Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Ν.Δ. στη Χίο. Νέοι Βουλευτές οι... παλιοί

Κυρ, 07/07/2019 - 21:35

Συντριπτική ήττα του Σύριζα και αυτοδυναμία της Ν.Δ είναι το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ.: 39,85%, ΣΥΡΙΖΑ: 31,53%, Κίνημα Αλλαγής: 8,10%, ΚΚΕ: 5,30%, Ελληνική Λύση: 3,70%, MέΡΑ25: 3,44% ,Χρυσή Αυγή: 2,95%. 158 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ, 86 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, 22 έδρες το ΚΙΝΑΛ, 15 έδρες το ΚΚΕ, 10 έδρες η Ελληνική Λύση και 9 έδρες το ΜΕΡΑ25.

 

Σε επίπεδο Νομού Χίου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ν.Δ 44,44%, Σύριζα 22,12%, ΚΙΝΑΛ 14,95%, ΚΚΕ 4,79%, ΜεΡΑ 3,01%, Χρ. Αυγή 3%, Ελλ. λύση 2,4%, πλεύση ελευθερίας 1,36%. Βουλευτές εκλέγονται οι Νότης Μηταράκης με 4097 ψήφους και Α. Μιχαηλίδης με 2072 σταυρούς. Αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην σημερινή ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

Στους γειτονικούς Νομούς την έδρα στην Σάμο κέρδισε η Ν.Δ. με Βουλευτή τον Χριστόδουλο Στεφανάδη και στην Λέσβο τις τρείς έδρες κατέλαβαν οι Χαράλαμπος Αθανασίου Ν.Δ. Γιάννης Μπουρνούς Σύριζα, Μαρία Κομνηνάκα ΚΚΕ. 

 

Σε επίπεδο εκλογής Βουλευτών Χίου, όπως προαναφέρθηκε επανεξελέγησαν οι Νότης Μηταράκης και Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ, που οργάνωσε σε τοπικό επίπεδο την μετάδοση των αποτελεσμάτων, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι σεβαστό και περιέχει επίσης ξεκάθαρα μηνύματα για τις ευθύνες του Κόμματος του. Παρά ταύτα είπε, δεν υπέστημεν στρατηγική ήττα, ο Σύριζα συνεχίζει να εκπροσωπεί τον προοδευτικό αριστερό πόλο. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τον Νότη Μηταράκη σε όσα τοπικά ζητήματα χρειαστεί.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. μετά την εκλογική του νίκη δήλωσε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου μεταξύ άλλων: Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μου που με εξέλεξαν ως τον Χιώτη Βουλευτή στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης. Δεσμεύομαι να είναι η ισχυρή φωνή σας και υπόσχομαι να δουλέψω με ενότητα για το καλό του τόπου.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης