Γαστρονόμος
Ισίδωρος Ρισκάκης, ένας Χιώτης μαγειροκαμαρότος
09/07/2025 - 06:46
Ακολούθησε τη ναυτική παράδοση του νησιού του και εδώ και 17 χρόνια μπαρκάρει σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη, φροντίζοντας με αφοσίωση να...
Μια βόλτα στους μανταρινώνες του Κάμπου της Χίου
19/02/2025 - 06:11
Τα ξακουστά μανταρινοπερίβολα του Κάμπου βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Χίου, σε έναν «ιστορικό τόπο» και «παραδοσιακό οικισμό...
Ρεβεγιόν με 5-6 υλικά: 12 εύκολα εύκολα κρεατικά για το γιορτινό τραπέζι
01/01/2025 - 06:58
Αν γίνεται λέει; Και βέβαια γίνεται. Απλώς παραγγέλνουμε το κομμάτι της επιλογής μας από τον χασάπη, περνάμε και το παίρνουμε μετά από τη δουλειά,...
Πολίτικη μελιτζανοσαλάτα
27/08/2024 - 17:16
Νίκη Χρυσανθίδου
20′ προετοιμασία
10′ ψήσιμο
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4-6 μερίδες...
ΜΑΣΤΙΧΑ: Από τα... λουκούμια στα... χειρουργικά νήματα
30/01/2024 - 18:48
Από το παράθυρο του αυτοκινήτου χαζεύουμε τους φουντωμένους σχίνους καθώς διασχίζουμε τους δρόμους που συνδέουν τα 24 Μαστιχοχώρια στη Νότια Χίο....
Από το… μάσημα στα… χειρουργικά νήματα
26/12/2023 - 08:07
Ως γνωστόν τον περασμένο Νοέμβριο απονεμήθηκαν τα βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» του ένθετου ειδικού ποιοτικού Περιοδικού γευσιγνωσίας και όχι...
Όλα τα μυστικά για την αυθεντική pizza romana
17/01/2023 - 20:40
Από την προηγούμενη μέρα είχε ξεκινήσει τη ζύμη για πίτσα ρομάνα ο Αντρέα και με αυτήν ετοίμασε και έψησε για εμάς δύο ειδών πίτσες, ρόσa και μπιάνκα...
Ένας Γαστρονόμος γεμάτος Μικρασία, Χίο και Αιγνούσσα
11/11/2022 - 15:11
Μην χάσετε την Κυριακή τον Γαστρονόμο μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.
Περισσότερα στο άρθρο της Νικολέτας Μακρυωνίτου από την...
Γεύση και από Χίο για την Μικρασιάτικη κουζίνα
10/11/2022 - 05:49
Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής» μας ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, σε μέρη όπου ρίζωσαν οι...
Ο Φάρος στην Μικρασιατική κουζίνα
07/11/2022 - 16:48
Χιώτης, Μικρασιάτης με φως Φάρου Βαρβασίου ο Γαστρονόμος του Νοεμβρίου που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής, 13 Νοεμβρίου 2022!
Φράγκου...
Τα σουτζουκάκια δεν είναι φαγητό, είναι θρησκεία! 18 συνταγές για… οπαδούς
05/11/2022 - 09:02
Αν υπάρχει μια συνταγή που μπορεί –χαριτολογώντας– να διεκδικήσει τον τίτλο «Σμύρνης ΠΟΠ», αυτή θα ήταν τα σουτζουκάκια. Είναι δύσκολο να αναζητήσει...
Βεγγέρα στη Σμύρνη: το pop-up εστιατόριο του Γαστρονόμου είναι γεγονός!
02/11/2022 - 08:48
Πόλη κοσμοπολίτικη, εμπορική, η Σμύρνη, τόπος αφθονίας, είχε ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό. Ήταν σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής της ζωής. Με το «...
































