Περισσότερους αγώνες ζήτησαν οι προπονητές του στίβου

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Τετ, 28/12/2016 - 12:59
ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Την πραγματοποίηση περισσότερων αγώνων ζήτησαν οι προπονητές των χιώτικων συλλόγων του στίβου από τον νέο πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου Κώστα Τριαντάφυλλο, στη συνάντηση που είχαν μαζί του στα γραφεία της Ένωσης την περασμένη Πέμπτη.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εκτός από τον Κώστα Τριαντάφυλλο παραβρέθηκαν από πλευράς της Ένωσης ο γενικός γραμματέας της, Μιχάλης Κοντούδης, το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Κάβουρας και ο τεχνικός σύμβουλος, Γιάννης Πετρής. Από πλευράς των προπονητών ήταν οι Γιάννης Τζήκας (Α.Σ. Έφηβος), Χρήστος Καραχάλιος (Ολυμπιάδα), Ρούλα Τσικολή (Παγχιακός Γ.Σ.) και Νίκος Χούλης (Φ.Ο. Βροντάδου). Πριν τη συνάντηση με τους προπονητές υπήρξε αντίστοιχη συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τον κλασικό αθλητισμό στο νησί μας. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Φ.Ο. Βροντάδου Πολύδωρος Στείρος, ο έφορος στίβου του συλλόγου, Σταύρος Στείρος και ο πρόεδρος του Παγχιακού Γ.Σ. (και πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου) Πέτρος Φλάμος.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος άκουσε με πολύ προσοχή τις προτάσεις και τα προβλήματα των παραγόντων και των προπονητών, δείχνοντας ότι έχει όρεξη να σηκώσει αμέσως τα μανίκια και να προσπαθήσει να υπάρξει μια καλύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας.
Κοινό αίτημα των προπονητών ήταν να υπάρξουν περισσότεροι αγώνες υπό μορφή ακόμη και ημερίδων σε σχέση με ό,τι γίνεται μέχρι τώρα, ώστε να υπάρχει κίνητρο για τα παιδιά. Ζήτησαν παράλληλα να δημιουργηθεί ένας αγώνας για να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες μικρής ηλικίας, δηλαδή μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ Δημοτικού Σχολείου, κάτι που ιθύνοντες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου το είδαν θετικά. Οι προπονητές Γιάννης Τζήκας και Νίκος Χούλης ανέφεραν ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συνεργασία με την αντίστοιχη ΕΑΣ Λέσβου ώστε σε ημερίδες που διοργανώνονται σε Μυτιλήνη ή Καλλονή να πηγαίνουν και παιδιά από τα χιώτικα σωματεία, αφού υπάρχει καλύτερη πρόσβαση σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και υψηλός συναγωνισμός, κάτι το οποίο μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει και στους χιώτες αθλητές.
Οι προπονητές επίσης πρότειναν ένα από τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα της Ένωσης να γίνεται και στη Σάμο και συγκεκριμένα στο στάδιο του Καρλοβάσου που διαθέτει ταρτάν. Θα είναι κάτι σημαντικό αφού τα παιδιά από τη Χίο θα έχουν άλλο ένα κίνητρο για να πάνε σε αγώνες εκτός του τόπου τους. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων Α’ –Παγκορασίδων Α’ στις αρχές Μαΐου να γίνει εκεί, ώστε να αναβαθμιστεί και το γειτονικό μας νησί με μια διοργάνωση.
Παράλληλα ζήτησαν να στηριχθούν οι 5-6 πρωταθλητές μεγαλύτερων ηλικιών που υπάρχουν (όπως οι Μερούσης, Συμιριώτης, Μαρής κ.ά.), ίσως από κάποιους χορηγούς μέσω του ΣΕΓΑΣ, ώστε να έχουν ακόμη καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο πρόβλημα που υπάρχει με το Δημοτικό Στάδιο Χίου σε ό,τι αφορά τις ρίψεις (σφαίρα, ακόντιο) αφού με δεδομένο ότι είχαμε αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα αυτό είναι πλέον απαγορευτικό, ένα θέμα που ταλανίζει το νησί μας, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος για τους ρίπτες και είναι κάτι με το οποίο θέλει να ασχοληθεί ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, με στόχο να βρεθεί κάποια στιγμή μια λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα