«Την επόμενη ημέρα των αγώνων κάτι μας έλειπε…»

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΟΥ ΝΟΧ, ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!
Τετ, 29/06/2016 - 22:44
Ο Νίκος Γεωργούλης αριστερά και ο Γιάννης Αναδιώτης δεξιά, οι δύο έφοροι ιστιοπλοΐας του ΝΟΧ που σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος της διοργάνωσης.

Αρκετοί παράγοντες από τις 51 ομάδες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Όπτιμιστ και βρέθηκαν στο νησί μας, χαρακτήρισαν το επίπεδο της διοργάνωσης ισάξιο με αυτό ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτό ανέφερε στην «Α.Χ.» ο Γιάννης Αναδιώτης εκ των εφόρων ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χίου, σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο Όμιλος πήρε τα εύσημα για την άριστη οργάνωση του Πρωταθλήματος.

«Όλα τα στελέχη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έμειναν απόλυτα ευχαριστημένα από τη διοργάνωση. Όμως και αγωνιστικά είχαμε ένα πρωτάθλημα πολύ υψηλού επιπέδου, ανταγωνιστικό, όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά που είναι στην Εθνική Ομάδα», σημειώνει ο Γιάννης Αναδιώτης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων, αλλά και τους χορηγούς που υποστήριξαν την αθλητική γιορτή που φιλοξένησε η Χίος.

«Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνόησαν τις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων, που είχε άπνοια, στη συνέχεια όλα πήγαν καλά. Έγιναν 8 ιστιοδρομίες με πολύ έντονο ανταγωνισμό», συμπλήρωσε ο έφορος του Ν.Ο. Χίου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γεωργούλης, επίσης έφορος στο τμήμα ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χίου, στάθηκε και στην εξαιρετική παρουσία των αθλητών του Ομίλου στη διοργάνωση. «Τα παιδιά πήγαν πολύ καλά. Είχαμε τρία παιδιά στον χρυσό στόλο, δηλαδή στους 80 πρώτους αθλητές και μάλιστα ο Φάνης Ζήσης προκρίθηκε και για τους Βαλκανικούς Αγώνες. Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα έχει ο Όμιλος αθλητή στην Εθνική Ομάδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργούλης.

Ο παράγοντας του ΝΟΧ υπογράμμισε ακόμη ότι η επιτυχία που είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον τόσο για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στο νησί μας όσο και για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα αναλάβει ο Όμιλος. «Θεωρώ από αυτά που μας είπαν όλοι οι παράγοντες των ομάδων, ότι ήταν ένα πολύ επιτυχημένο πρωτάθλημα. Τελικά άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία, η προετοιμασία που κάναμε», είπε, σχολιάζοντας μάλιστα: «Την Πέμπτη, την επόμενη ημέρα από το τέλος των αγώνων, όταν πήγαμε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Μπέλλα Βίστα και αντικρίσαμε το χώρο χωρίς τη φασαρία, τις φωνές των παιδιών, τη ζωντάνια που είχε για 6 ημέρες, αισθανθήκαμε πολύ άσχημα. Μας έλειπε όλο αυτό που είχαμε περάσει τις προηγούμενες ημέρες!».

Περισσότερα από 500 άτομα υπολογίζεται ότι βρέθηκαν στη Χίο τις 5 ημέρες που διήρκεσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ. 235 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 11 έως 15 χρονών πήραν μέρος στη διοργάνωση, συν 60 προπονητές, 45 ήταν οι παράγοντες των ομάδων, μέλη των επιτροπών αγώνων και ενστάσεων, 15 τα στελέχη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και αρκετοί γονείς βρέθηκαν στο νησί μας για τους αγώνες, σε ένα πρωτάθλημα με ιδιαίτερα μεγάλα νούμερα εμπλεκόμενων, κάτι που συνέβαλε σημαντικά και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς στις δύσκολες εποχές που περνάμε!

Πέρα όμως από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση προσέλκυσε αρκετό κόσμο στο νησί μας, έγινε και μια σημαντική προβολή της Χίου, με άκρως θετικά σχόλια, αφού χορηγοί επικοινωνίας, ήταν ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Σκάι και το συνδρομητικό κανάλι Νovasports, που καθημερινά τις 5 ημέρες των αγώνων πρόβαλαν ρεπορτάζ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις τουριστικές ομορφιές του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα