Αποστασιοποιείται η Δημοτική Αρχή Χίου από την κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου

"Πυρά" από 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και τον προγραμματισμό της την ημέρα της συγκέντρωσης
Πέμ, 17/02/2022 - 14:45

Τρεις -μέχρι τώρα- παρατάξεις της αντιπολίτευσης, "Χίος Μπροστά", "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Δίκτυο Πολιτών" με ανακοινώσεις τους καταφέρονται της δημοτικής αρχής Χίου και του Δημάρχου γιατί ανεβλήθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αύριο.

Κυρίως αντιδρούν με την μετάθεσή της στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα που με πρωτοβουλία της περιφέρειας θα γίνουν στα νησιά κινητοποιήσεις για τις νέες δομές προσφύγων και μεταναστών, εκφράζοντας την άποψη ότι η Δημοτική Αρχή, που μέχρι τώρα δεν έχει εκφέρει άποψη για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, επιχειρεί να βάλει "εμπόδια" στο σχεδιασμό της.

Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

"Χίος Μπροστά": Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να σαμποτάρει την κινητοποίηση

«Ο κ. Κάρμαντζης διάλεξε στρατόπεδο μαζί με τον πολιτικό του συνεταίρο, απέναντι στην κοινωνία της Χίου.

Ότι ο κ. Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή έχουν διαλέξει αγκαλιά με τον πολιτικό τους φίλο κ. Μηταράκη, να σταθούν απέναντι στην χιακή κοινωνία στο θέμα της κατασκευής υπερδομής στο νησί είναι γνωστό.

Ότι ο κ. Κάρμαντζης ανάμεσα στα άλλα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, δήλωσε ότι πρέπει να μιμηθούμε την Σάμο που «δέχτηκε» την κατασκευή υπερδομής και έτσι «έλυσε» το πρόβλημά της είναι επίσης γνωστό.

Ο κ. Κάρμαντζης, επίσης δεν τόλμησε να ψελλίσει στον κ. Γεραπετρίτη έστω μια λέξη για την πολιτική δίωξη του μισού δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, του βουλευτή Χίου κ. Μιχαηλίδη, μελών της συντονιστικής επιτροπής, πολιτών και μελών της συντονιστικής επιτροπής.

Άλλωστε η μέθοδος των νομικών μέτρων, εδώ και καιρό είχε σχεδόν προαναγγελθεί όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης των «αντιρρησιών» για τις υπερδομές. Το ίδιο βέβαια έγινε με την παραπομπή στα δικαστήρια για δεκάδες Χιώτες που υπερασπίστηκαν το νησί κατά την εισβολή των ΜΑΤ τον Φλεβάρη του 2020.

Έφτασε όμως ο κος Κάρμαντζης, όχι μόνο να αγνοήσει παντελώς το κάλεσμα της Συντονιστικής επιτροπής και της περιφέρειας Β.Αιγαίου για συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια των υπερδομών την προσεχή Τετάρτη 23/2, αλλά προσπαθεί να σαμποτάρει και να υποβαθμίσει όσο μπορεί την φωνή της Χίου.

Απροκάλυπτα ανέβαλε την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. και όρισε νέα ημερομηνία την ημέρα της συγκέντρωσης!

Τον αφήνουμε στην πολιτική του μοναξιά, και στην προσπάθεια επίδειξης του κομματικού πατριωτισμού του προς τον φίλο του υπουργό. Θα είναι πάλι σε διαφορετικό μέρος από εκεί που θα βρίσκεται η Χίος, από εκεί που θα χτυπά η καρδιά της.

Ο συνδυασμός μας δεν θα συμμετέχει στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την ημέρα της συγκέντρωσης. Θα είναι ευκαιρία για την δημοτική αρχή να δει κρυμμένη πίσω από τις κουρτίνες του δημαρχείου μια διά ζώσης συνεδρίαση της κοινωνίας του νησιού αφού τις αντίστοιχες του Δ.Σ. τις υπονομεύει».

Λαϊκή Συσπείρωση: Αιδώς Αργείοι!

«Δεν φτάνει που παραμένουν παγερά αδιάφοροι από τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του χιώτικου λαού ενάντια στις δομές φυλακές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, δεν φτάνει που ταυτίζονται πλήρως με την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, δεν έχουν και ίχνος πολιτικής ντροπής!

Τη μέρα της μεγάλης κινητοποίησης των νησιών μας σε Λέσβο και Χίο μετέθεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πολιτικό θράσος , οι κυβιστήσεις στην κυβέρνηση και στον κ. Μηταράκη έχουν και όρια.

Τώρα να μετατεθεί η μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις  23 του μήνα η Χίος αγωνίζεται».

Δίκτυο Πολιτών Χίου: Άλαλα τα χείλη των ασεβών

«Πρώτη φορα βλέπουμε Δημοτική Αρχή αντί να κραυγάζει υπέρ της υλοποίησης μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου να επιβραβεύει σιωπώντας την ίδια της την  εισαγγελική δίωξη! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η άλαλη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην εισαγγελική κλήση των δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν σε δράσεις υπεράσπισης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία δομής.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, που από μόνο του συνιστά σχιζοφρένεια, η δημοτική αρχή αναβάλλει το δημοτικό συμβούλιο από Παρασκευή 18 σε Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου - μέρα σύμβολο για τους αγώνες του χιώτικου λαού αφού είναι μέρα συλλαλητηρίου. Αλλά προφανώς, πρέπει να εξασφαλίσει ότι και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι μαντρωμένοι εκείνη τη μέρα αντί να βρίσκονται στο πλάι των δημοτών τους οποίους και εκπροσωπούν.

Έτσι είναι όμως όταν η δημοτική αρχή δεν σέβεται  τη δημοκρατία : σιωπά και εργάζεται  παρασκηνιακά.

Άλαλα τα χείλη των ασεβών».

Σχετικά Άρθρα