«Η Δάφνη είχε, έχει και θα έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο»

ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΤΣΑΚΗΣ
Τρί, 24/05/2016 - 08:08
ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΤΣΑΚΗΣ

Σε γνωστά του λημέρια επιστρέφει ο Πέτρος Λιτσάκης, αφού εδώ και λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα από τη Δάφνη ότι αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της. Κι αυτό γιατί θα βρεθεί για 6η αγωνιστική σεζόν στον πάγκο της ομάδας του Δαφνώνα, που είναι από τα δυνατά χαρτιά του χιώτικου ποδοσφαίρου και πάντα έχει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε Α’ Κατηγορία και Κύπελλο Χίου.

Ήδη ο Πέτρος Λιτσάκης και οι ιθύνοντες της ομάδας σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα για τη Δάφνη, όπου σίγουρα αναμένεται, αφού διαπιστωθεί ποιοι από τους ποδοσφαιριστές που είναι ήδη στο δυναμικό θα παραμείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν, να προχωρήσουν και στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που έχει κενά, με τον έμπειρο τεχνικό να ξεκαθαρίζει: «η Δάφνη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι το οποίο συμβαίνει πάντα και θα γίνει και στη νέα αγωνιστική περίοδο».

Η διοίκηση της Δάφνης την περασμένη Τρίτη, όταν ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος διαδέχεται τον Κλείτο Κανετίδη που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία πριν 20 ημέρες, ανέφερε: «τον καλωσορίζουμε στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Λιτσάκης μιλώντας στην «Α.Χ.» τόνισε μεταξύ άλλων: «θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη διοίκηση της Δάφνης που μου έκανε την πρόταση να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας, που στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί τρεις περιόδους με άριστη συνεργασία που είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουμε πρωτάθλημα και κύπελλο και να αγωνιστεί και η ομάδα στη Δ’ Εθνική Κατηγορία. Όπως είναι γνωστό στο φίλαθλο κόσμο της Χίου η Διοίκηση της Δάφνης έχει αξιόλογους ανθρώπους πετυχημένους, με μακρόχρονη ιστορία στο ποδόσφαιρο της Χίου. Ευχαριστώ για την τιμή και θα προσπαθήσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα, ο Πέτρος Λιτσάκης ήταν στον πάγκο της Μικρασιατικής, την οποία οδήγησε σε μια πολύ καλή παρουσία στην Α’ Κατηγορία (ειδικά εξαιρετική πορεία στον 1ο γύρο), με τη διοίκηση της ιστορικής ομάδας να λύνει πριν από 2 εβδομάδες τη συνεργασία μαζί του.

• Ο Παράσχος Πολιτάκης παρέμεινε στη θέση του Προέδρου της Δάφνης, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σύλλογο. Τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ.: Γιώργος Εμ. Μαμούνας (Α’ Αντιπρόεδρος), Στέλιος Ψυχής (Β’ Αντιπρόεδρος), Αργύρης Κάμπουρας (Γενικός Γραμματέας), Ιάκωβος Σγουράκης (Ταμίας), Αγγελική Ψαρρού (Γενικός Αρχηγός), Όλγα Μέλη (Έφορος Υλικού), Γιώργος Αντ. Μαμούνας, Παντελής Λαμπρινούδης (Μέλη).

 

Θυμηθείτε ότι:

Την αγωνιστική περίοδο 1989-1990 ο Πέτρος Λιτσάκης κάθισε για 1η φορά στον πάγκο της Δάφνης και την οδήγησε στηνκατάκτηση του Κυπέλλου Χίου. Την επόμενη σεζόν (1990-1991) ανέβασε τον Δαφνώνα, που είχε τερματίσει 2ος στην Α’ Κατηγορία, στη Δ’ Εθνική Κατηγορία. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο προβιβάστηκαν και οι δευτεραθλητές στην Εθνική Κατηγορία.

Την αγωνιστική περίοδο 1999-2000 ήταν και πάλι στον πάγκο της ομάδας, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο στο νησί μας, καθώς και μέσω των μπαράζ εξασφάλισε την άνοδο στη Δ’ Εθνική (μαζί με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου). Το 2000-2001 ήταν και πάλι στην τεχνική της ηγεσία όταν η Δάφνη συμμετείχε στη Δ’ Εθνική Κατηγορία. Η τελευταία σεζόν που κάθισε στον πάγκο του Δαφνώνα ήταν το 2010-2011 που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Χίου, χάνοντας στο φινάλε τον τίτλο στην Α’ Κατηγορία από τη Μικρασιατική.

Ο Πέτρος Λιτσάκης σαν προπονητής στη Δάφνη έχει δουλέψει 6 αγωνιστικές περιόδους, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα ενώ την έχει οδηγήσει δύο φορές στην άνοδο στη Δ’ Εθνική Κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα