Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Σε κομβικές δημοτικές υπηρεσίες το "Δίκτυο Πολιτών"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/04/2019 - 10:18

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μανώλης Στάθης μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ», συνεχίζουν τις θεματικές επισκέψεις στις διάφορες δομές που άπτονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Χίου.

Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκαν τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας και σε δελτιο τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη αναφέρει τα εξής:

«Συζητήσαμε εφ’ όλης της ύλης, ενημερωθήκαμε για το πολύπλοκο έργο και των δύο υπηρεσιών αναλυτικά και σε πολύ καλό κλίμα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Για να επιτελέσει αυτό τον ρόλο ,πρέπει να εξασφαλίζει τα αναγκαία μέσα από την Κεντρική κυβέρνηση.

 Η σημερινή Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο ΦιλόΔημος, για τη στοχευμένη ενίσχυση των ΟΤΑ με πρόσθετους πόρους και υλοποιείται συγχρόνως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Με τον ΦιλόΔημο μπορούν για πρώτη φορά οι Δήμοι να καλύψουν βασικές ανάγκες σε υποδομές στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αλλά και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων, ανέγερση παιδικών σταθμών κλπ.

Ως “ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ” έχουμε απόλυτο στόχο τη διεκδίκηση αυξημένης χρηματοδότησης και στοχευμένων μόνιμων προσλήψεων προσωπικού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.»

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης