Ο αθλητισμός ενώνει: Συμμετοχές από 18 χώρες στον 11ο Ημιμαραθώνιο Χίου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 25/08/2023 - 15:16

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο 11ος Ημιμαραθώνιος Χίου με τους συντελεστές της διοργάνωσης να αναφέρουν το πρωί σε συνέντευξη τύπου ότι θα συμμετέχουν στον αγώνα περίπου 850 άτομα ανάμεσα στους οποίους πολίτες από 18 χώρες του κόσμου!

Η ψυχή του Ημιμαραθωνίου, ο χιώτης πρωταθλητής Χριστόφορος Μερούσης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν για να γίνει ο ημιμαραθώνιος, τους χορηγούς, το Δήμο και την Περιφέρεια καθώς και τους εθελοντές.

Καλεσμένοι στη συνέντευξη ήταν η πρωταθλήτρια και συναθλήτρια από τα εφηβικά της χρόνια του Χριστόφορου Μερούση, Κατερίνα Ασημακοπούλου καθώς και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Ασημίνα Ιγγλέζου.

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των ενδιαφερόμενων, η Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Chiosrunning Χρυσούλα Νεαμονίτη σημείωσε ότι η γραμματεία για τους αριθμούς και τα μπλουζάκια θα είναι ανοικτή στο Δημαρχείο της Χίου για το κοινό, από τις 5 με 8 το απόγευμα και αύριο Σάββατο 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Σχετικά με την ώρα προσέλευσης των συμμετεχόντων δήλωσε ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται μέχρι τις 7.30 το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου, στο Δημαρχείο του Αγίου Μηνά στην περιοχή των Θυμιανών, μιας και μετά από αυτήν την ώρα και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, όλοι οι δρόμοι προς το σημείο και πέριξ θα έχουν κλείσει από την αστυνομία απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων.

Για την μετακίνηση του κοινού θα υπάρχει λεωφορείο που θα ξεκινάει στις 7 το πρωί από το Δημαρχείο της Χίου και θα επιστρέφει στις 11 το πρωί, με αφετηρία το Δημαρχείο των Θυμιανών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μετακινηθούν στο σημείο πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι αύριο.

Εκπροσωπώντας το Δήμο ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πατεριμός έκανε ειδική αναφορά στην συμμετοχή των ΑμεΑ στην αθλητική δράση ευχαριστώντας προσωπικά τον κ. Μερούση για την δράση του και για το κάλεσμα των πρωταθλητών στον Ημιμαραθώνιο, σημειώνοντας ότι ο δήμος θα στέκεται αρωγός στη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάτι που ανέφερε και από την περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης, Ν. Νύκτας.

* Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

synenteyxi_typoy_gia_11o_imimarathonio_hioy

Σχετικά Άρθρα