«Έχουμε το σχέδιο, τους ανθρώπους και τη θέληση»

ΟΜΙΛΙΑ ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΕ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 15/04/2014 - 07:20

Τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες  του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη γραμμή» παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας από το θέατρο «Τζένη Καρέζη» η υποψήφια περιφερειάρχης Αγλαΐα Κυρίτση.
 
Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, ετεροδημοτών που κατοικούν στην Αττική, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συναδέλφων της από την ΕΡΤ, η υποψήφια περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.
 
Αφού παρουσίασε τις πολιτικές κατευθύνσεις του συνδυασμού έδωσε έμφαση στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του προγράμματός της, αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες για τα κεντρικά ζητήματα της περιφέρειας. Ανέπτυξε τους άξονες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας τονίζοντας ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών βρίσκονται ο τόπος, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και κατευθύνσεις ενώ ανέπτυξε διεξοδικά τις προγραμματικές προτεραιότητες του συνδυασμού για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Σημαντικό κομμάτι της ομιλίας της αφιέρωσε στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και των δημόσιων αγαθών κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους άνεργους και τη νεολαία. Επίσης η δημόσια παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός αλλά και το ζήτημα της μετανάστευσης απασχόλησαν μεγάλο μέρος της παρουσίασής της.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη την ομιλία της Αγλαΐας Κυρίτση διαπερνούσε η αντίληψη ότι από τις 18 Μαΐου «φυσάει άλλος αέρας στο Βόρειο Αιγαίο».
 
«Ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε τα μεγάλα λόγια, να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος και κυρίως να ξεπεράσουμε τη λογική της ανάθεσης» τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης κλείνοντας την ομιλία και σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα η κοινωνία να έρθει στο προσκήνιο, όχι μέσω του συνδυασμού μας, αλλά με  το συνδυασμό μας. Εμείς, δεν θέλουμε τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου ψηφοφόρους, αλλά χειραφετημένους πρωταγωνιστές. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την καταστροφή, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση».
 
Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, σημείωσε με νόημα: «Τι να προσθέσω εγώ μετά τον χειμαρρώδη λόγο της Αγλαΐας Κυρίτση»; Διηγήθηκε επίσης την βόλτα που έκαναν με την Αγλαΐα Κυρίτση πριν από μερικές μέρες στην αγορά της Μυτιλήνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού τα καλωσορίσματα του κόσμου ήταν τόσο πολλά και τόσο θερμά που δύσκολα προχωρούσαμε». Τέλος, σημείωσε ότι «η διαφορά μας από τους άλλους υποψηφίους, τον κ. Γιακαλή και την κ. Καλογήρου είναι πως εγώ ως βουλευτής Λέσβου με την Αγλαΐα Κυρίτση ως υποψήφια περιφερειάρχη θα βρεθούμε αύριο (Τρίτη 15 Απριλίου) στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα των ανεμογεννητριών στο Βόρειο Αιγαίο».
 
Στον χαιρετισμό της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε εμφανώς συγκινημένη ότι «είναι τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά να ηγούνται των ψηφοδελτίων της άνθρωποι σαν την Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία είναι παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγώνα».
 
Σύντομο χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός ενώ παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.
 
Τέλος, χαιρέτισε και η υποψήφια δήμαρχος Χίου επικεφαλής της «Χιακής Συμπολιτείας», Ερμιόνη Φρεζούλη.
 
Επίσης παραβρέθηκαν οι Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ,  Τζούλιο Συναδινός μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και επικεφαλής του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Τσόκας και ο πανεπιστημιακός, πρόεδρος του τμήματος ΜΜΕ ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός καθώς και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Π.Ε. της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μανόλης Βασιλειάς.

Σχετικά Άρθρα