Δυνατό ΚΚΕ για να ανατρέψουμε και πάλι τα σχέδια δημιουργίας νέας φυλακής στο Θόλος

Παρ, 07/06/2024 - 15:29

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η πρόσφατη προκλητική δήλωση Καιρίδη, επιβεβαιώνει το σχεδιασμό της κυβέρνησης και της ΕΕ για νέα δομή στην περιοχή Θόλος, στη Χίο. Μάλιστα, συνεχίζει να κοροϊδεύει η κυβέρνηση, τάζοντας το "κλείσιμο της ΒΙΑΛ", ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέας φυλακής. Συμμέτοχος πλέον στο έγκλημα φαίνεται να είναι και η νέα δημοτική αρχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που πίσω από τις πλάτες μας, προετοιμάζουν την ανατροπή των αποφάσεων του ΔΣ και του αγώνα του Χιώτικου λαού.

Αυτό προδίδει ο υπουργός όταν δηλώνει: "νομίζω ότι έχουμε βρει μια τέτοια επαφή και μια τέτοια εποικοδομητική συνεργασία"!

Η επιμονή τους, είναι ταυτόχρονα και ομολογία της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, που αναμένεται να εντείνουν το κύμα των κατατρεγμένων.

Τα σχέδιά τους θα συναντήσουν και πάλι καθολική αντίσταση! Εγγύηση γι' αυτό, μπορεί να είναι μονάχα ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών ώστε με νέα ορμή να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά την προσφυγιά, μετατρέπει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων και τα νησιά σε φυλακές.

Μπορούμε να κόψουμε τη φόρα της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν ως αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ.

Εδώ και τώρα απεμπλοκή από το μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά - στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!"

Σχετικά Άρθρα