Έλλειψη οργάνωσης και χρημάτων ακύρωσαν την 5η αθλητική συνάντηση νέων Β. Αιγαίου

Προετοιμασία αθλητών για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα γίνουν στη Λήμνο 8 και 9 Οκτωβρίου
Τρί, 06/09/2022 - 15:24

Η έλλειψη σωστής οργάνωσης και η ελλιπής χρηματοδότηση, οδήγησαν στο "ναυάγιο" της 5ης αθλητικής συνάντησης νέων στο Βόρειο Αιγαίο, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και νέους, ηλικίας έως 18 ετών.

"Όταν ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες των αγώνων τα περιθώρια ήταν στενά και τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν αρκετά", ανέφερε από το Ράδιο - ΑΛΗΘΕΙΑ ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου, Γιάννης Πετρής, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι οι αθλητές από τη Χίο έπρεπε να μπουν στο πλοίο ξημερώματα για να πάνε στη Λέσβο, την ίδια ημέρα, στις 4 μ.μ. να αγωνιστούν  και το βράδυ να κάνουν ακτοπλοϊκώς το ταξίδι της επιστροφής, αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη ούτε για μια διανυκτέρευση.

"Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια διοργάνωσης, χωρίς οργανωτική επιτροπή", σχολίασε λέγοντας ότι υιοθετεί το αίτημα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου τα 27.000 ευρώ που θα διέθετε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου για τους συγκεκριμένους αγώνες να δοθούν στα σωματεία κλασσικού αθλητισμού και στις Ενώσεις τους. Άλλωστε, είπε, καλό θα ήταν να ακολουθηθούν παραδείγματα άλλων περιφερειών - αναφέρθηκε στην Κρήτη- που χρηματοδοτούν μετακινήσεις αθλητών τους σε πανελλήνιες διοργανώσεις κ.λ.π.

Στην παρούσα φάση οι αθλητές και τα σωματεία τους στο νησί μας εστιάζουν αγωνιστικά στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα γίνουν στη Λήμνο 8 και 9 Οκτωβρίου, με το Γιάννη Πετρή να σημειώνει ότι η φετινή χρονιά  ήταν εξαιρετική, με πολλές σημαντικές διακρίσεις αθλητών της Χίου σε πανελλήνια πρωταθλήματα, τόσο σε μετάλλια όσο και στην 1η εξάδα.

Σχετικά Άρθρα