Το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Δευ, 08/11/2021 - 14:54

Έγινε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' τοπικής Κατηγορίας και λίγο πολύ επιβεβαιώθηκαν αυτά που όλοι περίμεναν. Υπάρχουν έξι ομάδες που ξεχωρίζουν και θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα, δύο που θα κόψουν βαθμούς από όποιους βρουν μπόσικους και δύο που θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να σωθούν.

Σίγουρα δεν είναι θέσφατα αυτά και δεν αλλάζουν, όλα μπορούν να συμβούν και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξουμε.

Καταρχάς δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα τον χειμώνα λόγω του κορωνοϊού και κατά πόσο θα μπορέσουν οι παίκτες να ακολουθήσουν προπονητικό πρόγραμμα και αγώνες μετά από τόσο μεγάλη αποχή, πόσο τα τεχνικά τιμ θα μπορέσουν να πάρουν το μέγιστο από τους παίκτες χωρίς να τους κάψουν αλλά και δίχως να τους αφήσουν απροπόνητους με ό,τι αυτό σημαίνει για την απόδοσή τους και για τραυματισμούς.

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα για να κλείνουμε τα θέματα. Οι τέσσερεις ομάδες που δεν θα κάνουν πρωταθλητισμό αλλά όποιον βρουν μπόσικο θα τον τιμωρήσουν και θα αποσπάσουν βαθμούς από τους μεγάλους σε τέτοιο ποσοστό που ίσως να μην έχουν τόση σημασία τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Οι έξι της πρώτης ταχύτητας έχουν ενισχυθεί με παίκτες σε μεγάλο βαθμό αφού οι καλοί παίκτες έχουν απλωθεί σε όλες τις ομάδες για διάφορους λόγους αλλά καμιά δεν έχει τεράστια διαφορά ώστε να προβάλλει ως αδιαμφισβήτητο φαβορί και να τρομάζει τους υπόλοιπους  και όλες οι ομάδες έχουν κάποιους παίκτες στοιχήματα στις ενδεκάδες τους.

Και επειδή όλες οι ομάδες έχουν καλούς προπονητές, διαβασμένους και έμπειρους που γνωρίζουν άριστα τακτική δεν θα διστάσουν όταν νιώσουν τον κίνδυνο από τον αντίπαλο –και αυτό θα γίνεται τακτικά αφού οι ομάδες είναι ισοδύναμες– να το γυρίσουν στη δύναμη και στην άμυνα για να μην χάσουν το παιχνίδι.

Και αυτό θα έχει αποτέλεσμα να μην βλέπουμε ωραίες ενέργειες αλλά πάθος και δύναμη, άγρια ομορφιά . Πάντως αυτό θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και θα είμαστε τυχεροί όσοι το παρακολουθήσουμε.

 

Του Στέφανου Πικούνη

Υ.Γ.: Με τηλήξη και της δεύτερης αγωνιστικής επιβεβαιώνομαι αφού ο Πύργος που υποτίθεται ότι ανήκει στους τέσσερεις που δεν διεκδικούν πρωτάθλημα έκοψε βαθμούς από τον Κανάρη, ενώ ο Ποσειδών έφτυσε αίμα για να νικήσει τη Φάρκαινα. Και κάπως έτσι τα παιχνίδια μεταξύ των ουραγών ίσως να μην έχουν μεγάλη σημασία.

Σχετικά Άρθρα