
Σε μία λιτή αλλά μαζική εκδήλωση, αφού γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Χανδρής», έκοψε χθες την πίτα του το μεγαλύτερο ναυταθλητικό σωματείο του Αιγαίου, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου και ταυτόχρονα βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές του που διακρίθηκαν την περσινή αγωνιστική χρονιά σε πόλο, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα.
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, του Προέδρου του Ιδρύματος Τσάκου, Παύλου Καλογεράκη, αλλά και εκπροσώπου της Astra Airlines, σημαντικού χορηγού της ανδρικής ομάδας πόλο, το Δ.Σ. του Ομίλου βράβευσε το αποτέλεσμα των προσπαθειών κι όχι το ίδιο το αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του ΝΟΧ, Άγγελος Μελέκος, σημειώνοντας ότι το σωματείο έχει 370 με 380 ενεργούς αθλητές και ευχαριστώντας τους επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς που βοηθούν την προσπάθειά του.
Ο Πρόεδρος του ΝΟΧ από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη έδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Σταύρο Τσολακίδη, που εκπροσώπησε την Astra Airlines. Ο Σταμάτης Κάρμαντζης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους αθλητές για τις χαρές που δίνουν στους φιλάθλους με τις επιτυχίες τους, ενώ ο Δήμαρχος, που κλήθηκε να βραβεύσει τον Κώστα Γκιουβέτση, συνεχάρη την Astra Airlines για τη βοήθειά της και έθεσε στόχο για το 2017 ο ΝΟΧ να μπορέσει να δρομολογήσει την επισκευή των εγκαταστάσεών του στην Μπέλλα Βίστα. Το “φλουρί” της πίτας των επισήμων πάντως έπεσε στο ΝΟΧ, οπότε δεν αποκλείεται να είναι η τυχερή του χρονιά… Για τους αθλητές τυχερός ήταν ο κολυμβητής Σταμάτης Λαγκώνας.

Αναλυτικά βραβεύτηκαν:
Στο πόλο
- Ο Κώστας Γκιουβέτσης για την 6η θέση με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο Νέων Ανδρών και την 5η θέση με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Εφήβων.

- Ο Νίκος Καλαργυρός για την 5η θέση με την Εθνική Ομάδα πόλο στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Εφήβων (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του Ν. Καλαργυρού λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων του αθλητή).

- Η Ελένη Κανετίδου για την 1η θέση με την Εθνική Ομάδα πόλο Κορασίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της Ελ. Κανετίδου λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων της αθλήτριας).

- Η ομάδα υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων για το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Γιάννης Καρακούρος, Μιχάλης Γκιάλης, Γιάννης Σκαπινάκης, Μανώλης Α. Καραμούζος, Δημήτρης Φράγκος, Κώστας Σπανογιάννης, Νίκος Γκίλλας, Αντώνης Σφηκάκης, Στέφανος Γιαννάς, Δημήτρης Παπαγεωργάκης, Μανώλης Λ. Καραμούζος, Ματθαίος Αμπαζής, Σταμάτης Κοντογιώργης, Μιχάλης Καρακούρος, Νίκος Δροσινός, Νίκος Κουστουμπέκης, Θανάσης Νέος, Γιάννης Γεωργούλης, Παναγιώτης Ψυχιάς, Βλάσης Περρής, Γρηγόρης Κουτσουράδης και προπονητής ο Αντώνης Μισεντζής).

- Η ομάδα υδατοσφαίρισης Κορασίδων για την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Εμμανουέλα Μαρουλά, Ιωάννα Χιονά, Ειρήνη Πατέτσου, Χρυσοβαλάντω Γιακουμή, Αγγελική Γκιάλη, Παρασκευή Φαφαλιού, Όλγα Σκαρπαλέζου, Δέσποινα Φραγκιά, Ελένη Κανετίδου, Σοφία Φράγκου, Πλουμιστή Γκίλλα και προπονητής ο Γιώργος Κανδιόγλου).

Στην κολύμβηση
- Ο Σταμάτης Λαγκώνας για την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα 100 μ. και 200 μ. πρόσθιο και 2η θέση στα 50 μ. πρόσθιο.

- Η Έλενα Ποδαρά για την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα 100 μ. ελεύθερο και 5η θέση στα 50 μ. ελεύθερο.

- Ο Σταμάτης Μεννής-Μαστρομιχαλάκης για την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 50 μ. πρόσθιο.

- Ο Κοσμάς Παπαλεωνίδας για την 7η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα 50 μ. πρόσθιο.

- Οι Παντελής Κουτσουράδης, Πέτρος Σάντος-Μελαχροινούδης, Γιώργος Αργυρούδης & Παναγιώτης Βάκκας για την 8η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη σκυτάλη 4x50 μ. ελεύθερο.

Στην ιστιοπλοΐα
- Η Δέσποινα Γεωργούλη για την πρόκριση στο Χρυσό Στόλο με την Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας Laser 4.7 και 1η θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης 2016 στην κατηγορία Laser 4.7.

- Ο Φάνης Ζήσης για τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και 1η θέση στην κατηγορία junior στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία σκαφών optimist (το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής Μ. Παγούδης λόγω απουσίας του αθλητή).

- Ο Κωνσταντίνος Αναδιώτης για τη 2η θέση γενικής κατάταξης και 1η θέση στα αγόρια στο περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης 2016 στην κατηγορία σκαφών Optimist.

Επίσης τιμήθηκαν για τη συνέπεια και προσπάθειά τους στις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αθλητές από κάθε τμήμα του ΝΟΧ (υδατοσφαίριση, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα), καθώς και οι αριστούχοι στο σχολείο.







































