«Γέμισαν» από εμπειρίες οι μικροί ιστιοπλόοι

Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Όπτιμιστ 11 χρονών
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 27/06/2017 - 14:34

Σημαντικές εμπειρίες απεκόμισαν τα επτά παιδιά από το νησί μας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Όπτιμιστ 11 χρονών που έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθώνα Αττικής. Στη διοργάνωση, που διήρκεσε από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, η Χίος εκπροσωπήθηκε με τρεις αθλήτριες και τρεις αθλητές του Ν.Ο. Καρδαμύλων και με έναν αθλητή από το Ν.Ο. Χίου. Συμμετείχαν συνολικά 320 αθλητές και αθλήτριες από 62 Ναυτικούς Ομίλους από όλη την Ελλάδα.
Την καλύτερη εμφάνιση, σε ό,τι αφορά το νησί μας, έκανε η Άννα Κλειδά που τερμάτισε στην 37η θέση στα κορίτσια με 223 βαθμούς ποινής. Από τις 8 ιστιοδρομίες που συμμετείχε η αθλήτρια του Ν.Ο. Καρδαμύλων είχε το καλύτερο πλασάρισμα στην 6η, όπου τερμάτισε 23η, ενώ στην 8η ιστιοδρομία ήταν στην 25η θέση του αγώνα. Ακόμη στα κορίτσια (συνολικά πήραν μέρος 100 αθλήτριες) ο Ν.Ο. Καρδαμύλων εκπροσωπήθηκε με ακόμη δύο κορίτσια. Η Μαρία Μαδιά κατετάγη στην 65η θέση με 453 βαθμούς, ενώ η Πολυξένη Σφηκάκη ήταν στην 84η θέση με 597 βαθμούς.
Στα αγόρια ο Δημήτρης Τομάζος του Ν.Ο. Χίου κατετάγη στην 116η θέση με 421 βαθμούς ποινής, σε σύνολο 220 αθλητών που πήραν μέρος στην κατηγορία. Και εδώ, όπως και στα κορίτσια, ο Ν.Ο. Καρδαμύλων είχε τριπλή εκπροσώπηση. Ο Σπύρος Μουζάκης ήταν 153ος με 683 βαθμούς, ο Γιάννης Μουζάκης στην 169η θέση με 739 βαθμούς και ο Λευτέρης Νικήτας στην 206η θέση με 888 βαθμούς.
Για τα περισσότερα από τα επτά παιδιά από τους δύο χιώτικους ομίλους ήταν η πρώτη τους παρουσία στους συγκεκριμένους αγώνες και σίγουρα αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον έντονο συναγωνισμό μιας πανελλήνιας διοργάνωσης και οι εμπειρίες που πήραν σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον.
Μαζί με τα παιδιά ήταν ο προπονητής του Ν.Ο. Καρδαμύλων, Σταμάτης Γιοβανάκης.
Οι πέντε πρώτοι νικητές ανά κατηγορία: Αγόρια: 1) Νίκος Σουρλατζής (Ν.Ο. Δελφιναρίου), 2) Συμεών Μιχαλόπουλος (Ι.Ο. Πειραιώς), 3) Μάριος Σταθάς (Ν.Ο. Τζιτζιφιών-Καλλιθέας), 4) Θωμάς Κοβατζής (Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης), 5) Γιώργος Μπήτρος (Ν.Ο. Αίγινας). Κορίτσια: 1) Αμαλία Παπανικήτα (Ν.Ο. Ελλάδος), 2) Ελισάβετ-Άννα Γουίντερς (Ν.Ο. Βουλιαγμένης), 3) Κατερίνα Κοτσαγκιόζη (Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης), 4) Παναγιώτα Δαγκλή (Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου), 5) Χριστίνα Χανδρινού (ΝΑΟ Πυθέας Παλ. Φώκαιας).

Σχετικά Άρθρα