργανώσεις οι 7 έγιναν φέτος σε πόλεις της Μακεδονίας. Αναλυτικά: Θεσσαλονίκη (Έφηβοι), Γιαννιτσά (Νεάνιδες), Κατερίνη (Παίδες), Πτολεμαΐδα (Κορασίδες), Άργος (Παμπαίδων Α’), Προσοτσάνη Δράμας (Παγκορασίδων Α’), Έδεσσα (Παμπαίδες Β’ - Μίνι Αγόρια), Αμύνταιο (Παγκορασίδων Β’ - Μίνι Κορίτσια).

 

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αναγνώστου

Σχετικά Άρθρα