Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

ΛΑΣ για Καστέλο: Εντοπισμός και διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/04/2019 - 10:03

Με επιστολή της προς το Δήμαρχο, την Τεχνική Υπηρεσια του Δήμου, και τους Ατιδημάρχους Φωτισμού και Έργων, η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώνει για προβλήματα που έχει διαπιστώσει, μετά από προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών της, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής- Καστέλο, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποκατασταθούν.

Ειδικότερα αυτά εντοπίζονται στα παρακάτω:

 1. Όσον αφορά την εν γένει κατάσταση των μεταλλικών φανοστατών που είχαν εγκατασταθεί παλαιότερα από τον Δήμο, είναι διαβρωμένοι.

α. Ένας απ’ όλους κομμένος και η βάση του καλυμμένη από τους περιοίκους με γλάστρα (!), προκειμένου να αποφευχθεί ο τραυματισμός διερχομένων, πράγμα για το οποίο ενημέρωσαν την Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους της.

β. Τα προστατευτικά καλύμματα των καλωδίων σε κάποιους φανοστάτες έχουν εξαφανιστεί και ενέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

γ. Τα διαφανή καλύμματα των φωτιστικών σωμάτων άλλα έχουν εξαφανιστεί, άλλα έχουν γεμίσει με νερά βροχής και άλλα δεν ανάβουν παντελώς.

2. Όσον αφορά τα πεζοδρόμια, μόνο κατ’ όνομα θα μπορούσαν να αποκαλεστούν έτσι, αφού η κατάστασή τους είναι άθλια, έχουν αποσαθρωθεί και το βάδισμα πάνω σ’ αυτά καθίσταται επικίνδυνο αν όχι ανέφικτο.

3. Όσον αφορά την ομώνυμη παραλία και τις διόδους προς αυτήν, μια παραλία πρωτίστως λαϊκή και δευτερευόντως με γαλάζια σημαία, βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.

α. Οι καλαμιώνες στα κατάντη του δρόμου αποτελούν εστία μόλυνσης, κατοικία τρωκτικών και ερπετών, παραμένουν δε ως έχουν παρά τις διαμαρτυρίες των περιοίκων.

β. Τα προϊόντα κλαδέματος, από πέρσι παραμένουν στην παραλία και απειλούν να γίνουν, οποιαδήποτε στιγμή, εστία πυρκαγιάς.

«Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλων των δημοτών και επισκεπτών της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης