Χίος, Τετάρτη 8 Ιουλίου

Σπουδαία επιτυχία για τη Ζηνοβία Μαθιούδη

ΣTHN 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ EΠΤΑΘΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ
Δευ, 09/07/2018 - 20:20
Η Ζηνοβία Μαθιούδη στην 3η θέση του βάθρου στο έπταθλο του Πανελληνίου Πρωτ/τος Στίβου Λυκείων

Σημαντική διάκριση για την Ζηνοβία Μαθιούδη αποτελεί η κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο Έπταθλο Κορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων στο στίβο που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του Α.Σ. Έφηβου Χίου συγκέντρωσε 4.349 βαθμούς, καταφέρνοντας έτσι να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.

Η Ζηνοβία Μαθιούδη, ύστερα από την επιτυχία της αυτή, συμπεριελήφθη στην Εθνική Ομάδα Κορασίδων για να πάρει μέρος στη συνάντηση Παίδων-Κορασίδων Ελλάδας-Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Ιουλίου στο νησί της Αφροδίτης.

Την 1η θέση στο Έπταθλο Κορασίδων κατέκτησε η Αναστασία Ντραγκομίροβα (Α.Σ. Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής) με 5.401 βαθμούς και στη 2η θέση ήταν η Ευδοξία Κουρέτση (Α.Σ. Λευκάδας) με 4.524 βαθμούς.

Αναλυτικά οι επιδόσεις της Ζηνοβίας Μαθιούδη στο Έπταθλο Κορασίδων ήταν: Μήκος: 5.47 (έκανε νέο ατομικό ρεκόρ), Ακόντιο: 21.47, 800 μέτρα: 2.36.06, 100 εμπόδια: 15.86, Ύψος: 1.57, Σφαίρα: 9.20, 200 μέτρα: 25.84.

Στο Δέκαθλο των Εφήβων, ο Νίκος Τριπολίτης (Φ.Ο. Βροντάδου) κατέλαβε την 7η θέση στη γενική κατάταξη με 4.979 βαθμούς. Στάθηκε άτυχος αφού στο δεύτερο αγώνισμα που ήταν η σφαίρα, γλίστρησε στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να χτυπήσει και έτσι μετά από υπερπροσπάθεια κατάφερε να συμμετάσχει στα υπόλοιπα αγωνίσματα ώστε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Στη διοργάνωση είχαμε ακόμη μια χιώτικη παρουσία, της Άννας-Μαρίας Κεσόγλου (Α.Σ. Ολυμπιάδα Χίου) που κατετάγη στην 21η θέση στο Έπταθλο Κορασίδων με 2.655 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr