Εκλογές 2014

Τα κλαδιά έφεραν... σπινθήρες

05/07/2014 - 13:12

Ο δυνατός αέρας, δημιούργησε μικροπρόβλημα στην περιοχή του Αγ. Ιακώβου το βράδυ της Παρασκευής , όταν έσπασαν καλώδια από τα δέντρα που βρίσκονται στον περίβολο της εκκλησιάς, και έπεσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπινθήρες.
Άμεση ήταν η επέμβαση της ΔΕΗ, όπου συνεργείο, απομάκρυνε τα κλαδιά από τα ηλεκτροφόρα σύρματα.

Το μήνυμα από τις… κάλτσες

27/05/2014 - 11:24

Η ΝΔ έχασε 7 μονάδες και χειροκροτεί πανευτυχής τον εαυτό της.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά τη συμπαράταξη όλων των υπολειμμάτων του «σοσιαλιστικού καπιταλισμού» έχασε άλλες 4 μονάδες και μιλάει για διεύρυνση της βάσης του.

Οι ναζί αύξησαν τη δύναμή τους χάρη στο ιδανικό κλίμα για την εκκόλαψη των αυγών τους που δημιούργησε η Μέρκελ (το αίμα νερό δεν γίνεται) και δοξάζουν τους ψηφοφόρους τους που ως απατημένοι σύζυγοί προκειμένου να εκδικηθούν τη γυναίκα τους, έκοψαν τα γεννητικά τους όργανα.

Μια πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων 2014

27/05/2014 - 11:16

Μακριά από τους δημοσκόπους και τους στατιστικολόγους, που καθημερινά αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζουν που παν τα τέσσερα, αφού κύρια οι κρίσεις και τα συμπεράσματά τους βγαίνουν από κάποια θολά κριτήρια και ποσοστά και όχι από τους απόλυτους αριθμούς (τυχαίο, δεν νομίζω), καλό θα ήταν να επιχειρήσουμε, τουλάχιστον τοπικά, μια πρώτη ανάγνωση, προσέγγιση, ανάλυση, του εκλογικού αποτελέσματος.

Πανηγυρική νίκη στο δήμο Χίου του κ. Βουρνού «Ν.Δ.» με 17.000 περίπου ψήφους, έναντι 11.000 περίπου ψήφων του κ. Λαμπρινούδη «ΠΑΣΟΚ».

Νέστορας Ξυλάς: Η ψήφος των ατόμων με αναπηρία

23/05/2014 - 21:54

Τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους να ψηφίσουν με την εμπειρία τους από τις πολιτικές της ΕΕ και των Κομμάτων της

Τελευταία διάφορες δυνάμεις όπως ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φουντουλάκης έχουν βαλθεί να σύρουν τα ΑμεΑ σε ψήφο ενάντια στα συμφέροντά τους. Κάλεσε στο όνομα της αναπηρίας σε στήριξη των υποψηφίων του κεφαλαίου στον Πειραιά, του συνδυασμού του κ. Μώραλη, αφού όπως είπε «έχει ένα πλήρες πρόγραμμα που αφορά στα άτομα με αναπηρία ώστε ο Πειραιάς να γίνει μια προσπελάσιμη πόλη».

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ: Οι υπέρβαροι «δεινόσαυροι» έσπασαν τα «αβγά τους»

23/05/2014 - 21:26

Άκουγα κι εγώ για ανανέωση πάνω από το 60% στο ψηφοδέλτιο Λαμπρινούδη κι υπολόγιζα ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα «καθόταν κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», όπως διαφήμιζε μια ψυχή. Ώσπου ήρθε το αποτέλεσμα της κάλπης και φάνηκε καθαρά για ποια ανανέωση μιλούσαν. Στην περίπτωση εκλογής Λαμπρινούδη μόλις 2 από τους 25 συμβούλους του δεν έχουν καθίσει ξανά στα δημοτικά έδρανα. Ποσοστό 8%, για να ταιριάζει με την ποσοστιαία ανάλυση του απερχόμενου δημάρχου.

Τάσος Βαλιδάκης: Καλή ψήφος

23/05/2014 - 21:22

Εκτιμώντας τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών μπορώ να αντιληφθώ πλήρως τις ανησυχίες και τους φόβους του απερχόμενου Δημάρχου κ. Λαμπρινούδη. Παρά τη βοήθεια που έλαβε από τη μετάγγιση στελεχών στο συνδυασμό του η διαφορά που τον χωρίζει από τον ακολουθούντα συνδυασμό του κ. Βουρνού είναι επιεικώς εύκολα αναστρέψιμη. Εκτιμώ ότι η διαρκής παρουσία του απερχόμενου Δημάρχου στα κοινά της Χίου τελειώνει την ερχόμενη Κυριακή στις 7 μ.μ.

Δημήτρης Βάρος: Έκτακτη ανακοίνωση

23/05/2014 - 20:51

Ηταν το 1999

Τότε ο βασικός μισθός σου ήταν 170.000 δραχμές. Για ένα πακέτο τσιγάρα, μια τυρόπιτα και ένα καφέ, ήθελες 1.000 δραχμές τη μέρα, δηλαδή 30.000 δραχμές το μήνα, δηλαδή το 1/6 του μισθού σου!

Σήμερα ο βασικός μισθός είναι 480 ευρώ. Για τσιγάρα, καφέ και τυρόπιτα θέλεις 8 ευρώ τη μέρα, δηλαδή 240 ευρώ το μήνα, δηλαδή το μισό μισθό σου.

Θα αφήσεις τους άθλιους της «ΔΡΑΧΜΗΣ» να σε γυρίσουν σε εκείνα τα χρόνια της ξευτίλας;

> ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΑΖΙ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις <

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ

23/05/2014 - 18:47

Επειδή, στο debate που έγινε σήμερα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε εμένα και στη θητεία μου σαν Πρόεδρος της Προμηθευτικής, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Λ. Πυργάρης: Ευχαριστώ για την ψήφο σας

22/05/2014 - 21:48

   Με την ευκαιρία τής εκλογής μου στη θέση τού Δημοτικού Συμβούλου, υπό τον πολιτικό σχηματισμό «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ» τού υποψηφίου Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, εκφράζω στους συμπολίτες μου Χιώτες, οι οποίοι με τίμησαν δια της ψήφου των, την βαθιά μου ικανοποίηση και συγκίνηση. Η ψήφος τών συμπολιτών μου είναι δηλωτική τής αγάπης, τού σεβασμού και της εμπιστοσύνης δια των οποίων περιβάλλουν το πρόσωπό μου.

Καταγγελία για υποβάθμιση σχολείων στη Χίο

22/05/2014 - 21:27

Οι σταδιακές συγχωνεύσεις σχολείων με μετατροπή των σχολικών μονάδων από 6/θεσιες σε 5/θεσιες, λειτουργούν  σε βάρος της κοινωνίας,  στοχεύοντας στη δημιουργία του "φοβερού " πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες ερημοποίησης των  χωριών - με την εφαρμογή τους πρώτα στην περιφέρεια- αλλά και μετανάστευσης, προκειμένου να καλυφτούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών.